Jak ukrýt šediny

Leontodon
11.10.24 23:04

Jak ukrýt šediny

Potřebuji radu. Po letech došlo i na mě. A že nejsem žádný extra přeborník s barvením vlasů ráda uvítám rady. Vždy jsem měla vlasy spíše dost tmavé. Několik let jsem si jednou za čas barvila trošku tmavšími barvami nežli mé vlasy, ale v posledním čase se mi nějak udělalo těch šedin víc a prostě je to vidět. Přemýšlím nad zesvětlením, ať nemusím barvit každý měsíc. To mi strašně vadí a nechce se mi to řešit. Jak to řešíte? Máte možná nějaké tipy, jak to udělat s co nejmenším nákladem práce a starostlivosti? Kdyby byli světlejší - lze intervaly prodloužit? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
11.10.24 23:20

Šediny neschováš. Já se musela smířit s tím, že si každé tři týdny barvím odrosty. Sice jsem měla v plánu moje silně prokvetlý vlasy nechat přírodní, ale vypadala jsem jako klimakterická divoženka. Tak barvím, barvím a barvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
11.10.24 23:22

@Janli to si mě nepotěšila. Případně přemýšlím nad nějakými světlejšími pramínky, jestli se to víc neztratí - ať to nemusím barvit tak často…

• Citovat
  • Upravit
6626
11.10.24 23:27
@Leontodon píše: Více

Záleží, kde ty šediny máš. Já mám pruh hned na čelem. Být chlap, přidává mi to charisma, jako ženě mi to přidává roky. Něco jinýho je pár šedivých vlasů, něco jinýho komplet šedivost. Zajdi k nějaké starší a zkušené kadeřnici, ta si bude vědět rady. Každýmu taky sluší něco jinýho. Většina žen by za moje vlasy vraždila, protože chtějí dosáhnout platinové blond, což na mých vlasech není problém, já v tom vypadám hrozně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
11.10.24 23:30

@Janli já bych taky blond nemohla mít. Známá zešedivěla fakt hodně už před 30tkou, tá to právě řeší tím, že je blondýna.

• Citovat
  • Upravit
68945
12.10.24 00:01

Mám od přírody tmavé vlasy, takže z toho ty šediny svítí, no. Zkoušela jsem různé přelivy (od kadeřnice), ale prostě se to vymylo, tak jsem začala normálně barvit. Nejdřív na svůj odstín, ale prostě v tom tmavém ty šedé odrosty vynikají, tak jsem lehce zesvětlila (taky nejsem typ, co by šel na blond a slušelo mu to, vypadala bych jako blondna hodně blbě a nechci to) a do toho o něco světlejší proužky. Vypadá to jak vyšisované od sluníčka a líbí se mi to, přitom jsem furt tmavá, ale ty odrosty tam nejsou tolik vidět, takže barvím třeba jednou za 2-3 měsíce. Zatím. Protože nejsem ještě ani zdaleka komplet šedivá, jen ve stavu bílých vlasů v tmavých mnohem víc, než by se mi líbilo. Přirozeně šedé vlasy mi přijde, že většině lidí přidávají léta a já bych si ráda nechala aspoň poslední iluzi „mladosti“ :lol: Chodím teda ke kadeřnici, protože ač jsou mé dovednosti v mnoha oborech široké a fakt nejsem jinak levá, jako kadeřnici by mě odevšud vylili do půl hodiny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
12.10.24 00:03

Joa taky jsem „zamlada“ klidně vlasy ztmavila, ne na černou, ale hodně tmavě hnědé, jsem ten typ… ale s přibývajícím věkem už je ta hodně tmavá moc ostrá a přidává roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
12.10.24 00:16

Mám hodně tmavé, téměř černé vlasy. Šedin bych měla dost, ale řeším to vlasovými vodami, které jim mají navracet barvu. A navracejí.
Někdy jsem hodně zkoušela, pak jsem zůstala u značky No Grey. I když je určena pro muže a má nepříjemnou vůni, i když některé balení z nějakého divného důvodu fungují méně. Těším se, že v budoucnu vznikne nějaký lepší produkt a přesedlám.

