Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MMartina1 píše:
tak řekla bych, že pomůže spací pytel. Nám ale začal malej teď v něm stávkovat. Sundali jsme ho a zjistili příčinu, hold ve spánku potřebuje cestovat po postýlce a pytel ho omezuje. Takže vyzkoušej a uvidíš, jestli mu sedne.
A to že malej spí sám v pokojíku, z toho proboha neměj výčitky. Náš malej spí sám asi od 4 týdnů a oboum nám to vyhovuje. Spí od malička celou noc. Teda teď se to kazí, ale to je z jiných důvodu.
Děkuji za typ.Když byl Filda malý mimi,tak spinkal taky ve fusaku,v pytlých atd. Ale jak je větší,tak má potřebu se dosti obracet na boky,bříško a všeljak se vykrucovat,ale spinká. Jenže pak zvedne nožky odhrabe peřinu jako malej hraboš a už si ji nepřitáhne(není velkej) a mrzne. V ložnici máme raději chladněji,takže ventilačka je furt otevřená. Zkoušela jsem i zastrkávat peřinku,ale nic. Jednou vydrží být neodkopaný,ale druhá noc je peřinka pod nim.
Moc díky ![]()
AjFi píše:
Ahojky maminky,
mám doma 9m mimi. Před 2 měsíci jsme ho dali na zkoušku do jeho pokojíku,aby jsme zjistili,zda bez nás usne a nevzbudí se. Bylo to super. Malej si rychle zvykl a spinkal celou noc,budil se kolem 7:00-7:30 a to chodil spinkat kolem 20:00-21:00.Jediná nevýhoda je,ta že se malej hodně odkopává a ani se nevzbudí že mu je zima. Několikrát jsem ho kontrolovala a přikrývala,ale někdy mám tak tvrdý spánek,že se vzbudím až ráno. Jednoho rána poprvé malej zakřičel,až jsem vyletěla z postele( máme nanny přes vysíláčku )celý zmrlý,ale stále usměvavý. Nato jsme ho vzala zpět do ložnice,abych ho měla stále pod dohledem. Ale chtěla bych ho vrátit zpět do pokojíku. CO MÁM DĚLAT,ABY SE NEODKRÝVAL? Máte nějaké fígle?
PS: Nejsem zlá mamina,ale malého často budím svým chrápáním,které mám od doby,co jsem otěhotněla.Malej potřebuje mít v noci klid.
Děkuji všem maminkám za
radu. Alča
Všem maminkám moc děkuji za typy a rady.
taky máme už 3 měsíce spací pytel ne že by se malej odkopával ale dává si peřinku na hlavu a to mě vadí tak sem pořídila 2 větší pytle 6-18 měsíců a zatím super snad ho nezačne bojkotovat
koralina11 píše:
taky máme už 3 měsíce spací pytel ne že by se malej odkopával ale dává si peřinku na hlavu a to mě vadí tak sem pořídila 2 větší pytle 6-18 měsíců a zatím super snad ho nezačne bojkotovat
Malej si taky občas přetáhne peřinku přes hlavičku,ale vyřešila jsem to hned když byl maličkej. Dávám mu plínku a on si ji muchlá do usnutí. Nestalo se mi,že by se s ní přiškrtil ani dusil. Je to jako plyšový zvířátko,prostě se s ní mazlí a taky ho hřeje třeba na krčku nebo hlavičku. Má ji pořád u sebe. V kočárku i na cestách. Moje mamka mi ji taky dávala. Zkus to a třeba to zabere.