Odmítá jogurt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2481
15.8.11 17:56
kozisek píše:
Dej jí čas, zkoušej, často se jim chutě mění. Mléko jinak pije? Jestli ano, tak mléčné dávky bych dávala v tom a dávala přesnídávky-rossmann má i s různými přídavky-oves a tak :wink: , namazaný chléb, rohlík :think: zeleninu jí?
Mě také nesní ovoce :nevim:

Namazaný rohlík nebo chleba jsem ještě nezkoušela :think: :think:, na to jsem myslela, že je ještě malá… Samotný rohlík nebo chleba dávám, ale toho samo nesní moc, tak to na svačinu nestačí, spíš to žužlá, nemá ještě zuby :-P
Mléko zbožňuje, proto ho jí dávám místo toho jogurtu, když právě neuspěju s tím jogurtem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.8.11 17:58

zkus kefir nebo acidofilni mliko. mrnous ho pije z lahvicky a ma ho radsi nez jogurt.

• Citovat
  • Upravit
2481
15.8.11 17:59
Anielkha píše:
Ja mam o dva mesice starsi dite, ale porad jsme jen na dvou prikrmech denne (a tri mleka (mliko s kasi)) a myslim, ze se nic nedeje :)Mne by se teda normalnich veci uzrala, ale doktorka mne upozornovala na 8m kontrole, ze musi mit tri mlecne davky, ze z jogurtu si toho moc nevezme. :nevim:

A do kolika měsíců tedy musí mít tři mléčné dávky ?? Nějak na tohle mi nikdo moc neodpověděl :nevim: Jinak když se mi budí v noci, tak s tím nočním krmením má 3 mléčné dávky, celkem tedy 6 jídel denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.8.11 17:59

Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kaši :wink: Obyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej :mrgreen: nebo lučinu :nevim: Zuby na to vliv nemají :wink: Honzík kousal i bezzubý :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
15.8.11 18:01
lucenka píše:
zkus kefir nebo acidofilni mliko. mrnous ho pije z lahvicky a ma ho radsi nez jogurt.

A to můžu koupit normál acidofilní mléko nebo kefír, co je standardně v obchodech ? Nebo se něco vyrábí pro děti ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.8.11 18:02
lucije28 píše:
Anielkha píše:
Ja mam o dva mesice starsi dite, ale porad jsme jen na dvou prikrmech denne (a tri mleka (mliko s kasi)) a myslim, ze se nic nedeje :)Mne by se teda normalnich veci uzrala, ale doktorka mne upozornovala na 8m kontrole, ze musi mit tri mlecne davky, ze z jogurtu si toho moc nevezme. :nevim:
A do kolika měsíců tedy musí mít tři mléčné dávky ?? Nějak na tohle mi nikdo moc neodpověděl :nevim: Jinak když se mi budí v noci, tak s tím nočním krmením má 3 mléčné dávky, celkem tedy 6 jídel denně

Co jsem cetla na kojeni.net, tak tam bylo napsane do 10m.. od 10m staci dve davky UM :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Any11
15.8.11 18:03
kozisek píše:
Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kaši :wink: Obyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej :mrgreen: nebo lučinu :nevim: Zuby na to vliv nemají :wink: Honzík kousal i bezzubý :-P

zrovna lucina je z tvarohu… ale to klasicke zerve z tvarohu neni.

• Citovat
  • Upravit
2481
15.8.11 18:05
kozisek píše:
Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kaši :wink: Obyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej :mrgreen: nebo lučinu :nevim: Zuby na to vliv nemají :wink: Honzík kousal i bezzubý :-P

Lučina se může ??? Vždyť je to tvaroh, ne ??? Já bych jí to klidně koupila, ale všude slyším, NESMÍŠ, to ještě NESMÍŠ, na to je ještě malá :think: :think:
Jo a já si říkala, aby se mi „vagónkama“ nezadusila, protože když si dá větší kousek rohlíku do pusinky, tak se jí to přilepí na patro a začne se jí zvedat žaludek :poblion: :poblion: , ale dá to pak nakonec, spolkne to :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50144
15.8.11 18:06

Zkusila bych do jogurtu přidat nějaké sladké ovoce a taky dětské sušenky. Občas bych mu koupila i ovocný jogurt, ty jsou slazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50144
15.8.11 18:08
Afrodité píše:
lucije28 píše:
Afrodité píše:
A co zkusit tvaroh? Taky se do něho dá zamíchat pár piškotů a třeba domácí marmeláda. :-)
Vždyť všude čtu, že tvaroh NE 8-o 8-o , tak nic takovýho zatím nic, ani pribnáčka :think: :think:
Mně tvaroh doporučila dětská Dr. od asi 8-mi měsíců :nevim: . Dávám tak 1× - 2× týdně.

Nám taky u doktora řekli, že od 8 měsíců můžeme dávat jogurt i tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.8.11 18:20

http://www.hami.nutricia.cz/…iva-detatka/ Neboj, nesní kostku a není to stejné jako Lipánek :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.8.11 18:22

Honzínovi to dělal rohlík ještě nedávno, teď se teprve naučil ho „olupovat“, dávej tedy chleba - normoš bez kůrky nebo toustový :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.8.11 18:29
lucije28 píše:
dlucenka píše:
A to můžu koupit normál acidofilní mléko nebo kefír, co je standardně v obchodech ? Nebo se něco vyrábí pro děti ?

kupuju normalni plnotucny v supermarketu. zadny specialni jsem nevidela.
tvaroh nam doktorka rekla ze obcas taky muze. Tak mu davam 2krat tydne chleba na kosticky (bez kurky) s lucinou.

• Citovat
  • Upravit
27305
15.8.11 18:29

ahoj,
zkus ještě Choceňský, je jemný a ne tak kyselý jako ostatní jogurty, zkus i ovocný.
Co se týče ml. dávek, nejde ani tak o počet, jako spíš množství, což by do dvou let dítěte mělo být cca 500 ml, takže dám příklad, někdo vypije čtvrt litru mléka k snídani a večer sní čtvrt litru kaše, tak se vejde jakoby do dvou dávek.
Lučinu můžeš s klidem, kefírové nebo jogurtové mléko rovněž, normálně z obchodu, ale mrkni na složení, ať tam není nějaké éčko.
Tvaroh, pribiňák a podobně bych nechala až po roce.

Ad rohlík - to není moc vhodné, právě, že se lepí na patro, děcka si s tím někdy neumí poradit. Radši zkus chleba a vůbec nejlepší je bílý toustový chleba bez kůrky, je měkounký a malý kousek zvládne mnohem líp než rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.8.11 18:31

Tady je to treba popsane http://www.zdrava5.cz/…y-mleko.html co kdy a jak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure