Miminko 11 měsíců, časté noční buzení, spánková asociace kojení

3
15.8.25 11:32

Miminko 11 měsíců, časté noční buzení, spánková asociace kojení

Ahoj, maminky,

mám čerstvě 11 měsíční miminko, které je skvělé, až na ty noci! :-D

Uspávám ho výhradně na prsu, jinak to neumíme. Ale za to spolehlivě, do 5 minut spí. V noci se mi budí v průměru každé dvě hodiny.

Má některá nějaký tip, jak to zlepšit? Jsem asi 5 minut od toho, začít spánkový trénink, ale strašně mu to nechci udělat. :(

Měla některá z vás také takový problém? Případně přešlo to postupně, s věkem?

Předem děkuji a přeji pěkný den,
Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16484
15.8.25 12:30
@RadmilaV píše: Více

A co dělá, nakojí se zase a spí dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.25 13:01

Ještě to je malé mimčo a změní se to několikrát, taková opatření jsem začala zkoušet teď skoro ve 2 letech, jestli by nemohlo dítko v noci spát a už se kojit jen večer, přes den a ráno…jsou lepší noci a horší noci… :mavam: tak vydržet, mazlit, kojit…

• Citovat
  • Upravit
3
15.8.25 13:52
@Dahlia0409 píše: Více

Nakojí se a u toho opět usne. :) Nebo si jen vezme bradavko do pusy a hned usne. 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
15.8.25 13:55

V 11 mi to přijde naprosto ok. Mam dítě, které se mi do 3 let budilo 10× / 15 X za noc. Zlepšilo se to věkem. Ve skoro 5 letech se budí v průměru už jen 5×. A i to se lepši.
Má potvrzené ADHD, má problém s přechody mezi fázemi spánku zřejmě.

• Citovat
  • Upravit
16484
15.8.25 14:12
@RadmilaV píše: Více

A co je tedy za problem? Však spi dal, je dost teplo, ma třeba jen žízeň, nebo se chce ujistit, ze ma vedle sebe mámu :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.8.25 18:40
@Dahlia0409 píše: Více

Takhle, problém asi není nikde. Spíše mě
Zajímaly zkušenosti maminek, které to měly stejně. Jak se ten spánek vyvíjel, případně, co pomohlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.8.25 19:11

U nas stejne, je mu 1 rok a budi se cca kazde 2-3h. Nakojim, usne. Ale k ranu uz musi byt na prsu porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
15.8.25 19:12

Výrazné zlepšení někdy po prvním roce. V roce a půl už se budila jen jednou. Kolem 10m byla vzhůru třeba 10× za noc, takže interval co dvě hodiny mi přijde úžasný. Uspávání od mala problém. Jinak než u prsa to nešlo.

Kolem třetího roku zas noční děsy, takže spánek opět na delší dobu v háji.

Druhé dítě od mala spavec, usne jakkoliv a kdekoliv. Od porodnice spí celou noc. Její spánkový regres znamenal, že se mi 14 dní v kuse budila 2× za noc a pak už zase spala celé noci. Už od narození jsem jí mohla nechat plně bdělou (nakojenou) kdekoliv ležet, odejít od ní (dělat klidně kolem ní kravál) a ona do pár minut spala. Bez výjimek.

Takže za mě - nenaděláš nic. Dítěti ty mozkové struktury prostě dozrají dříve nebo ne. Pomáhá ke kojení přidat ještě něco jiného, zpívání, povídání, hlazení,… ať pomalu vytváříš nový zvyk pro usínání a máš pak jednoduší usínání po odstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
30.8.25 07:52

Ja si tady nechci delat reklamu. Ale jestli chces, napis mi do zpravy. Dala jsem se na studium spánku a spánkové poradkyně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí