Odhlášení partnera
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To bylo určitě k vůli jiným dávkám..Příspěvek na bydlení je dávka státní sociální podpory a tam to nikdo nezjišťuje, důležité je trvalé bydliště..
Takže i když nastane opačná situace, že v bytě hlášen ještě někdo, kdo tam fyzicky nebydlí, tak se jeho příjem počítá..Jsou vyjímky(vyloučení ze společně posuzovaných osob), ale málokdy je úřad uzná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práci hledá už delší dobu,teď v září mu bude končit podpora,takže jsem na nervy,když si pomyslím,že by nebylo ani na poplatky........je nevyučenej a konkurence je veliká…zatím žádnou nenašel prostě,na pohovory chodí a nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jadulinka píše:
Ještě něco mě napadlo-byt je můj,on žádný majetek nemá,kdybych ho k sobě tenkrát odmítla nahlásit na trvalo,už jen z důvodu případných komplikací při případném rozchodu,taky by měl trvalý pobyt na městě a neznamená,že když spolu máme dítě,musím si ho přihlásit k sobě…jen tak nad tím uvažuju…takže bych také žádala o příspěvek na bydlení a sociálce do toho podle mě nic není,přijde mi to logický,ale fakt nevim…ach jo..
U nás je to tak, že pokud ho budeš chtít odhlásit, musíš to udělat Ty(jako majitel bytu), u nájemců to udělá majitel bytu..Potom musí dotyčný žádat město o přidělení TP na „radnici“. To není úplně automatické, je to úřední proces a dotyčný musí vysvětlit, proč o TP přišel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:Jadulinka píše:U nás je to tak, že pokud ho budeš chtít odhlásit, musíš to udělat Ty(jako majitel bytu), u nájemců to udělá majitel bytu..Potom musí dotyčný žádat město o přidělení TP na „radnici“. To není úplně automatické, je to úřední proces a dotyčný musí vysvětlit, proč o TP přišel..
Ještě něco mě napadlo-byt je můj,on žádný majetek nemá,kdybych ho k sobě tenkrát odmítla nahlásit na trvalo,už jen z důvodu případných komplikací při případném rozchodu,taky by měl trvalý pobyt na městě a neznamená,že když spolu máme dítě,musím si ho přihlásit k sobě…jen tak nad tím uvažuju…takže bych také žádala o příspěvek na bydlení a sociálce do toho podle mě nic není,přijde mi to logický,ale fakt nevim…ach jo..
S tim odhlasenim pobytu je to tak vsude stejne… aby ho odhlasili on musi prohlasit, ze tam nebydli… a je tam jeste par podminek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baro,dělal lopaťáka teď poslední tři roky,ale musel odejít ze zdravotních důvodů,nedá se to dělat pořád,venku v dešti,za jakýhokoliv počasí…kolikrát byl durch až na kost,ty chlapi se nikam neschovají,neměli žádný přístřešky,nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jadulinka píše:
Práci hledá už delší dobu,teď v září mu bude končit podpora,takže jsem na nervy,když si pomyslím,že by nebylo ani na poplatky........je nevyučenej a konkurence je veliká…zatím žádnou nenašel prostě,na pohovory chodí a nic…
Já Tě chápu. My žijeme v regionu, kde je velká nezaměstnanost a mám kolem sebe spoustu lidí, co náhle přišli o práci..Většinou trvá několik dalších měsíců, někdy rok i více, než práci najdou..
Věřím, že musí být šílené obcházet pohovory a chodit „s prázdnou“. Jeden můj známý byl na pohovoru, kde bylo 200 lidí a Ti, co byli dlouhodobě na pracáku řvali, že tu frontu stát nebudou, že je sem posílá pracák, ať jim dají rovnou potvrzení, že nemají šanci..Známý tu práci nedostal, přestože vzdělání má.Naštěstí teď už práci má, ale taky po měsících neúspěchů.
Co se týče „lopaty“, ne každý na to má zdraví a fyzičku, bohužel..
A chápu i to, že se chceš jako matka malého dítěte nějak „jistit“..
Když ho odhlásíš, tak počítej s tím, že bys vyšší příspěvek dostala až za 3 měsíce, co se změnila situace(počítá se z nákladů za minulé čtvrtletí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to budu muset ještě nějak promyslet,moc vám děkuju za příspěvky a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týče rekvalifikace(kdyby někdo narážel), tak s tím je to teď taky složitější. Jít na rekvalifikaci přes UP není tak jednoduché, jako před pár lety..Dělá se na to výběrové řízení, např. jinému známému zamítli rekvalifikaci na vysokozdvižný vozík se zdravotních důvodů..
Ale prostý důvod je ten, že stát nemá peníze na to, platit lidem drahé rekvalifikace. Škrtá se, tak jako všude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani206,ano s prací to není jednoduché,taky naráží na „soukromníčky“,kteří prostě neplatí atd. atd. …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na příspěvek na bydlení kontroly opravdu nechodí, neboj, ale bere se tam příjem zpětně (tuším, že čtvrt roku? nebo půl roku?), takže i když přítele odhlásíš, tak se tam jeho příjem ještě počítat bude. A může se on vůbec přihlásit někam jinam? Protože odhlásit ho na radnici není jenom tak. A taky to může zahýbat dalšíma dávkama. Nevím, jestli máte přídavky či sociál, ale pokud bys žádala o dávky hmotné nouze - příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení, tak si budeš muset požádat o výživné na děti /když bude všude uvedeno, že s otcem svých dětí nebydlíš/. Sociální pracovnice dávek hmotné nouze na kontroly chodí, každý úřad to má jinak, my se řídili vnitřním předpisem minimálně 2× za rok, v případě zatajování údaje vyplacené částky opravdu vracíš + hlášení na policii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jadulinka píše:
Jani206,ano s prací to není jednoduché,taky naráží na „soukromníčky“,kteří prostě neplatí atd. atd. …
Taky znám z okolí ![]()
Ale bohužel to taky není jednostranné..Stává se, že soukromníkům např. nepřijdou včas peníze z nějaké větší zakázky(peníze určené na výplaty zaměstnancům).
V tomto směru si ale každý hrabe pro sebe..
Dalšímu známému se zase vyplatilo osobně si firmy obejít..Prostě zajet, zeptat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ema N. píše:Raduš.ka44 píše:pozor na to, nevim jak jinde, ale tady, kdyz nekdo hlasi, ze bydli sam (hlavne matka na materske), tak socialka prijde zkontrolovat, jestli je to tak opravdu. Hlavne, kdyz se jedna o ruzne prispevky…
Ano, je možné, že v případě, že se z bytu odhlásí, tak ti přípsěvek na bydlení zvednou (pochopila jsem, že ho už pobíráš). Na kontrolu nepřijdou, páč podstatný je trvalý pobyt, pokud ho v tom bytě mít nebude, tak jeho příjem nikoho nezajímá. Do toho, že spolu fakticky bydlíte, už sociálce nic není.
Pokud se jedná o dávky hmotné nouze, pak ano, můžou přijít na kontrolu. POkud jde o příspěvek na bydlení jakožto dávku SSP, je podstatný trvalý pobyt a žádná kontrola nemá nárok přijít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit