Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci se zeptat - odecita se pri mereni teploty v konecniku u dvouleteho ditete take 5 stupnu jako u kojencu? ![]()
@Granda
jo jo, prepsala jsem se…nekde jsem cetla, ze u batolat vetsich uz se neodecita-…
@Agnes3 píše:
@Grandajo jo, prepsala jsem se…nekde jsem cetla, ze u batolat vetsich uz se neodecita-…
Odecita se vždycky, i u dospělého. V těle je teplota vyšší nez na povrchu tela at jsme mali nebo velci ![]()
@Agnes3 při měření v konečníku se odečítá vždy. v konečníku je průměrně o půl stupně teplota vyšší vždycky..
@Agnes3 Odečítá se vždycky v jakémkoliv věku - 0,5° při měření v konečníku a 0,3° při měření v ústech ![]()
Dik, myslim, ze vyrobce thermoval v navodu uvadel, ze u starsich kojencu uz neodecitat…tak mne to mate, protoze jsem zvykla taky odecitat i u deti do tri let… ![]()
Já odečítám stále. Ale třeba na pohotovosti mi řekli neodečítat a rvát léky na teplotu do dítěte už od 37,0
.
Tak se změř v zadku, každý tam má víc. Takže odečítat pořád.
Vždycky si u těchto diskuzí vzpomenu na paní doktorku v Motole, která na mě koukala jako na blázna, když jsem novorozené dcerce odečítala po měření v konečníku digitálním teploměrem. Poučila mě, že toto byla praktika rtuťových teploměrů, které se zaváděly do konečníku, u moderních digitálních stačí měřit „na krajíčku“ a tam se nic neodečítá. No, moudrá z toho nejsem dodnes, jsem ráda, že holka vyrostla a měříme teplotu v podpaží. ![]()
@micelinka píše:
Já odečítám stále. Ale třeba na pohotovosti mi řekli neodečítat a rvát léky na teplotu do dítěte už od 37,0.
Moje dětská dr, píšu schválně moje, léčila mě, pak i moje děti, mi vždy říkala do 38 nic nedávat. Až když přesáhne teplota 38,teprve pak nasadit lék proti horečce. Paní doktorka letos zemřela, at je jí země lehká, jejích rad využívám i nadále a učím to i dceru.
Já měřím syna 4roky pořád v zadečku, podle mě je to nejpřesnější a u vysoké horečky je důležitý aby to bylo přesně. Taky odečítám půl stupně
Tak ja koupila digitalni do zadecku a neodecitam, zkusila jsem totiz dcerce ten a v zadecku zmeril 37.6, pak jsem ji dala do podpazi rtutovy a ten zmeril tez 37.6 takze ocividine u tihoto teplomeru se odecitat nemaa ![]()
Ahoj holky, dceři je skoro 20 měsíců a mě zajímá, jestli se pořád odečítá toho půl stupně nebo ne, protože se mi stalo že sem v několika článcích narazila na to že batolatům už se neodečítá, jinde zase že odečítá, tak sem z toho docela zmatená…