Odjet od 2měsíčního miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
7.5.14 15:13

Odjet od 2-mesicniho miminka ???

Ahoj, řeším teď jednu velkou otázku a je mi jasné, že mne hodně Vás za to pomyšlení i odsoudí… Nicméně, chtěla bych i přes to slyšet co si o tom myslíte… Na začátku září mám termín porodu a v půlce listopadu mám možnost odjet na 5 dní do zahraničí - bez miminka… O miminko se tady má kdo postarat, jen udělaly by jste to také? i přes to, že bych to mohla brát jako relax a dání se dokupy po tom všem? Budu moc vděčná za jakékoliv reakce… Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrzana2
7.5.14 15:14

Ne neudělala bych to.

• Citovat
  • Upravit
21848
7.5.14 15:14

Záleží za jakým účelem. Pokud pracovně nebo něco „dokázat“, tak ano. Pokud by to měla bejt sobecká dovča tak asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.5.14 15:15

Já myslím ze pět dní nevadí… Kdyby to bulylo nadyl tak.bych nejela… Ale když. je to na pět dní tak to Sand není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
7.5.14 15:16

Neodjela bych. A ty pokud můžeš, tak s rozhodnutím počkej, až s ti miminko narodí. Viděla jsem věci pak úplně jinak než jako těhotná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.5.14 15:17

Nemám děti, takže si neumím představit tu závislost dítěte na matku a obráceně. Ale myslím, že až to dítě budeš mít, tak tě odloučení od miminka ani nenapadne. 5 dní je dlouhá doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
7.5.14 15:17

Já bych jela. Bude-li miminko v dobrých rukách, tak bych nejspíš maximálně bojovala s vlastním steskem po miminku, ale jela bych :)
Jsem sobec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.5.14 15:18

No priznam se, ze to jako sobecka dovca vnimany muze byt, i kdyz ne uplne… :(… Na druhou stranu, si rikam, ze 5 dni neni preci tak strasne dlouha doba… A alespon bude mit mamu odpocatou?…Je to strasne tezke resit to ted, kdyz ho jeste ani nemam a neuvedomuju si jak to bude silny vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
7.5.14 15:18

@joe.k
Pokud je to třeba pracovní nebo jinak důležité, tak ano. Pokud se na to tedy budeš potom skutečně cítit. To se nedá nikdy takhle dopředu 100% říct.

• Citovat
  • Upravit
180
7.5.14 15:19

Ještě vlastně by mi záleželo na tom kdo se bude o mimi start..jestli je to někdo z rodiny tak v pohodě.. Jestli někdo cizí tak je to hrozný… Ale berte to takhle stejně miminko teď nebo později budete dávat na víkendy či prázdniny… Tak.je to jakoby to samy…alespoň z mého pohledu… Já bych to sice neudělala… Ale kdyby se mě na tohle zeptala třeba kamarádka tak bych ji řekla ať jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180

Ještě vlastně by mi záleželo na tom kdo se bude o mimi start..jestli je to někdo z rodiny tak v pohodě.. Jestli někdo cizí tak je to hrozný… Ale berte to takhle stejně miminko teď nebo později budete dávat na víkendy či prázdniny… Tak.je to jakoby to samy…alespoň z mého pohledu… Já bych to sice neudělala… Ale kdyby se mě na tohle zeptala třeba kamarádka tak bych ji řekla ať jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Nejela bych. Ne až tak kvůli stesku, ale kojení.

• Citovat
  • Upravit
10
7.5.14 15:20

Byla by to urcite rodina, maminky obe dve by se o nej popraly… :). Tam by byl v dobrych rukach…mozna jeste vic nez u me samotne :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166

Ne nejela bych. Na den možná, ale od takhle maličkého mimča ne na tak dlouho. To neplánuješ kojit?

Příspěvek upraven 07.05.14 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871

Od 2měsíčního miminka tak na půl den, ne na 5dní. A to jen pokud by bylo zvyklé na lahev (což u nás nehrozilo). V případě že bys nemohla kojit, a bylo na UM, tak co se týká jídla není problém. Pokud bys kojila, dá se odstříkat a dát z lahve, ale pak i ty bys měla dost problémy, abys po těch 5dní laktaci udržela a neměla komplikace. Mně osobně by to za to nestálo. Po porodu žena nepotřebuje vypadnout od dítěte aby si odpočinula, ale sladit se s ním, vybudovat vztah, to pomáhá na všechno, fyzicky i psychicky. Takže pokud by to nebylo nutné, třeba kvůli zdravotnímu stavu, nebo opravdu nutné práci, tak od 2m miminka ani omylem. Nestojí to za to. A není to ani přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí