Jak to mam říct kámošce?

Anonymní
10.10.24 13:01

Jak to mam rict kamoske?

Zdravím vás, mám kamarádku, která bydlí hned vedle nás, a naši synové jsou téměř stejně staří. Asi od jednoho roku jsme se každý den navštěvovali, trávili spolu čas. Teď je jim 3 a půl roku a od září spolu začali chodit do školky, bohužel. Bohužel proto, že jsem už nechtěla, aby spolu byli pořád, protože syn mé kamarádky se chová velmi špatně. Pere se, hraje střílecí hry na počítači, je pořád na cukru, takže dostává úplně jinou výchovu než můj syn. Dala jsem ho do soukromé školky, kde mělo být zpočátku 10 dětí, ale bohužel jsou tam jen tři – tedy oni dva a ještě jedna holčička. Situace je katastrofální, její syn mého syna hodně ovlivňuje a učitelky říkají, že ten chlapec je nezvladatelný. Tak jsme se rozhodli, že syna ze školky vezmeme. Na to jeho rodiče řekli, že ho také vyjmou a zase ho dají k mému synovi. Řekla jsem, že bych to nechtěla, protože spolu neumí vycházet, a já ho chci dát pryč, aby si našel i jiné kamarády. Na to odpověděli, že zjistí, zda ho vezmou do jiné školky, a pokud ne, dají ho tam, kam půjde můj syn… A že to nějak přežiju. Řekla jsem, že pokud spolu nebudou umět vycházet, vezmu ho pryč i odtud.

Jsem tak naštvaná, protože ji nechci ranit, je to dobrá kamarádka… Ale… Modlím se, aby ho vzali do jiné školky.

Pokud by ale nakonec chodili do školky spolu, myslíte, že je šance, že by se ten chlapec polepšil? Bude tam více dětí, a učitelé jsou přísnější…

Tady ho měla na starosti starší paní, u které si myslím, že ji moc nerespektují. Mají ji rádi, protože je milá, ale neumí nastavit hranice.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35945
10.10.24 13:34

A v té školce kam ho chcete dávat je víc tříd? Jako vím, že se dá domluvit když chceš dítě dát do určité třídy. Nás se na zápisu ptali jeslti máme nějaký přání s kým by chtěla dcera chodit, tak možná by to šlo i naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.10.24 13:35

Moc to nechápu, proč řešíš, zda a jaké hry kamarád hraje? Nebo, že jí cukr? Ovlivňování jsem se pousmála. Už brzy budeš mít dítě ve škole a nejspíš tam „na cukru pojede“ půlka třídy. Podívej se, jak běžná populace děti krmí. Zrovna tak hry, brzy se s tím setká. V jakém smyslu je ovlivněný? Pokud chce moje dítě často něco nezdravého, řeknu, že je mi jedno, že Pepíček odvedle to má denně, já mu to dávat nebudu, protože vím, že to škodí zdraví. Konec diskuze :nevim:

Rvaní - jsou tam tři, tak kdo s kým se tedy rval? Ten chlapeček se bije s tvým? To by mi samozřejmě vadilo, do dítěte bych si mlátit nechtěla nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32171
10.10.24 13:45

Tak ho dej jinam a neříkej jim kam a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.10.24 14:04

@Zmatka Na cukru a hrách se sice spousta dětí, ale zdaleka ne všichni a ve větším kolektivu bude mít na výběr jiné kamarády s podobným stylem života. Tady si to dva “zbyli” a ze zkušenosti toho, co jede na cukru s hrách ke stavebnici a jablíčku nenalákáš. My jsme byli v podobné situaci, jako zakladatelka s tím rozdílem, že my máme ty kluky dva věkově blízko, takže byli naštěstí v početní výhodě. A i tak jsem ráda, že nastalo ještě větší oddělení. Ta rodina je taková, že nerespektuje naše pravidla, přesto že já respektuji jejich, chlapeček taky mlátil, vydíral že se nebude bavit, když nebude po jeho… Taky by mi vadilo, kdyby moje dítě nemělo na výběr a být jimi takhle pronásledováni, jako zakladatelka, už vůbec ne. Teď jsou naše děti už skoro v pubertě a ten zájmový odklon je čím dál větší. Ne že by nehráli hry vůbec, ale hrají minimálně, mají spoustu jiných aktivit a zájmů a k nim adekvátně laděné kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.10.24 14:09

Já trošku tápu, ale vy jste je dali do soukromé školky, zřejmě tedy proto, že je státní nevzala? A teď myslíš, že najdeš co? Jinou soukromou školku nebo že ho vezmou do té státní? Ty nepracuješ, že si ho takhle ze dne na den můžeš nechat doma a riskovat, že ho jinde neumístíš? :think: Pokud jsi doma, tak si ho zkrátka taky nech doma a dej ho za rok do státní školky. Tam už si s případným nevhodným chováním jeho kamaráda poraděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8791
10.10.24 14:13

Nikdo tě přece nenutí říkat kamarádce, do které školky sítě dáváš, jestli ho vzali, do které třídy půjde… tak ji to neřekni a je to. Samozřejmě pokud je v okolí jedna školka, je velká šance, že se tam opět potkají… taky syn mel takoveho kamarada, jsem moc rada, ze jsme se odstehovali… ale kamaradce jsem nemela problem rict at si hocha srovna a v nutnych situacich jsem ho klidne seřvala i ja, ostatne to jediny zajistilo aspon ma chvili klid. Na cizi on da, na matku n… a já se teda i divím, že si takto vybíráte a řešíte, kdo kam. Že by takhle v říjnu byly školky prázdný a všechny braly nový děti, dvě naráz a do jedné třídy? U nás nereálný. Jinde tedy zřejmě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.10.24 14:23

@Hoa Mai Je pravda, že jsme asi nikdy neměli nějak zásadně odlišně laděného kamaráda a přiznám se, že s rozumným limitem nastavené hraní her mě osobně ničím nešokuje. Hraje skoro každé dítě, ale lego má taky skoro každý :nevim: Rvaní a podobně by mi vadilo, to už jsem psala.

Jinak bych asi dítě někam dala a kamarádce nic neříkala, ale samozřejmě se dá čekat, že z kamarádky přestane být kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.10.24 15:29

@Zmatka Tak ono je to spíš o respektu, nebo spíš nerespektu. Máme kamarády, co mají jiný životní styl, ale navzájem se respektujeme, máme styčné body a ostatní si necháme na jindy, k tomu jsou vedeny i děti. A pak jsou takoví ti invazivní, jako kamarádi zakladatelky, kteří se na tebe nalepí, protože nemají nikoho jiného a zároveň tě nutí se jim přizpůsobovat. A nějak asi předpokládají, že když oni nikoho jiného nemají, tak ty taky ne. Pak jsou z toho trochu paf, když jim ukážeš své hranice.
My jsme s těmi známými pořád kamarádi, i když už vlažnější, což mi vůbec nevadí. Je to naučilo právě taky využít ty styčné body a tam, kde se rozcházíme, už si poradí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
10.10.24 15:29

Kamarádka je kamarádkou…pokud ji mohu říci hodně věcí…neli vše…opačně to není kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
10.10.24 15:35
@1010 píše: Více

Jj, k čemu je mi kamarád, který mne nerespektuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.10.24 19:31

Tak jsme se rozhodli, že syna ze školky vezmeme. Na to jeho rodiče řekli, že ho také vyjmou a zase ho dají k mému synovi. Řekla jsem, že bych to nechtěla, protože spolu neumí vycházet, a já ho chci dát pryč, aby si našel i jiné kamarády. Na to odpověděli, že zjistí, zda ho vezmou do jiné školky, a pokud ne, dají ho tam, kam půjde můj syn… A že to nějak přežiju. Řekla jsem, že pokud spolu nebudou umět vycházet, vezmu ho pryč i odtud.

Říct mi tohle kamoška, tak to zaprvé není kamoška.
A za druhé bych asi byla trochu držka a řekla ji, že si nepřejí aby můj syn chodil do školky s jejím synem. A nějak to přežijou - Ať si laskavě uvědomí, že má vychovávat svého syna, ale ne že bude poroučet mi a chodit za námi jak ocasek…

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
10.10.24 19:54

Já bych ho prostě dala jinam a jim vůbec nic neříkala. Taky bych s ní už nejspíš moc nekamarádila.

• Citovat
  • Upravit
21428
10.10.24 20:02

rodiče řekli, že ho také vyjmou a zase ho dají k mému synovi. Řekla jsem, že bych to nechtěla, protože spolu neumí vycházet, a já ho chci dát pryč, aby si našel i jiné kamarády. Na to odpověděli, že zjistí, zda ho vezmou do jiné školky, a pokud ne, dají ho tam, kam půjde můj syn

To nejsou kamaradi, ale paraziti. Cekaji, ze jejich rozmazlence tvuj syn potahne.
Vsak jim nerikej, kam dite davas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
11.10.24 06:53
@smajlik345 píše: Více
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek