Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji radu, co dělat, když mi dítě odmítá jíst jogurty, čím nahradit odpolední svačinu. Po Holandii se jí zvedal žaludek, Activii mi občas sní, když jí do toho nadrtím pár piškotek… Ale to je tak 1×, max. 2× do týdne. Jinak tedy jí dám mlíko na svačinu. Ovocnou přesnídávku dávám dopoledne, ale čerstvé ovoce mi nesní. Dala jsem jí do ruky banán, kousek meruňky, ale po tom se jí opět zvedal žaludek. Budí se i v noci (řídce se stává, že se vzbudí až ráno), tak má 5 až 6 jídel denně. Co jste dáváli vy místo jogurtu ? Když jí dávám rohlík, tak je spokojená … Děkuji za nápad.
A co zkusit tvaroh? Taky se do něho dá zamíchat pár piškotů a třeba domácí marmeláda. ![]()
To jsem zkusila, ale je to prostě jogurt…
Jinak jsem koupila takový jogurt od Hami s příchutí, někdy s ní, někdy ne …
![]()
Afrodité píše:
A co zkusit tvaroh? Taky se do něho dá zamíchat pár piškotů a třeba domácí marmeláda.
Vždyť všude čtu, že tvaroh NE
, tak nic takovýho zatím nic, ani pribnáčka
![]()
lucije28 píše:
To jsem zkusila, ale je to prostě jogurt…![]()
![]()
Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
peggy.sl píše:lucije28 píše:Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
![]()
Kaše mi taky vůbec nechce jíst, je taková vybíravka, asi po mne
![]()
lucije28 píše:peggy.sl píše:Kaše mi taky vůbec nechce jíst, je taková vybíravka, asi po mnelucije28 píše:Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
![]()
![]()
A sladkou Activii jsi zkusila? Naše holky jí mají rády.
lucije28 píše:Afrodité píše:Vždyť všude čtu, že tvaroh NE
A co zkusit tvaroh? Taky se do něho dá zamíchat pár piškotů a třeba domácí marmeláda.![]()
, tak nic takovýho zatím nic, ani pribnáčka
![]()
Mně tvaroh doporučila dětská Dr. od asi 8-mi měsíců
. Dávám tak 1× - 2× týdně.
Dej jí čas, zkoušej, často se jim chutě mění. Mléko jinak pije? Jestli ano, tak mléčné dávky bych dávala v tom a dávala přesnídávky-rossmann má i s různými přídavky-oves a tak
, namazaný chléb, rohlík
zeleninu jí?
Mě také nesní ovoce ![]()
peggy.sl píše:lucije28 píše:A sladkou Activii jsi zkusila? Naše holky jí mají rády.peggy.sl píše:Kaše mi taky vůbec nechce jíst, je taková vybíravka, asi po mnelucije28 píše:Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
![]()
![]()
JJ, sladkou Activii jsem zkusila a tu mi právě občas sní, ale jak říkám, nic moc častýho ![]()
Ja mam o dva mesice starsi dite, ale porad jsme jen na dvou prikrmech denne (a tri mleka (mliko s kasi)) a myslim, ze se nic nedeje ![]()
Mne by se teda normalnich veci uzrala, ale doktorka mne upozornovala na 8m kontrole, ze musi mit tri mlecne davky, ze z jogurtu si toho moc nevezme. ![]()
lucije28 píše:peggy.sl píše:JJ, sladkou Activii jsem zkusila a tu mi právě občas sní, ale jak říkám, nic moc častýholucije28 píše:A sladkou Activii jsi zkusila? Naše holky jí mají rády.peggy.sl píše:Kaše mi taky vůbec nechce jíst, je taková vybíravka, asi po mnelucije28 píše:Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
![]()
![]()
Nechala bych to být. Má ještě čas. Pokud jinak pije mléko, tak není kam spěchat.
lucije28 píše:peggy.sl píše:JJ, sladkou Activii jsem zkusila a tu mi právě občas sní, ale jak říkám, nic moc častýholucije28 píše:A sladkou Activii jsi zkusila? Naše holky jí mají rády.peggy.sl píše:Kaše mi taky vůbec nechce jíst, je taková vybíravka, asi po mnelucije28 píše:Tak jí dej čas, je ještě malá. Tvaroh bych jí ještě nedala. Zbytečně zatěžuje ledviny. Co kaše? Ty jí nechutnají?
![]()
![]()
Nechala bych to být. Má ještě čas. Pokud jinak pije mléko, tak není kam spěchat.