Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Takže jestli to dobře chápu dokud bude dárce žít majetek je psán na něj a je jeho a momentem kdy zemře tak jsem vlastníkem automaticky já? A pak bych s tou darovací smlouvou jen zašla na katastr to přepsat? Nebo je to jinak?
Ne, to by bylo normální darování, o kterém píšeš, že nechce ani slyšet a pokud se jedná o nemovitost kde bydlí, tak se mu ani nedivím.
Nevím jak kdo, ale asi jste měli štěstí na notáře. My byli s manželem u notářky 30.6.2015 - zemřel nám náhle bezdětný syn.Byli jsme jediní dědici. Hodnota majetku: 556 178,–( 29let starý Simson-odhad 12.000,–neprodejné pole: 74 000,– a byt ve společném RD:kuchyně+pokoj 470 000,–(bydlel v bytě po babičce a dědovi- vše staré zařízení).Na účtu 174,–Kč - to vše započetli a odměna notářce přes kalkulačku na netu přibl. 7310,–Pozor!!!Musíte započíst ještě DPH! a KONEČNÁ SUMA I S výdaji NOTÁŘCE:(JEN JEDNA NÁVŠTĚVA!!) 9 701,–Kč. Není to zrovna málo, když si uvědomíte, že 1/2 domu synovi odkázali v závěti bábi s dědou a mě jako jediného dědice vydědili (a neměli k tomu žádný důvod).Bylo nám řečeno:napadněte závěť a suďte se se synem.Kdo by to udělal s čistým svědomím? Přeji více štěstí na notáře a dávejte si hlavně pozor při přepisech na tzv. ideální poloviny domu.My teď platili i z té naší druhé, zhodnocené poloviny!!!Byt v přízemí 1+1, patře 1+4 a odhad za dům se dělil přesně na půl!! Taky by mě nikdy nenapadlo, že přežiji syna.
@Vivav notáře k dědickému řízení si nevybereš. A ano, mají snahu o co nejvyšší možnou hodnotu dědictví, protože od toho se odvíjí jeho odměna. Upřímnou soustrast.
tak to je škoda, v případě darování byste neplatili nic, kromě katastru. V případě smrti toho notáře zaplatit musíte. Co se týká vybavení to nikdo nezkoumá.