Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše: Více
A jak jim to mám pak vysvětlovat? Mám strach, že na mě budou koukat blbě, jako na nepřející a tak.
Píšeš, že už jsi jim to opatrně najevo dala, takže o tom vědí.. Prostě bych z toho chatu odešla, a ať jim to třeba tvůj manžel vysvětlí. : ) Určitě to pochopí.
Jestli tě to tak moc zraňuje, tak ano, odejdi. Už jsi jim řekla, že je ti to nepříjemné, takže vědí, o co jde. Já osobně bych ale klidně dané vlákno ignorovala. Vypnula si upozornění a náhledy a prostě neřešila.
@unuděná píše: Více
Jo, ale i když archivuju a dám ignorovat, tak s novou zprávou stejně v náhledu vyskočí a mně to nedá - vím.
Když tam nebudu vůbec, budu vědět, že mě to nerozhodí…
Ty už jsi jednou přece o tom psala ne? Jaké jiné reakce očekáváš? Prostě z toho chatu odejdi a je to. Když se budou ptát tak jim řekneš důvod. A co vlastně partner? Už jste si to vyřikali? Pokud si dobře pamatuju tak ti vadilo, že s nimi těhotenství dost probíral a tobě to nebylo příjemné
@izabe píše: Více
Já mám strach, že mě budou brát fakt tím stylem, že to nepřeju, nebo se z toho neraduju. Stačilo se zmínit, že vlastně i trochu závidím (a vím, že to není hezké), že někdo žije to, co bych si moc přála a bolí mě na to koukat. No a za to mi bylo sděleno, že to tchýně řekla synovi a ten své paní a ta se na mě naštvala, že ji to ranilo.
Záleží, jak „opatrně“ jsi jim to dala najevo. Já bych to narovinu napsala, jak moc tě to trápí a že ať si to posílají v novém chatu bez tebe.. Pokud to nebudou respektovat, tak to o nich něco vypovídá, a pak odejdi.
@Anonymní píše: Více
Normální člověk to pochopí. Pokud se oni nějak urazí, tak jsou to paka a s tím si prostě nemá cenu lámat hlavu. Neřeš, co si ostatní budou myslet, řeš sebe a své pocity, se kterými se ty potřebuješ poprat.
Příspěvek upraven 16.08.24 v 12:53
Normálně z chatu odejdi a pokud se budou ptát, tak jim řekni, že ses ještě nevyrovnala se svým potratem a že tyhle fotky v tobě to téma otevírají. A tak tam nechceš být, dokud si to v sobě nesrovnáš… jednoduchý ![]()
Ji to ranilo a co ty? Mysli proboha na sebe a ne, že to bude ranit ji a ty na to nemáš právo. Prostě situace je taková jaká je, pro obě strany to není lehké, ale jestli jste rozumní tak to pochopíte.
@izabe píše: Více
Na mě je neustále kladeno, že ji to její aktuální chování mám odpustit, že hormony atd. Tak se snažím, ale ta bolest je velká. Je mi 31 a všude kolem sebe vidím malá miminka, to už jsem se naučila nějak vytěsňovat, ale takto „v rodině“ to je těžší. Už mi i psala, že ona je vůči mně tolerantní a neposílá mi žádné sourkomé zprávy a nemluví o tom (občas jo, asi si to ani neuvědomuje, ale já to beru, prostě to tak je a nemůžu zase ignorovat a dělat že těhotná není), ale tyhle fotky a zprávy, jak malinký krásně roste a nechce se fotit atd atd. nezvládám a stydí mse za to.
Ale to tě berou už teď, chápeš? Dost pochybuju, že na fotečky a zprávy o těhotenství reaguješ tak, jak se „očekává“, takže s tímhle si fakt hlavu nedělej.
Ahoj, můj manžel má bratra a ti s jeho ženou právě čekají dítě. Já byla před nějakou dobou na potratu a ač bych si dítě moc přála, nejde to ze zdravotních důvodů. Samozřejmě jim to moc přeji, ale také mě to bolí, učím se to zpracovávat, u kamarádek je to jiné, tady je to v rodině. Dala jsem opatrně najevo, že je to pro mě velmi bolestivé téma a pokud to trochu půjde, chci se od toho distancovat a postupně si to zpracovávat. Máme společný whatsapp chat, kde si píšeme, kdy a kde se například sejdeme apod. Ale neustále tam létají fotky ultrazvuku, příběhů těhotenských atp. I když si ji mutnu, vidím to v náhledu všech chatu a nějak mi to nedá. Přemýšlela jsem, že bych z té skupiny odešla, ale hodí to upozornění a já nechci vypadat jako drama queen. Zároveň se ale nechci trápit. Máte nějakou radu? Psycholog a tak, to už mám.