Ale určitě mi to přijde lepší než barvení. žádné odrosty (vlasy mi rostou rychle, fakt bych se musela barvit co tři týdny a stejně bych je pořád měla). Žádný zbytečný čas s tím strávený. Nejspíš to i vyjde levněji.
Mým vlasům to nevrací úplně původní barvu. Mezi téměř černými vlasy mám kaštanové, které by jinak byli šedivé. Když to flákám a zapomínám si dávat vlasovou vodu, okamžitě se barva z vlasů ztrácí a i když ještě nejsou šedivé, jsou už spíš světle hnědé, pak spíš už jakoby zlaté. Ještě porád to ale vypadá v pohodě, jako úmysl. Když zapomínám ještě víc, pak už mám vlasy opět šedivé a v pohodě to není.

Nevýhoda je, že to trvá šest týdnů, až je vidět výsledek. A ta hnusná vůně. Naopak tím, jak to obsahuje i keratin, mám mnohem zdravější vlasy.

Ideální to není, ale za mne mnohem lepší, než barvení. A vlastně se mi líbí mít vícebarevné vlasy a žádné šedivé. Jen kdyby nebylo té vůně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12578
12.10.24 05:41
@Leontodon píše: Více

Mam sve skoro cerne a uz uplne sedive, barvim odrosty j kadernice kazdych 5 tydnu, jinak je strikam bárvicim krycim spray od lorealu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
12.10.24 10:03

@ugluk máš to úplně naprosto stejně jako já. Včetně tý hněho-černý. Hezká barva, že :D. A můžu se zeptat na jakou barvu sis to zesvětlila?

Holky díky za super tipy. Navracač barvy neznám ani spray na odrosty. Podívám se na to :palec:.

• Citovat
  • Upravit
952
12.10.24 11:05

Běžný postup mytí vlasů a přípravky, jak si zvyklá. Do ještě vlhkých vlasů dávám tu vodu. Ne pár kapek, jak píšou, ale tak, aby se voda dostala do všech vlasů. Zpočátku první týdny budeš muset dávat vodu každý den, aby se účinek dostavil rychle. Pak normálně do suchých, když je nemyješ. Akorát já, když to dám druhý den do suchých, tak jsou už vhodné akorát do culíku.. Je také dobré lehce snížit častost mytí na ty první týdny. Když vím, že mě nikdo moc neuvidí kromě rodiny ( třeba na chalupě, výlety v přírodě, doma nemocná s dětmi, vydržím s culíkem i 4 dny. Pokud to nezvládneš, snížit častost, nic se neděje, jen účinek bude pomalejší. U mne to trvalo tak 6 týdnů, u méně tmavých vlasů to může být rychlejší.
Pak, když už jsi spokojená s barvou vlasů, stačí vždy jen po mytí. Já to používám už léta. Hodně zapomínám a často i týden nedám. Vím, že když jsem to dělala poctivě každý den, i šedivé vlasy byly téměř černé, ale to je pro mne téměř nedosažitelný výsledek. Nerada věnují tolik péče svým vlasům.
Pravidelné jednou za rok se mi stává, že nejsem měsíc schopna dokoupit zásoby a pak se jen divím, jak jsem mezičasem zešedivěla. Pak musím začínat od znovu. Ale vlastně ani po měsíci bez přípravku vlasy neztratí úplně barvu, jsou do zlata a na vrchu odrosty.

Negativum No Grey je, že některé balení prostě vůbec nefungují. Na rozdíl od jiných značek zas nebarví oblečení ( jiné jo a nejde to vyprat). A také většina balení funguje, to některé značky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
12.10.24 11:31
@Janli píše: Více

Tak teď jste mě pobavila :mrgreen: já šediny přiznala a vypadám přesně takto, jen jsem ještě nenašla výraz, který by mě tak přesně popsal :mrgreen: syn říká, že vypadám jako ježibaba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová