Pořád řve, zblázním se

208
15.8.11 15:45

POŘÁD ŘVE,ZBLÁZNÍM SE

Ahoj holky,potřebuju poradit,jinak už si zajdu pro prášky na nervi.Prckovi je 5 měsíců.Je naučený(bohužel)i přez den usínat v ruce,pak ho položím a je skoro vždy vzhůru.Do toho mě nenechá zajít ani na záchod,jakmile je chvilku sám,tak spustí neskutečný řev.Vykoupat se nebo udělat něco jiného aniž by mě neviděl,to je nemožný.Už jsem fakt zoufalá.Zlouším ho chvíly nechat samotného,aby si trochu zvykl,ale pořád jen řve a řve a řve.Měla jste nějaká to samé????On vyžaduje max pozornost a já nevím,jak ho to odnaučit,abych mohal alespon něco udělat.Vím,že jsem na mateřský kvůli němu,ale on je fakt malý terorista, :-) Budu zlá,když ho budu dávat do postýlky přez den,když bude unavený a samozřejmě tam bude řvát???? děkuju za jakou koli radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
15.8.11 15:54

co si pořídit postýlku cestovní, kterou budeš mít neustále u sebe, nebo alespoň lehátko, které si můžeš dát na stůl kamkoli se hneš. JInak mám dojem, že jsi unavená, že bys potřebovala mimčo někomu na pár hodin dát abys mohla buď spát, nebo jen tak koukat na telku, dát si čaj. Když budeš nervozní a unavená, on to vycítí a bude řvát - věř, mi zažila jsem to. Zkus ho na chvíli udat - partner, babičky, kamarádka… udělej si čas jen sama na sebe a pak ho doma zkoušej zvykat, že bude chvíli sám při spaní. Ale spoustě dětí stačí, když na svou mámu vidí - takže zkus to lehátko a hračku do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.8.11 16:00

To je normální, dítě nezná pojem o čase, neví, že jsi jen vedle. Dokud k tomu nedozraje věkem, bude řvát pořád. Nic ho neuč, zbytečně trápíš vás oba.
Já malou brala s sebou i do koupelny a na wc a byl klid. Když jsem chtěla vařit, dala jsem jí na židli do autosedačky a ona se krásně zabavila koukáním na nové činnosti a byla v pohodě. Jinak byla na zemi na dece se mnou v místnosti. Za pár týdnů jí to zase přešlo. A dneska už je tak daleko :mrgreen: že když jí řeknu na wc, ať odnese roličku od paprnapr do koše, sama mě opustí a odnese ji. Tedy okamžitě se zas vrátí, jestli jsem neutekla :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.08.11 v 16:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
15.8.11 16:01

my jsme měli také lehátko a kam jsem šla, tam byl semnou - při každém sprchování neskutečný řev, ale aspoň jsme ušetřili za vodu, když jsem byla venku za minutu - a to jsem mu zpívala a viděl na mě..pak zničehonic to bylo dobrý…VYDRŽ! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 16:03

:think: no že jsi vůůůbec nezačala dobře,už asi víš sama… Nepíšeš,jestli je jen v postýlce a na tvých rukou,nebo ho třeba pokládáš na zem ,na deku pod hrazdičku? Umí si sám takhle pohrát?
Samotného jako takového ho nenechávej,je potřeba mu zajistit činnost,aby si mohl sám hrát,poznávat,zkoumat…Na to už je velký až dost,aby to v pohodě zvládal.Jak na tom jste v tomhle směru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 16:09
ynax píše:
co si pořídit postýlku cestovní, kterou budeš mít neustále u sebe, nebo alespoň lehátko, které si můžeš dát na stůl kamkoli se hneš. JInak mám dojem, že jsi unavená, že bys potřebovala mimčo někomu na pár hodin dát abys mohla buď spát, nebo jen tak koukat na telku, dát si čaj. Když budeš nervozní a unavená, on to vycítí a bude řvát - věř, mi zažila jsem to. Zkus ho na chvíli udat - partner, babičky, kamarádka… udělej si čas jen sama na sebe a pak ho doma zkoušej zvykat, že bude chvíli sám při spaní. Ale spoustě dětí stačí, když na svou mámu vidí - takže zkus to lehátko a hračku do ruky.

V cestovní postýlce nevydrží,ani kolotoč ho nezabaví,v lehátku taky jen řve.Asi máš pravdu,asi je toho na mě moc.Manžel dělá 14 dní v kuse od 9-23 a mamča taky od rána do večera v práci a z toho řvaní mi asi hrabe.Kdyby alespon přez den dokázal sám usnou.No nic,snad se nezblázním.ALE DĚKUJU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 16:13

On nevydrží dělat sám nic,hračky,hrazdičky všechno marný.Musím u něj pořád být,jinak řve.Někdy řve ale i když u něj sem.Mockrát holky děkuju,vážně moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 16:18

