Plat prvni dámy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26872
10.10.24 17:49
@Keyllah píše: Více

To mají být náhrady, ne plat. Ona nemůže dostat plat, není nikým volená ani do funkce ustanovená. Česká Ústava a české zákony žádnou funkci „první dámy“ neznají.
Náhrady se nedaní a z náhrad se ZP a SP nestrhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
10.10.24 17:50
@cecetka píše: Více

ale muze si to z toho platit, ne? a budou to její finance, ne dar od manžela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
10.10.24 17:52

Já myslela, že peníze pro manželku hlavy státu jsou běžná věc. Nejen u nás. Řílá se tomu myslím ošatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.10.24 17:54

Je mi tohle jedno, řeším sebe a svoje peníze, kdybych se měla rejpat kolik bere každej politik, tak se z toho opupínkuju. Navíc mi 100 tis, nepříjde jako nějaká raketa v dnešní době a kór pro první dámu, která musí ve světě nějak reprezentovat a nemůže si kupovat hadry ve večerce, tak to je! Žijeme v kapitalismu, každej se musí otáčet jak umí sám a nespoléhat na stát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3809
10.10.24 18:00
@jkra píše: Více

Je zajímavé, že současnému prezidentovi a jeho manželce je jeho královský plat, náhrady a jiné výhody, málo a chtěli by víc. Teprve po ostré kritice z řad veřejnosti ten příspěvek na manželku půjde údajně z jeho příjmů. Ten částí národa nenáviděný prezident Zeman nejen že nechtěl nějaké příspěvky na manželku, ale ještě mu ten jeho příjem přišel tak vysoký, že jeho část dával na Klokánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
10.10.24 18:01
@ludmilaadamkova píše: Více

A kdo tady prská? :D Člověk snad muže říct svůj názor… a pokud je to “její” práce, byt součástí prezidenta, tudíž první dáma… tak nevidím důvod proč ta odměna “plat” by nemohla náležet oboum. Jeden společný “pracovní” účet a je po problému.

Akorát tím spoustu lidi nakrknou… a médialni masirka je silná…

• Citovat
  • Upravit
2269
10.10.24 18:14
@Da12 píše: Více

Zeman zaměstnává ze státních příspěvků exprezidentům manželku, dočti. Akorát těžko říct, co za ty státní peníze exprezidenta odvádí. Já Ivanu Zemanovou neviděla x let, nakonec díky její neaktivitě zanikl i kabinet první dámy, který řešil jejich agendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.10.24 18:16
@xavierka píše: Více

Podle ceho posuzujes? Podle toho, co vidas prostrihane ve zpravach? Myslim si, ze hodne lidi by v jeji pozici byt nechtelo ani za ty penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36724
10.10.24 18:28
@zuzanka320 píše: Více

Tak když se náhrady musí zúčtovat, tak asi těžko za ně může platit oblečení své manželky, kdežto své oblečení ano. Když se to přesune, tak ona to pak zúčtovat může. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.10.24 18:30

Taky mě to zarazilo. Marián se asi na ministerstvu dost nudí, zajímalo by mě, z čí hlavy tenhle žůžo nápad vzešel. Nejde o těch 100 litrů měsíčně, stejně to tuhle republiku nevytrhne, spíš načasování je blbý, navíc že se s něčím takovým nepřišlo už za Havla, Klause, Zemana. Taky jsem zaslechl, že jediná země kde první dáma dostává prachy na reprezentaci extra, je USA.

Ve finále je ale jedno, kde se na to vezme, je to podružné téma. Jak v negativním, tak pozitivním slova smyslu. Jen bych čekal, že se teď řeší důležitější věci, a nemusím být Einstein, aby mi nedocvaklo, že to velkou část lidí popudí. Jakto, že předkladatelům tohohle návrhu ne? Oni nevědí, že Češi dost nelibě nesou významné navyšování benefitů vrcholným politickým představitelům? A rok před volbama?

Příspěvek upraven 10.10.24 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
10.10.24 18:31
@jege píše: Více

No konečně někdo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
10.10.24 18:34
@xavierka píše: Více

Zemanová dostávala 50k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.10.24 18:35
@jkra píše: Více

Ale v zákoně to nebylo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
10.10.24 18:36

Ten nenáviděný Zeman tuneloval na hradě co šlo. Se svojí skvadrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
10.10.24 18:37
@Ploskutáček píše: Více

Nebylo, ale očividně cestu našli. A nebyla vidět, nic, žádná charita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová