Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, řeším teď jednu velkou otázku a je mi jasné, že mne hodně Vás za to pomyšlení i odsoudí… Nicméně, chtěla bych i přes to slyšet co si o tom myslíte… Na začátku září mám termín porodu a v půlce listopadu mám možnost odjet na 5 dní do zahraničí - bez miminka… O miminko se tady má kdo postarat, jen udělaly by jste to také? i přes to, že bych to mohla brát jako relax a dání se dokupy po tom všem? Budu moc vděčná za jakékoliv reakce… Děkuju
Záleží za jakým účelem. Pokud pracovně nebo něco „dokázat“, tak ano. Pokud by to měla bejt sobecká dovča tak asi ne.
Já myslím ze pět dní nevadí… Kdyby to bulylo nadyl tak.bych nejela… Ale když. je to na pět dní tak to Sand není problém.
Neodjela bych. A ty pokud můžeš, tak s rozhodnutím počkej, až s ti miminko narodí. Viděla jsem věci pak úplně jinak než jako těhotná. ![]()
Nemám děti, takže si neumím představit tu závislost dítěte na matku a obráceně. Ale myslím, že až to dítě budeš mít, tak tě odloučení od miminka ani nenapadne. 5 dní je dlouhá doba ![]()
Já bych jela. Bude-li miminko v dobrých rukách, tak bych nejspíš maximálně bojovala s vlastním steskem po miminku, ale jela bych ![]()
Jsem sobec ![]()
No priznam se, ze to jako sobecka dovca vnimany muze byt, i kdyz ne uplne…
… Na druhou stranu, si rikam, ze 5 dni neni preci tak strasne dlouha doba… A alespon bude mit mamu odpocatou?…Je to strasne tezke resit to ted, kdyz ho jeste ani nemam a neuvedomuju si jak to bude silny vztah…
@joe.k
Pokud je to třeba pracovní nebo jinak důležité, tak ano. Pokud se na to tedy budeš potom skutečně cítit. To se nedá nikdy takhle dopředu 100% říct.
Ještě vlastně by mi záleželo na tom kdo se bude o mimi start..jestli je to někdo z rodiny tak v pohodě.. Jestli někdo cizí tak je to hrozný… Ale berte to takhle stejně miminko teď nebo později budete dávat na víkendy či prázdniny… Tak.je to jakoby to samy…alespoň z mého pohledu… Já bych to sice neudělala… Ale kdyby se mě na tohle zeptala třeba kamarádka tak bych ji řekla ať jede…
Ještě vlastně by mi záleželo na tom kdo se bude o mimi start..jestli je to někdo z rodiny tak v pohodě.. Jestli někdo cizí tak je to hrozný… Ale berte to takhle stejně miminko teď nebo později budete dávat na víkendy či prázdniny… Tak.je to jakoby to samy…alespoň z mého pohledu… Já bych to sice neudělala… Ale kdyby se mě na tohle zeptala třeba kamarádka tak bych ji řekla ať jede…
Byla by to urcite rodina, maminky obe dve by se o nej popraly…
. Tam by byl v dobrych rukach…mozna jeste vic nez u me samotne
.
Ne nejela bych. Na den možná, ale od takhle maličkého mimča ne na tak dlouho. To neplánuješ kojit?
Příspěvek upraven 07.05.14 v 15:21
Od 2měsíčního miminka tak na půl den, ne na 5dní. A to jen pokud by bylo zvyklé na lahev (což u nás nehrozilo). V případě že bys nemohla kojit, a bylo na UM, tak co se týká jídla není problém. Pokud bys kojila, dá se odstříkat a dát z lahve, ale pak i ty bys měla dost problémy, abys po těch 5dní laktaci udržela a neměla komplikace. Mně osobně by to za to nestálo. Po porodu žena nepotřebuje vypadnout od dítěte aby si odpočinula, ale sladit se s ním, vybudovat vztah, to pomáhá na všechno, fyzicky i psychicky. Takže pokud by to nebylo nutné, třeba kvůli zdravotnímu stavu, nebo opravdu nutné práci, tak od 2m miminka ani omylem. Nestojí to za to. A není to ani přirozené.