Odjet od 2měsíčního miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6323
7.5.14 15:21

Jo já bych taky jela i když spíš na dovolenou než pracovně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.5.14 15:21

Omlouvam se asi za blbou otazku, ale neni mozne to odstrikat a naukladat do lahvicky do mrazaku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.5.14 15:23

Já bych jela klidně i na sobeckou dovču a rozhodně se za to nestydím :) myslím že by se měly uspokojovat potřeby všech členů rodiny, nevidím důvod proč by sis měla odpírat něco po čem toužíš, když tím potřeby ostatních (v tomto případě dítěte) zcela objektivně nijak zvlášť trpět nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
7.5.14 15:24
@andelka83 píše:
Od 2měsíčního miminka tak na půl den, ne na 5dní. A to jen pokud by bylo zvyklé na lahev (což u nás nehrozilo). V případě že bys nemohla kojit, a bylo na UM, tak co se týká jídla není problém. Pokud bys kojila, dá se odstříkat a dát z lahve, ale pak i ty bys měla dost problémy, abys po těch 5dní laktaci udržela a neměla komplikace. Mně osobně by to za to nestálo. Po porodu žena nepotřebuje vypadnout od dítěte aby si odpočinula, ale sladit se s ním, vybudovat vztah, to pomáhá na všechno, fyzicky i psychicky. Takže pokud by to nebylo nutné, třeba kvůli zdravotnímu stavu, nebo opravdu nutné práci, tak od 2m miminka ani omylem. Nestojí to za to. A není to ani přirozené.

S tímhle naprosto souhlasím. Lépe to napsat asi ani nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Kdybych ti odpovídala v době, když jsem měla první mimino, tak bych striktně řekla, že bych nikdy v žádném případě neodjela… teď po několika letech ti řeknu, že bych jela.
Nemůžeš se rozhodnout až po porodu? Třeba se ti bude chtít jet, třeba ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920

@joe.k to dopředu nejde říct. Já kojila často, miminko to tak potřebovalo, nebyla jsem během normálního systému kojení schopná odsát nic navíc, a už vůbec aby to pokrylo 5 dní. Chápeš že to je třeba 5litrů? A musela by sis vzít odsávačku s sebou, jinak by sis koledovala o zánět, horečky, bolesti, a o mléko bys mohla přijít. Fakt ti to stojí za to?
Osobně se mi po mimču stýskalo po pár hodinách co bylo na procházce, mít ho u sebe, kojit ho, chovat, přivonět, to v tu dobu byla nutnost, poporodní potřeba. A i ono potřebuje maminku, její teplo, vůni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
7.5.14 15:25

@joe.k
A vlastně, když nad tím tak uvažuji, i kdyby to pracovní nebylo, tak je to vlastně jedno. Pokud Ti nezáleží na kojení a má se kdo dobře postarat, tak bych to neřešila. 8)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
@joe.k píše:
Omlouvam se asi za blbou otazku, ale neni mozne to odstrikat a naukladat do lahvicky do mrazaku?

jde, ale pomalu. A můj třeba odmítnul láhev a radši byl o hladu (naštěstí už měl zavedeny přikrom, tak si dal přesnídávku). Navíc i ty bys na tý dovolený musela odstříkat, aby tě prsa nebolela.

• Citovat
  • Upravit
72725

@joe.k neodjela bych - důvod jediný - chci kojit a omezovat se odstříkáváním a pod mi přijde nesmyslný.. Ale sama musíš vědět, co chceš, jaký je důvod atd.. a mmchdm, můj první z láhve nepil, ani kdyby měl zhynout hlady. Takže na to třeba taky myslet.

Příspěvek upraven 07.05.14 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
7.5.14 15:26

Tak pokud nebudes kojit, klidne jed. udajne pry je nutne, aby se matka od ditete jeho prvni rok ani nehla, ale to by se nektere mamy z toho zblaznily. vcetne me. :mrgreen: ale jak uz tu nekdo psal.. ja bych pockala na to az se miminko narodi. ono to pak opravdu budes citit jinak a 5 dni ti ted neprijde jako dlouha doba, ale uvidis potom… :D ja si v tehotenstvi taky vsechno takhle planovala a pak jsem sla do kina, kdyz byly dceri asi 2 tydny a nic z toho filmu nevim :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
7.5.14 15:27

NA dovču bych samozřejmě jela..ale mnohem později, tak lehce k 1roku dítěte. Sama jsem v té době byla den a noc pryč, na delším výletě, a u druhého dítěte v jeho 15měsících na celý víkend, na wellnessu v lázních. To už jsem odloučení zvládala v pohodě, děti taky, takže byla pohoda a nemusela jsem řešit jestli můžu nebo ne. Takhle malé miminko patří k mámě a ona k němu. Dovolených bude ještě dost. A pokud bude rodina pomáhat, tak odpočatá budeš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
7.5.14 15:28
@joe.k píše:

Teoreticky to mozne je, ale jde o to zda budes mit do odjezdu tolik mleka, abys mohla nakrmit dite a pak jeste odstrikat a zamrazit. Taky bys musela odsavat po celou dobu dovolene. Dal se muze stat, ze ti dite nebude pit tve vlastni materske mleko z lahve (kamaradky syn to tak ma, chce jen prso), nebo naopak az se vratis, bude chtit jen z lahve… Je to nenaplanovatelne, pokud ti na kojeni zalezi, tak radim nejezdi.

Příspěvek upraven 07.05.14 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.5.14 15:29

@joe.k ty můžeš odstříkávat (s odsávačkou co Ti sedí by to nemlě být problém) a dítěti můžou dávat zásoby z mrazáku + dokrm přes stříkačku, záleží samozřejmě jak vám to po porodu půjde nebo nepůjde, já bych na pět dní asi svého mlíka nenastřádala, ale jsou holky co levou zadní za pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
7.5.14 15:30

Na 5 dnů od 2měsíčního mimina?
to jako už předem plánuješ nekojit??? počkej až se narodí, uvidíš spoustu věcí jinak než teď

já osobně bych nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
7.5.14 15:34

@joe.k
Já bych asi nejela, ale v žádném případě bych tě neodsoudila proto, že ty by jsi jela. Vidím v tom problém především kvůli kojení, 5 dnů je dost, mléko sice můžeš odstříkat, pokud tedy budeš mlékárna a to množství pro tebe nebude ještě s každodenním krmením problém, ale rozhodně by jsi musela i na dovolené tak max po 4 hodinách odstříkávat, i v noci, a takhle já si tedy moc dovolenou nepředstavuji. Navíc ne každému na odsávačku prsa reagují. Další věc je stesk po miminku a stesk miminka po mamince, někdy vypadne rytmus a je to v háji, dotyčný co bude hlídat, bude třeba dělat věci jinak, pak přijedeš a budeš koukat. :lol: Ber v potaz i možnost například nemoci, miminka mají horečku hned, musíš mít 100% důvěru v rozhodnutí a schopnosti té dotyčné osoby, bude rozhodovat za tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí