Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Aha, to jsem ani nepostřehla, že původně dělal v sociálních službách.. Takže klasické velké oči, jak se za čárou během roku vydělají miliony a o oboru, do kterého se chce vrhnout, nemá zatím ani páru? Hooodně opatrná bych byla v tomto případě. Mimochodem, šikovný řemeslník, co se v tom umí pohybovat, se dnes v Praze má jak na obláčku. Kvůli tomu se nemusí stěhovat do kdovíjaké… Aše.
Vubec nevahej a utikej. Ja delam pecovatelku v Nemecku, uz bych nemenila. Predpokladam, ze nejake informace mate a pokud vam drina nevadi, vydelate hezke penize.
@unuděná „Pracuji v oblasti sociálních služeb, manžel taky. Nemáme se až tak špatně, ale nemůžeme si vyskakovat.“
Proto, píšu naší zkušenost a že bych byla opatrná, protože manžel je i opravdu šikovný a má v oboru xx letou praxi, ale ví, že pozice svářeče a už vůbec v Německu (kde spoléhají na lidi z východu) je hodně náročná. A pokud budou v nájmu, plus dojíždět a plat 60 tisíc čistém měsíčně ( beru v úvahu příhraniční oblast, kde ty platy jsou nižší než daleko od hranic + skoro žádný zkušenosti ve sváření ),tak se bojím, že to psychicky nebude vůbec procházka růžovou zahradou.
Proto píšu, ať spadnou s nohama na zem ![]()
@unuděná píše: Více
Proc myslis? Hur nez v Praze to asi mit nebudou, kdyz v Praze maji 30 cistyho, v Nemecku to bude urco vic. Jako v Praze vydelavat 30 je na povazenou, z toho se vyzit opravdu neda. Se podivej kolik stoji najmy, je to maraz.
Delala jsem pecovatelku v Cesku a nikdy vic. Ted jsem v Nemecku a je to velky rozdil. Kdyz se clovek prace neboji, vydela hezke penize.
Já v Praze žiju, takže moc dobře vím, jak to je. S 30 bych nezaplatila ani bydlení. Jen si nemyslím, že to mají dobře promyšlené a může to snadno skončit tak, že budou oba frustrovaní někde v pohraničí a na tu hypošku stejně nenašetří..
Hele za zkousku nic nedaji. At zkusi a pak uvidi. Ja jsem spokojena, v Cesku bych neztracela cas, pro obycejne lidi neni, zvlaste pak Praha.
Za zkoušku právě dají dost: čas. Nevím, jestli někde psala, kolik jim je, ale zmínila, že chtějí zakládat rodinu. Já bych se na jejich místě spíš odstěhovala z Prahy, zvlášť, jestli mají oba tabulkové platy. Sakra jinak se bude žít se 60 k někde ve Stříbře, než v Praze. Do tohoto plánu (čili „přislíbená“ těžká práce, o které ten chlap nemá ani páru a z její strany jen doufání, že si práci v blízkosti najde) bych šla jen za předpokladu, že bych ty děti chtěla tak za 10 let.
A ted davaji taky svuj cas do prace, ktera je nezaplacena a navic tezka. A bez nejake perspektivy do budnoucnosti. Jo, z Prahy bych taky odesla, ta je proste jen pro bohate.
To ale nevis, jak to maji, my nezname jejiho muze, co umi a jestli ma zkusenosti s praci svarece. Muj bracha treba chodi na brigady do Svycarska a nemenil by.
Vycházím z toho, že napsala, že teď pracují oba v sociálních službách a tu práci svářeče má přislíbenou. Jako ano, teď taky ztrácejí čas, o tom žádná. Dělat za 30 v Praze je nesmysl.
„jak to maji, my nezname jejiho muze, co umi a jestli ma zkusenosti s praci svarece“
Pokud by měl zkušeností s prací svářeče, tak neděl v soc službách za 30 v Praze ![]()
Ano, to psala, ale tak nezname jejich zkusenosti. Pokud maji zdravi a nemaji deti, zkusit to muzou. Urcite nic neztrati. Z meho okoli spousta lidi odchazi, nebo premysleji, ze odejdou do ciziny.
No a co? Tak si udela kurz. Nebo muze delat neco jineho, moznosti je hodne. Osobne v tom nevidim smysl delat v Praze za 30 a zit na hranici chudoby.
Ahoj,
tak nevidím nic, co by Vás tady pevně drželo. Pokud si to zkusit chcete, můžete. Jen bacha, představy jaké to bude jsou vždycky lepší, než potom skutečnost.
Co se týká obav z žití v nájmu, ty bych odhodil. Pro dítě bude důležitější zázemí, zejména citové, než místo. A jisté v životě není nic, ani s vlastním bydlením.
Nepíšeš, jaká oblast Německa by to byla, někdy je levnější bydlet v Německu, než v ČR. Týká se to například Žitavy, zčásti Drážďan, nebo oblasti Šumavy. Pouze pokud byste v Německu chtěli žít v nájmu, podmínky nájmů a podnájmů jsou o dost přísnější než v ČR.
Bydlela bych poblíž hranic a dojížděla za prací. U nás je určitě výhodnější žít a pracovat v zahraničí.