Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Honzík dostal hnisavou angínu a asi ho dost bolí v krku, protože už 4 den nic nejí. Teda snědl za tu dobu 2 rohlíky. Kupujem mu aspoň jeho oblíbeného kubíka, jinak by ani nic nepil. Myslím toho ve sklince, je tam vláknina. Zkoušela jsem těstoviny s omáčkou že to bude dobře klouzat do krku, ale také nic. Nevím jestli může na antibiotika jogurty.
Měl 3 dny 39 teploty a teď už nemá, ale nevím co s tím jídlem. Měli jste někdo podobný problém? Já jsem angínu snad nikdy neměla, tak nemám vlastní zkušenost. Je mi ho líto, je celý zelený a nechce ani kokynka a to je co říct. Nevím jestli třeba mixovat, nebo nějakou kaši, pořád mi tvrdí že nechce papat, ani jeho oblíbené polévky.
Ahoj na angínu jsem trpěla, od dvou let do dvaceti jsem zvládla i tři ročně
Jestli nechce jíst tak ho nenuť, naši měli občas tendence mi něco narvat a vždycky to letělo. Měla jsem ráda přesnídávky, ty jediný jsem jedla, jogurty a mlíko ne po tom mi bylo na zvracení, asi jak se pak člověk zahlení. Hlavně ať hodně pije, cokoli, to je nejdůležitější.
Ještě mi chutnalo třeba nastrouhaný jabko s mrkví, ale jak jsem dostala nějaký teplý jídlo tak mi bylo taky zle.
Ať je malýmu brzy líp a máte po trápení ![]()
Všechno z lednice. Studené pití i ty těstoviny. Jinak já na Viki mám fintu když už opravdu potřebuju do ní dostat aspoň trochu jídla. První dostane nanuk a pak teda i něco pojí. Asi jak to v tom krku zchladí a částečně znecitliví.
Jinak bolí každé polknutí (mám k angíně sklony) a mívala jsem ráda kůrky chleba to ten krk tak nějak vyškrábalo a bylo to lepší.
Ahojky,malej (ve 3letech) mi nejedl skoro dva týdny.Jedinné,co pozřel byly mačkané ovocné šťávy a kubíky.Tahal to do sebe jedinně brčkem.Taky chtěl po pár dnech sunar(kvůli zahlenění by se to ale asi nemělo), na ATB by to mělo být napsáno,zda je možné podávat mléko.Do sunaru jsem mu pašovala trošku kaše sunarky.No, nevím, jak na tom je váš prcek a váhou, ale náš za rok přibral 1,5kg a za ty dva týdny zhubnul 2kg.Fakt děs a plně rozumím.
Brzké uzdravení.Katty
Jo ja se prckovi ani nedivim, kdyz jsem jako mala mela anginy, tak mi chutnaly detske presnidavky a obecne studene veci. Jen pro info - co to je kokynko? Hanka
Ahoj, díky za rady. Ten nanuk je dobrej, vzpoměla jsem si že kamarádka co trpěla na angíny vždycky mohla hodně nanuků. Hned zítra mu koupíme nanuky, on je miluje. Na to studené jsem zapoměla. Do jídla ho nenutím, on řekne že nechce a cpát to do něj nebudu, jen mě vylekalo to nejezení. Taky dělá trašný scény při užívání léků, máme ospen 400 a vyždycky mu to dávám stříkačkou až do krku, jinak to plive až kdoví kam. Strašně u toho řve,je takhle moc nemocný porvé, tak jsem z toho celá špatná.
Ahoj Evi,teda vy si uživate
.
Do jidla nenuť,on to pak dožene.Hlavně at pije.
A k tomu Ospenu,zkoušela jsi ho někdy?JA bych ho taky prskala ![]()
Honzikovi pohlazeni at je brzy lip
Netlačila bych na jídlo, hlavně, aby byl dostatek tekutin. A když, tak něco studeného - chlazená přesnídávka, jogurt…tekutiny jsou důležitější. On to dožene, až se to uzdraví
Ahoj Evi,
právě taky marodíme, sice ne s angínou, ale nějakou hnusnou a dlouhou virózou a potýkáme se s tím samým. Náš mladej alespoň pije (taky Kubíky ve skleničce hodně ředěný vodou a studenej čaj), ale s tím jídlem je to slabota… Je to hubeňourek a do toho ještě tohle… Ale on to pak zase nabere:-) A neboj, ten Tvůj taky:-)
Hodně u nás teď frčí mražený jahody+zakysanka+piškoty na malý kousky, smíchaný a nechaný chvilku stát, ale ne dlouho, aby ty jahody zůstaly trochu zmrzlý. Nanuk je dobrej nápad:-)
Jinak všeho „normálního“ si dá tak 3 lžičky a konec… A trošku víc sní toho, co má nevýraznou chuť - samotný brambory, suchý těstoviny.
Tak ať je brzo dobře a zase ti naši nejedlíci jedí:-)
P.
Holky už napsaly všechno k tomu jídlu, já na angínu taky jím všechno studené, jinak se tím bolavým krkem nedá procpat nic (mě jako dítěti museli drtit i prášky, abych je vůbec nějak pozřela).
Jen jsem si všimla, že ti malý nechce Ospen, je to fakt blivajz, u nás zabírá, že malé zacpu nos a ona prostě musí pusu otevřít a spolknout to, Je to sice drasťárna, ale jinak jsem do ní Ospen taky nedostala.
Pridavam se k ostatnim maminkam, jidlo neni zas tak strasne rozhodujici, nejdulezitejsi jsou tekutiny. Sama nemam na nic chut, kdyz jsem nemocna. Pokud ho navic skrabe v krku, tak je to jeste vice logicke.
Neboj, pri nemoci zhubne kazdy a potom to zase jde zpatky nahoru. ![]()
Marketa
Hnisavou angínu jsem měla a jediný, co jsem pozřela byly rozmačkané jahody s piškotem
Chudák malej. Jinak nanuky a vše studené, ale nanuky spíš takový ty vodový ovocný. Při smetanových hrozí zahlenění
Ať jste brzo zdraví ![]()
Díky všem za rady, tatka už jel pro nanuky vodový a navíc Honzík vůbec nečurá, tak máme za úkol do něj nalít litr tekutiny a odměřovat kolik vyčurá. Když ten litr nevyjde ven, tak jdeme do nemocnice. Tak táta koupí Jupíky, nic jinýho do něj asi ted nedostanu.
No a renatka je od rána uplakaná a ted jsem ji měřila a má 38.2, tak jestli i ona bude mít angínu, tak to nepřežiju. Jsu z toho uplně hotová.
Evčo tak to ti držím pěsti, aby se zadařilo. Já právě jela v říjnu sh olkou do nemocnice, dokonce víceméně jsem si o to volala pediatrovi sama, protože holka dva dny skoro nepila a čůrala jen jednou za 24hod, nic jsem do ní nedostala a ještě brečela apotila a na Kulíška mi prděla z vysoka…Nakonec byla den na kapačce…
Evi,
tak to je mi moc líto, že máte takový potíže:-( Jak jste nakonec dopadli? Náš mladej taky málo čůral jeden den, ale pak se rozpil a je to v pohodě. Ovšem kdybychom dostali za úkol nalejt do něj litr tekutiny a zvlášť v tomhle stavu, tak to bych rovnou jela do nemocnice, protože by se nám to asi nepovedlo… To vypije, když jsou tak akorát vedra…
Držím moc palce, ať je u vás všechno v pořádku a malá to nechytla!
P.