:think: Radi tak asi ergo nosítko,nebo zauvažuj nad šátkem. Já to teda naštěstí neznám,ač 3 tí,tak zlatý děcko,samostatný,chlapa taky pořád v trapu a zvládám v pohodě. Ale být na tom jako ty,tak asi nosím a pomalu ,když bude v pohodě,zvykám na deku-nejdřív hra s ním a postupně „ubírat“ moji přítomnost. Teda když to malej dovolí.
Mám manducu,je to výborná věc,chodím s ní místo kočárku ven a malá je v ní moooc spokojená. Dá se i půjčit ve spec. prodejnách,třeba na týden,aby jsi věděla,jak vám bude vyhovovat,za to nic nedáš .
Držím pěsti ,musí to být nápor na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 16:19
donaga píše:
Radka1112 píše:
ynax píše:
co si pořídit postýlku cestovní, kterou budeš mít neustále u sebe, nebo alespoň lehátko, které si můžeš dát na stůl kamkoli se hneš. JInak mám dojem, že jsi unavená, že bys potřebovala mimčo někomu na pár hodin dát abys mohla buď spát, nebo jen tak koukat na telku, dát si čaj. Když budeš nervozní a unavená, on to vycítí a bude řvát - věř, mi zažila jsem to. Zkus ho na chvíli udat - partner, babičky, kamarádka… udělej si čas jen sama na sebe a pak ho doma zkoušej zvykat, že bude chvíli sám při spaní. Ale spoustě dětí stačí, když na svou mámu vidí - takže zkus to lehátko a hračku do ruky.
V cestovní postýlce nevydrží,ani kolotoč ho nezabaví,v lehátku taky jen řve.Asi máš pravdu,asi je toho na mě moc.Manžel dělá 14 dní v kuse od 9-23 a mamča taky od rána do večera v práci a z toho řvaní mi asi hrabe.Kdyby alespon přez den dokázal sám usnou.No nic,snad se nezblázním.ALE DĚKUJU
Zkus ten šátek nebo jiné nosítko (samozřejmě ergo :wink: ), pro mě to tehdy byla záchrana nervů. Lehátko jsem později využila na krmení. Moje malá na klasické hračky (hrací deky, hrazdičky ši kolotoče) kašlala, později, kddyž se začala trochu pohybovat sama se ukázalo, že se jí prostě líbí víc věci obyčejné jako jsou vařečky, hrníčky, tužky, Pet lahve… Doteď v hračkářsví trpím, protože nevím, co jí pořídit za hračku, když většinou opovrhuje.

Máš chodit nakupovat do kuchynských potřeb. :-D Jinak odmítá veškerá nosítaka. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 16:35

:think: nosítka odmítá…hm… Ptáš,jestli ho máš dát do postýlky,když bude unavený? Ano,dej. Pohlad´ho a jemným hlasem,ale striktně mu řekni spinkej. A pomalu odejdi. Bude řvát. Vydrž to nějakou chvilku,vratˇse,pohlad´ho,přikrej,chvilinku zůstan´,zopkauj spinkej a odejdi. Poprvé to bude boj,ale nech ho ,atˇusne sám,vydrž to,jen chod´ a opakuj a časy prodlužuj. Trvej si na svém při každém usínání,uvidíš ,že do pár dnů to zvládne sám. Jakmile se vzbudí,tak ho uvítej s otevřenou náručí a hodně ho pomazli. Uvidíš,že bude štastný.
Děti dokážou být pěkní vyděrači, neboj,tohle je metoda podložená psychology,žádnej terror a funguje to. Dítko musí umět poznat,kde jsou mantinely a jde to i s láskou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.8.11 16:38

a co uspávání přez den v kočárku i doma na nás to platilo,jinak vytahat veškeré kuch.potřeby a on si najde co ho bude zajmat teda doufám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 16:40

:think: kočárek je další zlo.To bych nezkoušela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.8.11 16:48

no je to zlo ten malej mrňous si hodně rychle zvykne,ale konkretně u nás to jinak nešlo mám3,5letou dračici co chtěla pořád tahat tu panenku co umí plakat a hejbat se :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.8.11 17:06

A jaka nositka konkretne jsi uz zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.8.11 17:07

Tady je každá rada drahá… U nás toto malá zkoušela jen jako mímo - udělali jsme rituál - položit do postýlky, pohladit a odejít. Jednou to zkusila, že bude řvát a řvát (já myslela, že je to OK, tak jsem šla ke kámošce na kafe a ona začla minutu po zavření dveří) a chlap ji nechal… Vím, že se to nemá, ale jednou se mu takto uřvala (prý tak 3 minuty a spala), od té doby to na nás nezkouší. S babičkou je to jiná - do osmi měsíců roku jí usnula jen na ruce, teď jí sedává u postýlky do usnutí… Možná bych ho zkusila nechat, jak dlouho to vydrží, myslím, že tě zkouší… Vím, že je to nevýchovné, ale co říká na televizi? Nezabaví ho na chvilku? Zabaví ho vůbec něco jiného než ty?
Zkus změnit usínací rituál, zatím má naučeno, že se spí na ruce, takže to bude chtít čas a trpělivost, ale podle mne to půjde… A taky by měl usínat pokaždé stejně na stejném místě a když ho dáš spát ty, tak by měl po probuzení potkat první tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí