Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když už nic není, nejela bych. Proč to řešíš po měsíci, kdy se zlepšila? To nedává smysl…
@Lily-of-the-valley
Ja to myslela tak, že to ukazování na hlavu asi poprvé udělala před měsícem, a za tu dobu to ještě tak 4×, třeba dnes ráno naposledy
A neboliva hlava občas tebe? Třeba o tom doma mluvíš, a ona si na to pak hraje ![]()
Kdyby jí hlava opravdu bolela, tak to poznáš na změně chování a živosti. Pokud je v pohodě, nic bych neřešila.
@Semtex
Ne, to ne..
Jediné co mě ještě napadá tak zvykla hrát na doktorku, a dává nám náplasti třeba na ruku nohu, a musíme dělat že nás to tam bolí
… ale nikdy sme nehráli to ze by nám hlava bolela
Nepraštila se tam někdy že by si to pamatovala? a to ukazuje na jedno místo?
V dnešní době, kdy pediatři nevědí, kam dřív skočit, jestli tam otravuješ s takovými pitomostmi, tak se vůbec nedivím, že jsi tam zapsána jako hysterka.
Mohlo ji na hlavě něco svědit, mohla tam mít pupínek nebo jen podrážděnou kůži - mohla se chvíli předtím o něco ťuknout, chytit si o něco vlásky - mohla si hrát, opakovat nějakou hru nebo cokoli.
Buď si najdi smysluplnou náplň volného času (evidentně nemáš moc do čeho píchnout) nebo začni pracovat se svými úzkostmi… ideálně obojí dohromady… protože tvoje myšlenkové pochody jsou úplně mimo. Zcela zdravé batole bez jakýchkoli potíží řeklo čtyřikrát za měsíc „au“
![]()
@Anonymní píše: Více
Tak jí asi bolela hlava, co je na tom? Představ si, že i děti bolí. Kdyby si stěžovala každý den, tak by to bylo k řešení, ale takhle? Ty máš pochybnosti, ale řešíš to až po měsíci, a bojíš se zavolat, protože sestřička? Ona má pravdu vidˇ?
@Anonymní píše: Více
Mohla taky třeba vidět někde v televizi, ze má někdo obvazanou hlavu, nebo podobne
to si člověk ani kolikrát neuvedomi, odkud dite co muže mít. Ale zase pokud ji objektivně vzato nic není, neřešila bych to. Kdyby trpěla bolestmi hlavy nebo něčím jiným, určitě by i plakala a měla nějaké další příznaky.
Mohla se třeba před tím měsícem i do hlavičky bouchnout a třeba když si na to nějak vzpomene, ukáže na hlavu a řekne au au
to mě taky napadlo jako možnost.
Zakladatelko situaci monitoruj, a kdyby se to častěji opakovalo, nebo se k tomu přidali další věci, tak bych k doktorce jela. A nauč se asertivnimu chování - lidi si k tobě dovolí jen to, co jim dovolis.
Tak jí bolí hlava, to není nic neobvyklého. Dej jí napít a klidně, pokud si ráda hraje na doktorku, nějaký „jako sirup“ a uvidíš. Pokud by jí hlava bolela stále nebo hodně, poznáš to. Bude nevrlá, spavá, nebude mít chuť k jídlu-to bych pak řešila. Takhle ne.
Hm, můj dvouletý syn před měsícem upadl a odřel si ruku, od té doby mi ji stále ukazuje a vypráví, jak se to stalo, že má bebíčko a moc ho to bolí. Také ho dnes již bolela hlava, noha, prst, zadek… já se zásadně řídím stavem dítěte, ne tím, co mi vykládá, protože to bychom byli na pohotovosti denně
pokud se ti dcera zda dobrá, nejezdila bych, ale zmiň to při nějaké další příležitosti, až tam budete třeba na očkování nebi kvůli nějaké realne chorobě
Na nějakou sestřičku bych se vykašlala. Pak se ukáže že dcerce něco bylo a chtělo to řešit a já si budu vyčítat, že jsem to zanedbala kvůli nějaké blbé sestřičce.
Zdravím všechny maminky. Dcerka 2 lety začala ukazovat na hlavičku a řiká u toho au-au … asi to začalo před měsícem, a udělala to už asi 4× ze takhle ukázala a řekla au… Jinak nic ji není, jí, pije, blbne celý den, nepláče.
Ja ale stejně klid na duši nemám, trn pocit asi zná každá z nás.
Naše doktorka je fajn, ale sestřička už až tak ne, už mě jednou řekla ze jsem hysterická, vždy se celá klepu když tam musím volat … Tak teď proto váhám jestli volat kvůli tomu nebo ne…. Nevím jestli dcerka mě jenom zkouší nebo opravdu ji ta hlava bolela… když my to ukázala, tak jsem se zeptala kde máš au au, a už nic, neukázala …