Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lana222 Já zavinovala plně celý den a celou noc do 6ti měsíců, pak už nechtěla
@Luisiana
a pomohlo to, spala?
on treba jde spat vecer a za hodinu je schopnej byt vzhuru…ted teda spi aspon 3h. v kuse v noci, ale kolem 4.30 uz spatne usina a skoro nespime…pak pres den mizerne, do toho starsi a ja uz padam ![]()
@Luisiana píše:
@Lana222 Já zavinovala plně celý den a celou noc do 6ti měsíců, pak už nechtěla
prvniho jsem tak na noc vazala…a moje mama chodila a rikala ze ho tyrame ze to nemuze videt jak tam chudacek lezi svazanej ![]()
vazala jsem tak ted druhyho v porodnici a i na pevno on ty ruce vzdycky vyndal ![]()
@Lana222 píše:
@Bibi239
e bily sum nefunguje, ma ravy opak u nas staci, abych si udelala piti, nebo pustila topeni a kazdy cvaknuti ho probudi. Takze odpoledne a vikendy kdy je starsi ditko doma jsou narocny, protoze to by jsme museli jen sedet a mlcetnechapu kde je problem, od zacatku co je s nami nedelame zadne vyjimky, ulevy, zijeme jako pred tim jakoze hluk, televize, mycka, pracka, starsi si hraje, krici…jenze mimino nespi
@Gorlami
no tos nepotesila, ale tak kdyby byl za mesic klid to uz snad prezijeme
jj snazim se nepit mleko a jist co nejmin ml. vyrobky…o ostatnim nadymavym nemluvim
Kdyz ma dite alergii, tak staci kousek syra a mimino to drazdi, tkz pokud bezmlecnou dietu, tak poradne, ja vyradila i tycinky a podobne, kde jsou syrovatka. Za 14 dni by se to melo projevit, u nas po 2-3 tydnech doslo k vyraznemu zlepseni a zklidneni male.
Prijdu si jak prvomatka, prvni dite bylo taky narocny ale tohle je teda extrem, ze uz nevim kudy kam a nic me nenapada…
@Lana222 Používala jsem kokonko swaddle me a tam ruce prostě nevyndala. Já jsem ale na 8mi týdnech přestala kojit, nasadila flašku, zavinovala a houpala v hacce a chrápala jak o život. Fakt to všechno hodně pomohlo. V hacce doma spinkala klidně dvě hodiny. Hacku jsem zbalila až někdy v deseti měsících. A teď spí normálně v postýlce. A v noci spala skoro celou noc. To před tím vůbec, celou noc jsme nosili jak plakala. Taky jsou puštěla uspavačcézet. U nás teda jela na fénu celou dobu.
@Gorlami
ty jo a co jsi jedla? ja uz ted skoro nejim a radsi ani nedycham aby se zase nekroutil
![]()
@Lana222 Já jedla jen hovězí vývar s nudlema a masem. Celých 8 týdnů a nepomohlo nic.
@Luisiana
hmmm takze to nejspis jidlem neni, ale proste je drazdi asi vsechno i kdybych jen pila vodu ![]()
kouknu po ty zavince… ![]()
@Lana222 píše:
prvniho jsem tak na noc vazala…a moje mama chodila a rikala ze ho tyrame ze to nemuze videt jak tam chudacek lezi svazanejvazala jsem tak ted druhyho v porodnici a i na pevno on ty ruce vzdycky vyndal
A do ceho? Nejlepsi je tetra osuska, jednu ruku k telu, pritahnout cipem, poidlozit pod protilehlybok, to same na druhe strane. Pak jsem jeste zabalila do flisovy deky, treti byl tez urvany, narozeny v listopadu, tak abymel teplicko. Bez cepicky ani ranu, byl dost zimomrivy a nekdy pomohlo mu ji stahnout az pres oci.
@Lana222 Ahojky, nečetla jsem všechny příspěvky, ale píšeš, že dáváš maličkému bio gaiu. To my dávali taky, ale bříško ho bolelo pořád. Vřele ti můžu doporučit probiotika BIOPRON JUNIOR - mají 5 miliard živých oragnismů (v biogaie myslím v řádech milionů - nepamatuju si přesně) - u nás, když jsme to nasadili, tak byl klid. Držím pěsti ![]()
@Bibi239
Jo jo, taky jsem používala nejdřív plínu a když se z ní dostal, tak tetra osušku, jakmile nemohl máchat rukama, řval tak minutu fest a pak se jako zázrakem zklidnil a usnul. Takže potvrzuju ![]()
@gaaabule
a jak jsi mu to davala ve vode? nebo mam odsat MM a zamichat do toho a dat treba strikackou?
@Lana222 u prvního měly veškeré veškeré kapičky naprosto opačný efekt a vše jen zhoršovaly
pokud jsi schopná kojit v leže zkus mu při kojení cvičit s nožkama(přitahovat skrčené k bříšku, u prvního nic jiného než tohle nepomáhalo, jinak začal řvát bolením už při jídle a byl konec)spinkal na bříšku abyse mu ulevilo, ve vaně měl, na bříšku namočenou teplou žínku…a nikfy nesměl, nic teplého(jedině pokojové teploty, nato jsme přišli později a zedne na den se všechno o 80%zlepšilo…ale já nekojila take to leda že bys odstříkávala
což asi nemáš šanci při tomvšem stíhat)…druhý hodně budil sám sebe právě tím trháním a škrábáním se…začala sem zavinovat a od toho dne spal celou noc a přesden taky hoooodně spal…plenku jsem, pak zavazovala na uzly aby ruce nevytahoval spal tak do půl, roku
@martina.se píše:
@Lana222 nos v šátku, nos v klubíčku, změň kapky a vydrž - kolem 3 m by se to mělo zlepšitjo a mmchdm, nedáváš vigantol? můj malý tohle začal dělat po vigantolu, okamžitě jsem vysadila, byl klid.
a dáváte něco místo toho?