Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak zkus Jihočeský od Madety, nebo nejlépe řecký jogurt, je sladší než Holandie, Activie apod …
zkus ovocnou holandii,malá ji miluje,taky jsem byla zoufalá,bílé nechtěla,chvilku jedla sladkou activii,ale tu za chvilku taky nechtěla.papá je pěkně,jsou dobré ,že je ovoce na dně a nemusíš jí to zamíchat tak sladce,já postupně odebírala,už mě je v pohodě sní i když je nezamíchám,ale zase žádnej tlouštík není,tak jí klidně tu jednu sladkou věc za den dopřeju ,ať si každej říká co chce
,na ty žervé pozor,co jsem koukala na složení některých kelímkových sýru,tak fuj fuj fuj!! to už tu lučinu doporučuju víc
Tak zkusím ovocnou Holanidii a Choceňský a Jihočeský a uvidím jestli nějaký bude mít úspěch
… Naše mudr právě říká, že se může jen čistý bílý Holandia nebo Activia, ale zkusila jsem i bez jejích rad tu sladkou Activii
.. Ono co doktor, to názor ![]()
Moje děti měly taky období, kdy nechtěli jogurt
Občas jim víc jede jogurtovej nápoj - dala jsem ho do pítka ![]()
no vidíte, opět co lékař to názor. Mě řekla moje MUDr, mladá kočka, že jogurt mám dávat až od 10m, že zbytečně zatěžuje ledviny
. Jinak my dáváme Choceňák, ale musí být přislazenej glukopurem, jinak to nevezme. Já bych to nehrotila, dala bych mlíko ať jste v klidu. Času dost.
Ahoj holky ![]()
Já bych potřebovala poradit, co mám malé dávat, když nechce ovoce
Samozřejmě to pořád zkoušíme, ale většinou to nechce, nebo toho sní jen malinko.Jediný co jí chutná je jako na potvoru banán, který jí zase zacpe.Nechce ani neslazené ovoce z těch plast. kelímků, ani klasickýho slazenýho Hamánka, ani domácí rozmixovaný prostě nic.Ani kaše nechce jíst.Chutná jí mlíko, jogurty, chleba (ten už fakt můžu dávat na sváču?) zatím jsem jí dala vždycky jen pár drobečků a ona u toho říká ňam ňam
No a pak masozeleninu jí krásně, ale to ovoce ne a ne ![]()
tálinka píše:
Ahoj holky
Já bych potřebovala poradit, co mám malé dávat, když nechce ovoceSamozřejmě to pořád zkoušíme, ale většinou to nechce, nebo toho sní jen malinko.Jediný co jí chutná je jako na potvoru banán, který jí zase zacpe.Nechce ani neslazené ovoce z těch plast. kelímků, ani klasickýho slazenýho Hamánka, ani domácí rozmixovaný prostě nic.Ani kaše nechce jíst.Chutná jí mlíko, jogurty, chleba (ten už fakt můžu dávat na sváču?) zatím jsem jí dala vždycky jen pár drobečků a ona u toho říká ňam ňam
No a pak masozeleninu jí krásně, ale to ovoce ne a ne
Klidně chleba, malé kousky, když chce
Bud ráda
S ovocem neporadím, zkoušet zkoušet zkoušet, nic jiného
Náš taky ze začátku nechtěl, pak se chytil na čistou hrušku. Pak zas bída a pořádně vlastně jedl až po roce skleničky a čerstvé až poslední dva měsíce a jen něco.
Nebo jestli jí zeleninu, tak zkusit smíchat s mrkví, třeba jablko, to se myslím i prodává Hami mrekv s jablkem 125g.
Ten náš taky
a pak ještě jedl nektarinky ![]()
Děkuju za tip
Hrušku jsem jí dávala zrovna dneska, pár lžiček snědla, ale nic moc, potvůrka
Ona by se cpala jogurtama, ale to jí zas nechci dávat každý den.Kašičky nechce vůbec a třeba špenát ze skleničky miluje, když to vidí táta, tak kroutí hlavou ![]()
Také jsme si s ovocem užili, nechtěl ani přesnídávky, pak vzal na milosti ty Babydream s něčím
jinak žádnou, pak se najednou rozjedl a přesnídávky mu chutnají, jinak sní tak dva kousky jablíčka a já musím s ním, jinak neee, banán občas
Zeleninu v pohodě
Také bych dala ten chleba.
Zase to musíš brát jako doporučení, ono každé dítě je jiné a z toho se musí vycházet, všude možně píší, ne ovoce, pak nechtějí zeleninu. O kaši na noc, jak pak spinkají jsou story, ale u nás také nefungovalo
a další a další ![]()
To jo, násilím to do ní cpát nebudu, nabízím, ale když nechce tak co no.Zase jsem ráda, že jí zeleninu v pohodě, opačně by to bylo horší.
Tak zítra bude chlebík, to bude mít radost ![]()
u nas mala nevezme do pusy zadnej jogurt a co sem jich vyzkousela i cokoladovy, pribinaky atd. dodnes nic
a taky furt tapu co ke svacine, k veceri, protoze uz to vypada, ze kase ma plny zuby
rohlik, chleba nic moc vyzivnyho…
Takže jsem zase zpět
, nicméně, a jsem tam, kde jsem byla
… Začla jíst jogurty v létě, ale to trvalo tak max. měsíc a zase konec
.. A co víc, nechce jíst žádný mléčný výrobky
, kromě mléka … Denně zkouším nabízet ke svačince jogurty, pribiňáčky, nebo namažu chleba, rohlík máslem, žervé a nic
… Jakmile zjistí, že chleba, rohlík není suchý, vyplivne to a konec, nic nechce
říkala jsem to mudr, o prý je to blbý, ale co mám dělat ? Jsem u jí s lžičkou jogurtu a začne plakat
Udělám mlíko, vypije to
![]()
Jo a čerstvé ovoce odmítá jíst, jak strouhané, vcelku nic, jen ovocné přesnídávky
![]()
Mám obavu, že téměř v 11 měsících má stejnou, nepestrou stravu a to:
v noci - 150 mléka
v ranních hodinách - 150 mléka
dopoledne - ovocná přesnídávka (cca 180 - 200 g)
oběd - zeleninová přesnídávka ( 220 g )
svačina - 150 mléka (nebo i 180 ml)
před spaním - 180 nebo 210 mléka
přes den jí křupinky, chleba, rohlík, ale suchý, kouše jablko, ale plive ho, jen asi saje šťávu
![]()
Bojím se, aby neměla třeba problémy nedostatku mléčných výrobků, nevím, jak moc UM je nahraditelné
že nejí čerstvé ovoce, dle mudry dávám vitamíny z lékárny, kvůli vitamínu C
Jsem trochu bezradná, ale napište mi, co dělat
![]()
Je pravda, že já jsem vybíravá v jídle jako blázen
![]()
A malá má dole jen 2 zoubky a né úplně vyrostlé ![]()
Nějaký tip ???
![]()
Vidis a mne doktorka rekla, ze tohle nestaci..
(pro 8m dite)