Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Abys nepukla závistí
Nech své děti vyfotit v ateliéru společně, beztak ty fotky od školkových fotografů jsou profesionální harakiri, ještě jsem neviděla jedinou dobře udělanou.
Ach ta závist ![]()
Vždyť ty školkové fotky jsou většinou stejně dost děsivé. Není to povinné, každý má možnost se na školkové focení vyprdnout a nechat si svoje všechny děti (kočky, psi…
) vyfotit soukromně u fotografa.
No jo, protekce byla a bude
Tak se vyfotí uklízečky vnuk, no…právě, že dalších deset maminek by chtělo taky, na to zřejmě není čas, můžou se vyfotit kdekoliv jinde.
Třeba mají výjimku pro rodinné příslušníky zaměstnanců školky
Já to chápu, aby mi na focení do třídy naběhlo místo 20 dětí 40, ještě k tomu batolat, co do školky nechodí, ale jejichž rodiče chtějí nutně fotku se sourozencem (což je mimochodem dost výkon vyfotit slušně dvě takhle maličké děti spolu), na to bych se taky… A vnuk uklízečky se třeba fotil sám ![]()
Příspěvek upraven 09.10.24 v 14:38
Já vůbec nechápu proč by na vánočním focení dětí ve školce měli být i jejich sourozenci. Ani nechápu jak vás to vůbec napadlo. Každopádně uklízečka má zřejmě protekci. No tak má no ![]()
@Serpentini píše: Více
tak to já zase chápu, proč to chtějí. Jsou to fotky, které se dají poslat jako přání, dělají to jako kalendáře atd. Ve škole se to běžně dělá. Ale pokud to má školka nastavené takhle, tak to tak prostě je.
U nás má spousta dětí ve školce ne jednoho ale dva sourozence. Fakt si neumím přestavit, jak by to focení probíhalo a jak dlouho by to trvalo.
Brala bych to jak to je, společnou fotku dětí bych nechala případně udělat v ateliéru.
U nás to normálně jde. Můžu i omluvit staršího sourozence ve škole na tu chvili. Každý je domluvený na určitý čas aby se tam nepletli všichni dohromady.
TP má prostě každá školka jinak a nezbývá, než to respektovat. A protekce vždy byla, je a bude.. já bych teda radši protekci měla u delzitejsich veci než u skolkoveho focení. U nás dnes taky bylo focení, sourozenci vítáni, máme rozepsane časy, kdy má kdo chodit. Fronty jsou, školka je to velká, ale vždy se všechno stihlo. Fotky to nejsou dokonale, ale jsou pěkné.
@Anonymní píše: Více
Aby ses nezbláznila. Tak se tam vyfotí jedno dítě, třeba mají zaměstnanci vyjímku. Vždytˇk tomu nic bližšího nevíš a vyšiluješ. Je to jedno dítě, a ne dalších deset, tak si nech děti vyfotit v ateliéru a můžeš si diktovat podmínky. Závist je hrozná vlastnost.
Tak jdi uklízet do školky a taky můžeš fotit všechny děti dohromady
Proč komunismus? Snad v každém zaměstnání mají tam pracující nějaké výhody. To platí za všech režimů.
Jestli ti to tolik leží v žaludku můžeš si jít stěžovat vedení.
Dostane se ti logického vysvětlení, že se jedná o benefit pro zaměstnance školky.
A možná teda docílíš toho, že si vedení toto příště přesně kvůli lidem jako jsi ty rozmyslí. A bude striktně fotit jen žáčky školky. ![]()
Dobrý den, dneska ráno při vstupu do mš jsem těžce polkla. Jsem naštvaná, ale zároveň si říkám neřeš to.

Jde o to, že se děti fotí na vánoce. Předloni a loni jsme chtěli s kamarádkami jestli se mohou s dětmi fotit mladší sourozenci co ještě do mš nechodí. Ne. Nesmí. Jen pro děti z mš. Letos se nás to už netýká, už máme všechny děti školkou povinné. Ale!! Po skolce pobíhal od uklízečky vnuk, který do mš nechodí, ale má zde staršího bráchu. Ustrojený v košili. Kam se asi chystal? No přece se fotit s bráchou! No kde to jsme? Komunismus? Dalších deset jiných maminek by chtělo své děti fotit se sourozencem, ale ti zde nemají protekci asi!!