Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ![]()
Tak mě malá taky přestala jíst jogurty, nechce žádnej.Zkoušela jsem už několikrát i pribiňáčka a všechno možné.I cottage a tak ne, max jednu lžičku, nejí ani přesnídávky.Jediné s čím mi teď v jídle dělá radost je to, že začala jíst ovoce, dám jí kousek hrušky, jablka, banánu a žmoulá si to a papá.Jako nesní toho nějak moc, ale aspoň něco
Někdy mě taky odstrkuje, když jí dávám namazaný rohlík nebo chleba a když jí ho dám suchej, tak má radost
Ale většinou to spíš sní namazaný.Jinak mlíko má taky ráda a miluje masozel.
Tak máme teda podobný vybíravky..
A kolik ti vypije malá mléka?Ami pije 3krát denně 210 ml tak za to jsem fakt ráda.
jo promiň, teď mi to cvaklo, že jsi psala kolik toho mléka má.To si zase myslím, že má tu mléčnou dávku asi pokrytou, stejně jako naše malá.Hlavně, že to mlíko aspoň holky pijou ![]()
Taky mě to ale mrzí, že nechce nic jiného..
v jedenácti měsících už bych zkusila tvrdý sýr,já malé občas koupím takový od apetita pro děti jsou to takové tyčkové nesolené skoro,(opravdu v tom sul citit není ..jako třeba v obyč eidamu ) polotvrdé sýry.malá je miluje,jinak ovoce …zkoušela jsi hroznové víno,nějaké uzrálejší slaďoučké to u nás malá jí na kila ,vypeckuješ, oloupeš,nebo nakrájíš,nevím jak jste na tom s kouskama,ale víno je měkké a klouže do krčku pěkně,jinak určitě stojí za zkoušku ,když ti nejí ani sladké jogurty,zkusit namýchat se šťávou z mrkve,to občas zabírá,jinak už mě nic nenapadá
hodně štěstí ![]()
jinak jídelníček myslim zatim ještě dobrý,ale do budoucna se prostě musí naučit jíst tuhou stravu a mléko vypustit
Ahoj Lucinko! Nevím,kolik dítěti je,ale zkusila bych,pokud už máte odzkoušené mléčné výrobky a není alergie na kravské mléko jogurt s tvarohem a jmenuje se to Matylda je to BIO a můžu říct,že je to fakt moc dobré Zkus a uvidíš i tobě to bude chutnat pa a držím pěstě
Díky, zkusím tedy koupit ten tvrdý sýr Apetito pro děti a dám jí to do ručičky, třeba to zabere
![]()
Jinak má dva zoubky dole, takže s tím kousáním to není tak horký ![]()
Jo a dnes a včera jsem jí dala plátek jablka do ručičky, tak si ho tak žmoulala, něco málo snědla, něco vyplivla a tak alespoň úspěch
Dala ho do pusinky, to je pokrok
![]()
Do budoucna chápu, že kousky bude muset dávat, ale když nejsou ty zuby ještě
![]()
Vojti, zkusím to koupit a napíšu, co a jak
děkuji
a hroznové víno zkusím, to jsem nezkoušela
Jojo, to víno malé taky chutná, nejmíň ráda má asi jablko.Sní i kousek hrušky, lepší se ![]()
Dneska jsem jí na zkoušku koupila takovej puding v Rossmannu, v balení 4 po 100g a jeden snědla a chutnalo.Tak aspoň něco ![]()
A ten sýr taky zkusíme ![]()
tak holka nerostou vám zubiska? Pokud ano,tak tí opravdu moc baštit nebude je to otravné období
pokud ještě nemáte moc zoubku,nech ten sýr nejmíň hodku venku z ledničky je pak křehoučkej a líp se žmoulá ![]()
ahoj holky, bude nám 6měs a dr nám řekla že po 6m můžem dávat jogurt. čím ho můžu ochuťit? díky