Malá (3,5 měsíce) mi spí přes den jen v nosítku, mám bolesti zad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
1.9.25 14:15

Odkázaná na nosítko

Ahoj všem!

Máme doma 3,5měsíční holčičku a přes den dokáže spát jen v nosítku. Abych byla přesná – tam usne rychle a spí nejdéle. Jakýkoliv pokus uspat ji jinde, třeba v kočárku, houpátku nebo postýlce, je nereálný. Okamžitě začne řvát, ne plakat, ale opravdu řvát. Neusne ani v autosedačce, celou cestu autem prořve, až se zalykává. Na procházky s kočárkem už si netroufnu, nervy mám jen jedny a nechci riskovat, že by se mi tam udusila řevem. V kočárku usne jen doma na chodbě, ale předchází tomu velký pláč a spánek pak trvá přesně 30 minut – jak podle hodinek.

V nosítku přes den spí kolem dvou hodin, někdy i déle. Přendání do hnízdečka nebo postýlky většinou nevyjde, protože se okamžitě vzbudí. Odjakživa mám problémy se zády a teď, když má skoro 7 kilo, je to fakt znát. Záda bolí a doma nic neudělám – neuklidím, neuvařím, protože se ani nemůžu ohnout a každý zvuk v kuchyni ji spolehlivě probudí. Díky bohu za manžela, který hodně pomáhá.

Chtěla bych se vás zeptat – zažívaly nebo zažíváte něco podobného? Kdy vaše děti začaly být schopné usínat v postýlce nebo v kočárku? Já už jsem z toho opravdu na prášky.
Předem moc děkuju za odpovědi! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18579
1.9.25 14:30

@Nataliee9 mela jsem jeden takovy exemplar, ale teda nespala mi 2 hodiny ani v nositku. ja u toho musela chodit. 4 mesice nonstop noseni, v5m prvni spanek usnula v kocarku nebo v postylce. To byl sok. Okolo 6m se to zlomilo a najednou byla schopna dat treba 20 minut v postylce. Ale teda rezim nemela snad do roka a ctvrt nebo pul. KLuk mel presne casy od 2m. Holka ani smykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
1.9.25 14:31

Moc tě nepotěším, vnučce to vydrželo do roka, pak vzala kočárek na milost, ale spí v něm jen sem tam. Jinak se pořád uspává v nosítku a to má 18 měsíců. Jde ji teda už potom odložit na postel a tam vydrží spát nějakou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.25 14:36

@vokishka no to mi ani nerikej, musim ji to odnaucit do toho pul roka max, jinak mi prasknou zada!😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.25 14:37

@hospodki delas mi nadeje! Doufam ze ten 6 mesic uz bude lepsi. Kdyby aspon v tom kocaru spala dyl jak 30 min!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
1.9.25 14:52

Ja taky nosila porad, sami se zabavili az kdyz uměli sedet/ lézt nebo chodit- takze tak od 10. mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
1.9.25 14:57

Syn ted vsechny spanky v nositku tak do 4 mesicu. Po 4. mesici jsem postupne zacala “ucit” na denni spanek v postylce. Ted v 6,5m da 1-2 spanky v postylce a 1-2 v nositku (odpoledne v postylce fakt jen zridka). Kocarek nehrozi, tam chvili kouka a jakmile zacne byt unaveny, zacne rvat nez ho vyndam. Uz temer vubec nepouzivam, nekdy vytahnu to zkusit a dam si jednu urvanou prochajdu po okoli, vracim se s ditetem v nositku a tlacim prazdny kocar.

