Pořád řve, zblázním se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
15.8.11 17:09

Koukám, že jsem než jsem to sesmolila, tak jsi přesně vystihla, co jsem chtěla napsat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
15.8.11 17:20
berry4 píše: :think: nosítka odmítá…hm… Ptáš,jestli ho máš dát do postýlky,když bude unavený? Ano,dej. Pohlad´ho a jemným hlasem,ale striktně mu řekni spinkej. A pomalu odejdi. Bude řvát. Vydrž to nějakou chvilku,vratˇse,pohlad´ho,přikrej,chvilinku zůstan´,zopkauj spinkej a odejdi. Poprvé to bude boj,ale nech ho ,atˇusne sám,vydrž to,jen chod´ a opakuj a časy prodlužuj. Trvej si na svém při každém usínání,uvidíš ,že do pár dnů to zvládne sám. Jakmile se vzbudí,tak ho uvítej s otevřenou náručí a hodně ho pomazli. Uvidíš,že bude štastný.
Děti dokážou být pěkní vyděrači, neboj,tohle je metoda podložená psychology,žádnej terror a funguje to. Dítko musí umět poznat,kde jsou mantinely a jde to i s láskou :wink:
:palec: přesně tak :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.8.11 17:24

Tak tohle naštěstí neznám, kluka jsem dávala jenom do postýlky a hned spal. Párkrát se taky stalo, že pár minut brečel, ale pak to vzdal a usnul :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 18:20

Tak právě má malej hysterák jkao bláze,protože je zvyklý že od 17 spí,nevzala jsem ho do ruky,dala do postýlky a řve jako bych mu trhala ruce a nohy.Je mi s toho strašně,ale nic jiného dělat asi nemůžu.Každý kdo viděl.že malej řve dokud ho neuspímm v ruce,říkal že nejsem normální a tohle mě teda taky nějak nevyhovuje.Nechci aby uměl usnut jen na ruce,takže ted řve už asi hodinu v kuse,ale neusne.Slzičky jako blálzen a já tady cvakám do compu. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.8.11 19:09

Vydrž, udělej to tak, jak to radila jedna maminka - pohladit, říct spinkej a odejít… nebrat do náruče, ale aby věděl, že tam pořád jsi…
Přeju pevné nervy, ale zlepší se to a budeš mít klid do budoucna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 19:38

Radi VYDRŽ!!!! Přemýšlím nad vámi celý odpoledne. Už není mimísek,aby potřeboval jen tvou náruč. Už je načase mít režim. Asi tit to zní hrozně - režim,ale věř,že dítě je nejspokojenější,když ho má. Když ví,co ho čeká,když se probudí,když si bude hrát,kdy se bude jíst,přebalovat,hrát,kdy se půjde ven,kdy se půjde spát… Jakmile má všechno určitý řád a směr,ví,co jej čeká,nemusí se bát odchylek,je si jisté a je spokojené. On se ted´cítí nejspokojeněji právě v tvé náruči,protože ji má. A protože ví,že pláčem si vše přivolá a jen tak je spokojený.
To není o tom,že je vyděrač,domnívám se,že protože zná převážně jen tvou náruč a nic jiného,tak se bojí změny. A proto pláče a řve a jste z toho oba špatní.
Chce to důslednot z tvé strany a uvolnění a pochopení,že je vše v pořádku,když ho nedržíš z jeho.
Bude to dlouhá cesta,ale je jen na tobě,jak budeš silná.
Neboj,půjde to. Musíte to oba zlomit a naučit se žít v řádu.
Dnes to udělej,jak jsem psala,vydrž a až usne ,tak je to první výhra. Další usínání tě čeká to stejné,ale časy se budou zkracovat,neboj. Malý to pochopí. Potřebuje najít jistotu a pochopit,že mu neubližuješ,že tam někde pořád jsi a miluješ ho.
Zítra to udělej jinak. Lehni si s ním na deku,rozbal mu plíny,atˇse může hýbat,dej si pod něj protičurandu,atˇnemáte následky a hrejte si. Dávej mu hračky a spolu u něj možnost je pozorovat,uchopovat,hrát si s nimi. On to nejspíš neumí,protože zatím mu bylo dobře u tebe,ale i to je o celkem krátké době,kdy se mu budou líbit víc,než u mámy,jen to potřebuje zjistit. A jakmile uvidíš ,že je zaujatý hrou,pokus se pomalu vzdálit. A když začne plakat,mluv na něj,ale neber jej do náruče,jen ho pohladˇ,mluv,podej hračku,povídejte si… Během pár dní to bude lepší a lepší.
A dávej vědět,jak to pokračuje. Začátky jsou vždycky těžké,lae výsledky za to budou stát.
Omlouvám se za elaborát,krátce to nešlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.8.11 19:47

Jak můžeš nechat svý dítě takhle plakat a sedět si u pc :roll: Asi chceš, aby si vyřval kýlu, aby zažíval v mozku pocit jako při bolesti, asi chceš, aby byl úplně v háji proč maminka=jeho jediná jistota nereaguje. Jinak si tohle chování nedovedu vysvětlit. Rozhodně nejsem zastáncem uspávání dítěte na rukách a podobný blbiny. Existují ale i jiné varianty, třeba á 1 minutu chodit do pokojíčku, pochovat, hned jak přestane plakat, položit do postýlky, dát pusu, říct dobrou noc a odejít nebo se schovat a když začne kňourat, konejšit hlasem.

Radka1112 píše:
Tak právě má malej hysterák jkao bláze,protože je zvyklý že od 17 spí,nevzala jsem ho do ruky,dala do postýlky a řve jako bych mu trhala ruce a nohy.Je mi s toho strašně,ale nic jiného dělat asi nemůžu.Každý kdo viděl.že malej řve dokud ho neuspímm v ruce,říkal že nejsem normální a tohle mě teda taky nějak nevyhovuje.Nechci aby uměl usnut jen na ruce,takže ted řve už asi hodinu v kuse,ale neusne.Slzičky jako blálzen a já tady cvakám do compu. :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 20:35
Háta_x píše:
Jak můžeš nechat svý dítě takhle plakat a sedět si u pc :roll: Asi chceš, aby si vyřval kýlu, aby zažíval v mozku pocit jako při bolesti, asi chceš, aby byl úplně v háji proč maminka=jeho jediná jistota nereaguje. Jinak si tohle chování nedovedu vysvětlit. Rozhodně nejsem zastáncem uspávání dítěte na rukách a podobný blbiny. Existují ale i jiné varianty, třeba á 1 minutu chodit do pokojíčku, pochovat, hned jak přestane plakat, položit do postýlky, dát pusu, říct dobrou noc a odejít nebo se schovat a když začne kňourat, konejšit hlasem.
Radka1112 píše:
Tak právě má malej hysterák jkao bláze,protože je zvyklý že od 17 spí,nevzala jsem ho do ruky,dala do postýlky a řve jako bych mu trhala ruce a nohy.Je mi s toho strašně,ale nic jiného dělat asi nemůžu.Každý kdo viděl.že malej řve dokud ho neuspímm v ruce,říkal že nejsem normální a tohle mě teda taky nějak nevyhovuje.Nechci aby uměl usnut jen na ruce,takže ted řve už asi hodinu v kuse,ale neusne.Slzičky jako blálzen a já tady cvakám do compu. :cry:

Opravdu si myslíš,že mi to dělalo dobře,nebo že jsem byla v klidu???Já to nedělám kvůli sobě,ale kvůli němu.Kdyby se stslo,že budu v nemocnici,třeba…tak bude zvyklý na mou náruč a jinak neusne,proto jem to zkusila.Pak jsem udělala co napsala jiná mamina a klaplo to,takže promin,ale nějaký pozitivní krůček tam je.Tohle kdo si ale nezažil,tak to asi nepochopí.nic proti tobě,ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
15.8.11 20:37

souhlasim s Tebou Radu, pokud nikdo takovou zkusenost nema, nemuze soudit!drz se, bude zase dobre! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.8.11 20:39
berry4 píše:
Radi VYDRŽ!!!! Přemýšlím nad vámi celý odpoledne. Už není mimísek,aby potřeboval jen tvou náruč. Už je načase mít režim. Asi tit to zní hrozně - režim,ale věř,že dítě je nejspokojenější,když ho má. Když ví,co ho čeká,když se probudí,když si bude hrát,kdy se bude jíst,přebalovat,hrát,kdy se půjde ven,kdy se půjde spát… Jakmile má všechno určitý řád a směr,ví,co jej čeká,nemusí se bát odchylek,je si jisté a je spokojené. On se ted´cítí nejspokojeněji právě v tvé náruči,protože ji má. A protože ví,že pláčem si vše přivolá a jen tak je spokojený.
To není o tom,že je vyděrač,domnívám se,že protože zná převážně jen tvou náruč a nic jiného,tak se bojí změny. A proto pláče a řve a jste z toho oba špatní.
Chce to důslednot z tvé strany a uvolnění a pochopení,že je vše v pořádku,když ho nedržíš z jeho.
Bude to dlouhá cesta,ale je jen na tobě,jak budeš silná.
Neboj,půjde to. Musíte to oba zlomit a naučit se žít v řádu.
Dnes to udělej,jak jsem psala,vydrž a až usne ,tak je to první výhra. Další usínání tě čeká to stejné,ale časy se budou zkracovat,neboj. Malý to pochopí. Potřebuje najít jistotu a pochopit,že mu neubližuješ,že tam někde pořád jsi a miluješ ho.
Zítra to udělej jinak. Lehni si s ním na deku,rozbal mu plíny,atˇse může hýbat,dej si pod něj protičurandu,atˇnemáte následky a hrejte si. Dávej mu hračky a spolu u něj možnost je pozorovat,uchopovat,hrát si s nimi. On to nejspíš neumí,protože zatím mu bylo dobře u tebe,ale i to je o celkem krátké době,kdy se mu budou líbit víc,než u mámy,jen to potřebuje zjistit. A jakmile uvidíš ,že je zaujatý hrou,pokus se pomalu vzdálit. A když začne plakat,mluv na něj,ale neber jej do náruče,jen ho pohladˇ,mluv,podej hračku,povídejte si… Během pár dní to bude lepší a lepší.
A dávej vědět,jak to pokračuje. Začátky jsou vždycky těžké,lae výsledky za to budou stát.
Omlouvám se za elaborát,krátce to nešlo :wink:

Berry.Moc děkuju.dalo mi to zabrat,ale vyšlo to.Plakal teda hrozně,ale chodila jsem k němu,to se umíval,zloušel to na mě,tak jsem ho pak ještě pohladila a usl.Vzbudil se,hned jsem ho olíbala a už se zase culil jako sluníčko. :-D Večír problémy nemáme vůbec,to usne hned po večeři,ale přes ten den je to děs.Budu to tedy zloušet dál a dál a snad miláček pochopí,že se v postýlce vyhajá i přes den líp,než u mě.Ale vážně to bylo nejdhorší za těch pár měsíců.Potom co jsi mi ale napsala budu věřit. :-D Strašně děkuju.I ostatním maminkám,co mě pochopily.DĚKUJU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.8.11 21:20

:palec: Radi jen tak dál ! To zvládneš a malej s tebou! První obrovskej krok. Dnes to zkus jinak,zkus ho zabavit,potřebuje se unavit. Jakmile uvidíš,že si mne očička a začíná být podrážděný ( je čas jít dát dopoledního,nebo odpoledního šlofíka),tak jej přebal,v klidu do postýlky a nanovo. Bude to boj,ale je to na tobě,aby klučík pochopil,že se nic neděje. Nevzdávej to,bude to stát za to. Zavání mi,že neustálým nošením bude mít i celkem dost opožděný motorický vývoj,tak je třeba na to jít úplně jinak: samostatněji i v tom denním režimu.Víc samostatného hraní a tak se i unaví a líp usne.Klidně piš dál,když budeš potřebovat podporu,nebo bude úspěch,rády se s tebou o něj podělíme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.8.11 09:17
berry4 píše: :palec: Radi jen tak dál ! To zvládneš a malej s tebou! První obrovskej krok. Dnes to zkus jinak,zkus ho zabavit,potřebuje se unavit. Jakmile uvidíš,že si mne očička a začíná být podrážděný ( je čas jít dát dopoledního,nebo odpoledního šlofíka),tak jej přebal,v klidu do postýlky a nanovo. Bude to boj,ale je to na tobě,aby klučík pochopil,že se nic neděje. Nevzdávej to,bude to stát za to. Zavání mi,že neustálým nošením bude mít i celkem dost opožděný motorický vývoj,tak je třeba na to jít úplně jinak: samostatněji i v tom denním režimu.Víc samostatného hraní a tak se i unaví a líp usne.Klidně piš dál,když budeš potřebovat podporu,nebo bude úspěch,rády se s tebou o něj podělíme :hug:
:-D Děkuju.Dnes na novo. :-( Je zvyklý spinkat od 8.30,tak jsem ho dala hají do postýlky a řval hodinu.Chdila jsem k němu,ale marně.Ted to vzdal a jen prská a žvatlá.Takže neusne,pak spinká v 11.30,takže to bude to samé.Mám strach,že to nevydržím.Manžel taky zíral jaká je to malá vsteklinka,ale fakt jsem zjistila,že mu jde jen o to být v ruce a tak i usnout.Závidím všem,co to mají v pohodě.Co se týká mot.vývoje,tak zatím dobrý,sama se divím,když na rovném spal jen před noc atd.Jen nechápu,že je unavený,ale stejně neusne.Vím,že kdybych ho vzala do ručky,tak je okamžitě tuhej.Ale stejnak to jsou vyčůránci. :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.8.11 09:28

Vydrž,
taky to budeš mít dobrý, chce to jen čas!!! Neboj, on usne… a když ne teď, tak v těch 11:30. Aspoň že se už uklidnil, to je velký pokrok!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.8.11 09:34

A jsi moc šikovná, že jsi to nevzdala!!! Až bude unavený, tak usne… jen se to musí naučit, že tam v postýlce je kvůli spinkání…

Oni jsou opravdu vyčůránci a to v mnoha směrech a vytipují si, na koho můžou. Nejvíc malá zlobí babičce, pak mně a z manžela má respekt a miluje ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.11 09:43

Jde to dobře! Dej mu do postýlky i nějaké hračky,plyšáka,třeba u něj pak usne… Dobré je i na usínání dát třeba svoje obnošené tričko-děti milují vůni mámy,líp se pak spinká. Hlavně vydrž,když budeš důsledná,max. do týdne máte po problému. To za to stojí,ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí