Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím si že je v tom mužské ego, keď s nimi začala pracovať žena a má prácu z domu. V práci by som určite zostala…
@lucad77 Nerekla. Mají proti mě mnohonásobnou převahu. Jednou jsem se ozvala kvůli jedné věci, a to se do mě kolega dost pustil. Vyloženě mě nemají rádi a vadim jim, přitom jsem se vždy snažila chovat hezky a mile.
Moje zkušenost je bohužel taková, že jako žena se v mužském pracovním kolektivu musíš v některých případech včas jasně a důrazně vymezit, jinak si tě… když to tak jednoduše řeknu… někteří pánové dosadí na pozici jakési neznalé „sekretářky“, která není na jejich úrovni, ač jsi na stejné či dokonce vyšší odborné pozici. Stalo se mi, že mi kolega chtěl vysvětlovat, jak funguje program, který já jsem sama připravovala. Stalo se mi, že se na poradě pánové automaticky obraceli s dotazy na mého kolegu nováčka a mě neposlouchali. Stalo se mi, že při spolupráci s externí firmou pánové odmítali respektovat moje rozhodnutí a opakovaně chodili za mým kolegou a chtěli po něm jeho názor, ač on byl můj podřízený. Takže fakt, pokud ti to vadí a děje se to opakovaně, tak se proti tomu ohraď. Jasně, slušně, stručně. ![]()
Ja delam testerku, taky z domu a vis co? Priznam si, ze nemam tolik znalosti jako programatori, sem tam si prijdu mezi nimi jako klikaci opice, radeji se zeptam, kdyz neco nechapu, ale pokud by mel nekdo blbe kecy, pripominam jim, ze kdyby oni nedelali chyby, ja bych nemela praci.. ![]()
Takze hlavu vzhuru a kdyz budou mit rypave poznamky rict, ze na to ses neptala..
Šovinistická mentalita. S tím nic neuděláš. Po mých zkušenostech v jedné práci, bych se porozhlídla jinam. Když se ohlídnu zpět, zbytečně jsem se trápila. Jako jo, lze vymezovat si hranice - ale chce se ti? Nebo pak záleží, jak často to musíš řešit.
Mimochodem - vcera jsem mela docineni s firemnim „Sheldonem Cooprem“ - bedna, ale EQ na bodu mrazu - mezi reci jsem se o tom zminila svemu sefovi - alespon me uklidnil, ze tak jedna s kazdym..
Jinak…za mě…člověk se dnes musí vyhradit všude…u lékaře..v nové práci…ve staré práci…u nové tchýne…u staré tchýně…mně připadá, že lidi jak jsou nespokojení ve svém životě a čím dál víc ve stresu…zkouší stále kam mohou zajít…respekt je na ústupu…nejsem citlivka…ale pomáhá mi…okamžitě stoupnout negativni myšlenky a myslet na příjemné nebo na výdech a nádech…drž se…vdávat a brát si je domů nebudeš
.
@Králičice píše: Více
Jednám s lidmi…jak oni jednají semnou…aneb sklidíš cos zasel. Nejhorší jsou primitivové co se chovají mrcháčsky jen základě sympatií
.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
myslím, že by to bylo jak mezi ženami, tak i mezi muži - pracuješ doma, čili nemáš socializaci s nimi, nemáš vazby, společné zážitky, jsi prostě cizí
Jestli chápeš, co tím myslím
Možná, kdyby jsi v práci trávila více času offline, než online na drátě, ale přímo s nimi v kanceláři, pak by tě brali více za svou… mám zkušenost, že mužský kolektiv si jinak ženy více hýčká…
Buťo to zkousneš a budeš to tak brát, nebo vyměníš práci. Ale takový luxus jako být doma a nechodit do práce (prezenčně) se jen tak nepoštěstí. Takže zhodnot výhody a nevýhody…
Ono to je časté, že se drbe ten, kdo zrova chybí… málokterý kolektiv je bez drbání, bez závisti… ![]()
Musíš se začít chovat jako chlap.
Jinak to nepůjde. Prostě mit jasný názor, nic si nenechat líbit a když přestřeli, tak to dáš jasne najevo. Žádný tu tu nu nu.
A ono je to časem přejde.
Jj, to jsou ty úžasné mužské kolektivy jak je tady v diskuzích ženský chválí. Že prý žádná slepičárna, ale rovní, féroví chlapi, co nedrbou
za mě bych se na ně vybodla, jsou to ubožáci, co si jen mastí ega.
Asi bych se rozhodla dle toho, jestli mě ta práce baví a naplňuje, nebo ne ![]()
Všude je něco, ať už to jsou ženské kolektivy, mužské kolektivy či smíšené. Já jsem momentálně v mužském a ač je to tisíckrát lepší, než ženský, tak nějaké prupovídky a poznámky tam budou vždycky… jsou to prostě chlapi
A jak už tady bylo řečeno, tak moc tomu nepomáhá ani to, že jsi trvale uvolněna a nemáš s nimi ten sociální kontakt, který by vás časem mohl sblížit ![]()
Ahoj maminky. Pracuji delší dobu ve firmě, kde je spíše panský kolektiv. Pracuji většinou z domu, ale musím byt s nima denně ve spojení. Když si volame skrz práci a na něco se třeba zeptám, tak mají na moji osobu výsměchy, rýpavé poznámky, jako bych nevěděla základní věci, přitom se ptám na uplne jiné souvislosti. Nepovazuji se za hloupou, mám vs vzdělání, hezké auto, svoje bydlení a ještě další práci k tomu. Nevím, jestli v tom muže byt zavist. Také bych chtěla podotknout, ze jako jediná mám trvale uvolnění z práce, tak to taky mohou brát jako značnou výhodu pro mou osobu, byť si mohou zažádat taky. Zůstávali by jste v takové práci? Pokaždé mě to raní, jsem citlivý člověk a mám to pak v hlavě ještě dlouhou dobu. Jinak je práce fajn, v pohodě a nestezuji si. Děkuji za názory.