Jinak tedy spanek pouze 30 minut od tech 4 mesicu - je jedno jestli v nositku nebo postylce, da 30 minut (max) 3× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.9.25 15:33

@Veronika9870 a jak ucite na postylku behem dennich spanku? Ja jakmile ji do postylky polozim ve dne, tak je rev a to praktikuji stejny ritual jako na noc - zatazeno, šum, kojeni, zavinovacka, dudlik. Pres den nepomaha, at se snazim jak se snazim, stejnak jde do nositka, protoze nechci pretazeny dite. V nositku usne do 5 minut at je pretazena nebo ne. Budu fakt rada ja jakoukoliv radu nebo tip na to, jak naucit malou usinat v postylce.. klidne ji budu drzet za ruku pritom, hladit, cist pohadku, zpivat, ale at sakra usne! :D byl by to zazrak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
1.9.25 18:29
@Nataliee9 píše: Více

Proto to “uceni” bylo v uvozovkach. Delala jsem to tak jako vy, tj stejny ritual a podminky jako na noc. A proste jsem zkousela. Mame postylku na koleckach, tak jsem ji mela prirazenou u postele a lezela vedle nej, kdyz kunkal, tak jsem ho pohladila, dala dudlik (neni kojen). Kdyz zacal rvat, vzala jsem ho do nositka. Po nekolika tydnech (2-3?) se pocet uspesnych pokusu zvysoval.
Ale verim, ze to treba nepujde s jinym miminkem. Taky musel dozrat, coz bylo kolem tech 4 mesicu.
Prvni dcera zas pres den odpadla tam kde ji clovek polozil, ale uspavacka na noc bylo houpani, zpivani a nevimco klidne i 2 hodiny (vydrzelo ji to tak do 4 let).

Jo a do postylky jsem ho davala pred koncem bdeleho okna, tzn ze jeste nebyl uplne KO, treba 15-20 minut tam jen tak koukal nez usnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
3.9.25 11:36

Neusne ti třeba u kojení? Lehnout do postele, kojit vleže na boku a že by usnula? Máme skoro čtyřměsíčního a má tak minimálně jeden spánwk denně, občas i dva, když je hnusné počasí a nejde jít na procházku s šátkem, jinak spí taky viceméně jenom v něm, ale ma už skoro 9 kilo, tak je to znát a záda opravdu trpí🙈 naše prvorozená začala tolerovat kočárek až někdy v půl roce, jak se přešlo na fusak, když se nemohla hýbat, tak usnula rychle, " na volno" ji to nikdy moc nešlo🙂 on se ten spánek naštěstí (někdy naneštěstí) furt mění, co je teď, může být za týden úplně jinak🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
3.9.25 11:51

Máš vhodné a správně nastavené nosítko? Naše děti spaly v nosítku hodně a já s nimi ty domácí práce dělala, třeba utirat prach, luxovat či vařit šlo dobře, jen jsem u toho místo ohýbání se drepovala a neustále se pohupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.9.25 11:56

No ono pokud se nesmíš pohnout, tak Ti ani ta postel nepomůže ne?
Budeš ležet 2 hodiny bez hnutí a budou Tě bolet záda a kyčle i tak.

Do x let spal jen v kontaktu bez mého pohybu a tedy ležet 2 hodiny bez možnosti se pohnout bylo peklo. V noci mě budily bolesti kyčlí a zad.
To nevím jestli si něčím pomůžeš.

Že bych ho uspala a mohla odejít mi začal tolerovat někdy ve 2 letech.
Na kočár si nezvyknul nikdy a nikdy v něm nezačal usínat.
Autosedačku začal tolerovat s přechodem do 15-36kg a to ještě pouze někdy - ale neusnul v ní nikdy ani tak.
To Tě nechci děsit, jen že takové děti jsou a tedy ten spánek bez pohybu na záda nebyl super ani v té posteli. Ale on při každém pohybu byl vzhůru a pokud jsem odešla tak do 3 minut spolehlivě taky.

• Citovat
  • Upravit
5
14.2.26 07:09

Ano, právě teď prožívám něco podobného s 3,5 měsíční dcerkou! Tak se chci zeptat, jak se to u vás vyvíjí? Ta bolest zad je šílená, nevím, jak dlouho to vydržím.. chtělo by to cvičit, ale kdy a vlastně i jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí