Odkdy celozrnné pečivo?

5907
16.9.10 10:43

Odkdy celozrnné pečivo?

Ahojky,omlouvám se asi za trapný dotaz,ale odkdy mohou děti jíst celozrnné pečivo?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
836
16.9.10 10:48

Ahoj.. :-) Tak od kdy nevím,ale malému 17m chutná.Dávám mu i cereálie místo sušenek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.9.10 10:57

od chvíle, co ho dokáže sníst :) resp., záleží, jak jsou v tom velký semínka, bála bych se těch velkýh kousků, aby je dítě nevdechlo…ale jinak právě naopak, celozrnné je lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
16.9.10 10:59

Já ho synovi dávám už teď :-)

• Citovat
  • Upravit
dada1511
16.9.10 11:04

Celozrné pečivo by se dětem nemělo dávat,je pro ně špatně stravitelné.

Příspěvek upraven 16.09.10 v 11:06

• Citovat
  • Upravit
neczuz
16.9.10 11:05

Někde jsem četla, že velké množství vlákniny není vhodné pro děti - střeva si s tím neumí poradit. Vzhledem k tomu, že u nás 90% pečiva zkončí na zemi, tak celozrné dávám bez obav. To množství nemůže střeva zatížit. :mrgreen:
Podle mě je to všechno o postupném zatěžování. Ne ze dne na den v roce začít se vším a na plno. Prostě sem tam dát něco "zakázanéhoů před prvým rokem nevadí. Ale zase naopak hned po roce dávat vše hned v plné dávce taky není fajn.

• Citovat
  • Upravit
5907
16.9.10 11:11

Holky,moc děkuji.Já si kupuji celozrnný chleba,moc velké kousky těch zrníček tam nejsou,takže to zkusím a uvidím.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
16.9.10 11:32

Doporučuje se celozrnné pečivo dávat dětem až klidně od 6,7 let.
Ovšem důležité je, co myslíš tím celozrnný. Pokud si to pečeš doma z celozrnné mouky, tak to je celozrnné, pokud to kupuješ v normální pekárně, tak je to celozrnné jen minimálně - spíš, že je to posypané semínkama, nebo jsou uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.9.10 11:39

Taky žiju v tom, co psala Dada … že se dětem celozrnné pečivo nemá vůbec dávat. Nejenže to nestráví, ale ještě je to zatěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.9.10 11:51
AnastazieB píše:
Doporučuje se celozrnné pečivo dávat dětem až klidně od 6,7 let.
Ovšem důležité je, co myslíš tím celozrnný. Pokud si to pečeš doma z celozrnné mouky, tak to je celozrnné, pokud to kupuješ v normální pekárně, tak je to celozrnné jen minimálně - spíš, že je to posypané semínkama, nebo jsou uvnitř.

a ještě je v tom karamel, aby to bylo hezky tmavé. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5907
16.9.10 12:10

Já jsem myslela,jen to zkusit,ne že bych jí ho dávala furt,proto jsem se ptala.No schválně zkusím,třeba nám ani nebude chutnat.dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.9.10 13:04

ono všude podle mého platí „všeho s mírou“ - i na vlákninu si musí přeci střevo postupně zvykat. prostě celozrnné bych klidně dala ochutnat a viděla, když chutná, střídala bych. myslím, že jde spíš o pestrost stravy..
je to jako s tvarohem a se vším..
(a stejně většina dětí upřednostňuje bílý a suchý rohlík do ruky :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.9.10 14:15

zrovna dneska jsme to s kamarádkama probíraly. Já nedávám, protože jsem četla, že se malým dětem nemá dávat kvůli trávení, někdo tady psal, že dokonce až od 6 let. Jenže Šimon moc nejí ovoce a zeleninu a právě kamarádky říkaly, abych mu zkusila dát celozrnný pečivo, že po tom může líp kakat. Má teď už takový dost tuhý bobky, jak tý vlákniny moc nesní. Tak babo raď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.9.10 19:24

Také jsem četla, že celozrné ne - hodně vlákniny, špatné trávení..
Ovšem tmavé obarvené karamelem, tvářící se jako celozrné asi neuškodí..
Mě ale třeba po tomto tmavém, či celozrném pečivu bolí břicho a je mi po něm těžko, takže doma moc nefrčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.9.10 12:53

Ochutnat samozrejme muze, jak opravdu celozrnne pecivo, tak ruzne vicezrnne, „seminkovate“, pokud se tedy nebojite vdechnuti tech drobnych casti :-) Ale pravidelne a vyhradne celozrnne pecivo takhle male deti jist nechci rict nesmi, ale minimalne by nemely, v jidelnicku by celozrnne produkty mely zacit prevazovat az od nejakych osmi, deseti, i dvanacti let, a pouze pod podminkou dodrzeni pitneho rezimu, jinak naopak vyvolaji zacpu.
Nejde jen o to, ze vlaknina, hlvne tedy ta hruba vlaknina v celozrnne mouce (v ovoci je vlaknina trochu jineho razu, rozpustna), zatezuje strivka a dite muze mit boleni, hlavni je to, ze vlaknina na sebe nabaluje vsechny latky, coz je sice fajn v pripade skodlivin, ktere na sebe navaze a nenecha je projit stenou streva, takze s sebou bere i vitaminy, mineralni latky apod. a docela snadno se muze stat, ze dite krmene jen celozrnnym pecivem zacne mit urcitych dulezitych latek nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí