Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Evi,
tak to je mi moc líto, že máte takový potíže:-( Jak jste nakonec dopadli? Náš mladej taky málo čůral jeden den, ale pak se rozpil a je to v pohodě. Ovšem kdybychom dostali za úkol nalejt do něj litr tekutiny a zvlášť v tomhle stavu, tak to bych rovnou jela do nemocnice, protože by se nám to asi nepovedlo… To vypije, když jsou tak akorát vedra…
Držím moc palce, ať je u vás všechno v pořádku a malá to nechytla!
P.
Ahoj holky, Honzík se naštěstí rozčural, zachránil to jupík, koupili jsme mu tři a to jedinné do sebe nalil.
Malá vypadá na angínu taky, prý to má v krku trochu červené a teplota i po panadolu je 38,2, tak asi pojedem na pohotovost.
Ale doktroka se dívala i na zoubky a prý už každým dnem vylezou, tak sama neví jestli je to nemoc, nebo zoubky.
Docela mě to zaráží když doktorka nepozná co jí je. Hlavně že pokaždý vybere 30 Kč.
Prosim o radu v patek jsem byla u doktorky mala dostala teploty ta nas poslala domu ze to ma od zadni rymy vecer jsme ficeli na pohotovost horecky pres 39 spatne dychala a cely den jic nejedla tak ji dali antibiotika ze ma anginu rano to doktorka nepoznala nebo fakt nevim
Ted jen pije vubec nechce jist kdy tak zaberou antibiotika a staci u 2 lete 1 litr tekutin?
malý měl zánět močáku, doktorka říkala, že antibiotika zabírají do 48 hodin. Neboj, děti jsou pro tyhle případy obalené tukem. Jestli je litr hodně nebo málo netuším…
mamka nám na angínu vždycky dávala tenhle obklad: https://www.celostnimedicina.cz/…v-obklad.htm
@Modesta dik za uklidneni hm ona je takovy drobek na to ze se narodila s 4,4kg tak ted ve dvou ma jen 11kg tak mic nema z ceho brat
@phoma atb by měly zabrat nejpozději do 3 dnů.
Jinak je normální, že ráno není vidět a odpoledne ano, upozorňovala mě na to loni doktorka, když ji měl syn (jeden den nebyla a druhý den ano).
Jídlo bych neřešila, mně dvouleťák při nemocích běžně nejí a po nemoci to pravidelně dožene. Teď měl zánět středního ucha, nejedl od čtvrtka a poprvé se najedl dneska při obědě, ale už nevečeřel, protože má kašel…
Pití by měl litr stačit (nedávno jsem to řešila s doktorkou, když mi říkala, ať do syna dostanu aspoň ten litr). Pokud dostatečně čůrá a nemá tmavou moč, tak to je v pohodě.
@phoma píše:
Ted jen pije vubec nechce jist kdy tak zaberou antibiotika a staci u 2 lete 1 litr tekutin?
litr stačí, jíst vůbec nemusí, začne jíst až se jí uleví, hlavně že pije, to je dobře
Dik holky uklidnili jste me zitra radeji zajdu k mudr vim ze kdyz mela afty v pusince dostala jsem nejakou vodicku co ji znecitlivela pusinku chjo to jsou nervy
Doktorka to opravdu nemusí poznat, nemoc se teprve rozvíjela. Jídlo bych neřešila, při angíně se jí špatně polyká a při horečce není chuť. Důležité je pití. Antibiotika zaberou do 2 dnů, do té doby srážet teplotu (Nurofen, Paralen), pokud je nad 38.
@medunka23 vyvar jdme zkouseli a hned ji natahlo co polkla a nechce nic jineho nez caj
@phoma schovej si ho až jí bude trošku líp, určitě bych ho teda nedávala horký, klidně i jen pokojová teplota. Neboj, to bude dobrý
@phoma Nám první 2 dny při angíně syn držel okurkovou dietu - salátová okurka - nejoblíbenější zelenina
Pití minimálně, ale tohle ano
Držím pěsti, teď už to bude jen a jen lepší
ATB už by měla zabírat.
@phoma To bude v pohodě, jídlo jí nenuť, jen nabízej. Je normální, že nemá chuť k jídlu, já jsem při angíně nejedla skoro 10 dní, nezabírala mi ATB, tak to trvalo dlouho. A to jsem při tom ještě kojila. Úplně ji chápu, já jsem jídlo nemohla ani vidět.