Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kozisek píše:
Dej jí čas, zkoušej, často se jim chutě mění. Mléko jinak pije? Jestli ano, tak mléčné dávky bych dávala v tom a dávala přesnídávky-rossmann má i s různými přídavky-oves a tak, namazaný chléb, rohlík
zeleninu jí?
Mě také nesní ovoce
Namazaný rohlík nebo chleba jsem ještě nezkoušela
, na to jsem myslela, že je ještě malá… Samotný rohlík nebo chleba dávám, ale toho samo nesní moc, tak to na svačinu nestačí, spíš to žužlá, nemá ještě zuby ![]()
Mléko zbožňuje, proto ho jí dávám místo toho jogurtu, když právě neuspěju s tím jogurtem ![]()
zkus kefir nebo acidofilni mliko. mrnous ho pije z lahvicky a ma ho radsi nez jogurt.
Anielkha píše:
Ja mam o dva mesice starsi dite, ale porad jsme jen na dvou prikrmech denne (a tri mleka (mliko s kasi)) a myslim, ze se nic nedejeMne by se teda normalnich veci uzrala, ale doktorka mne upozornovala na 8m kontrole, ze musi mit tri mlecne davky, ze z jogurtu si toho moc nevezme.
A do kolika měsíců tedy musí mít tři mléčné dávky ?? Nějak na tohle mi nikdo moc neodpověděl
Jinak když se mi budí v noci, tak s tím nočním krmením má 3 mléčné dávky, celkem tedy 6 jídel denně
Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kaši
Obyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej
nebo lučinu
Zuby na to vliv nemají
Honzík kousal i bezzubý ![]()
lucenka píše:
zkus kefir nebo acidofilni mliko. mrnous ho pije z lahvicky a ma ho radsi nez jogurt.
A to můžu koupit normál acidofilní mléko nebo kefír, co je standardně v obchodech ? Nebo se něco vyrábí pro děti ?
lucije28 píše:Anielkha píše:A do kolika měsíců tedy musí mít tři mléčné dávky ?? Nějak na tohle mi nikdo moc neodpověděl
Ja mam o dva mesice starsi dite, ale porad jsme jen na dvou prikrmech denne (a tri mleka (mliko s kasi)) a myslim, ze se nic nedejeMne by se teda normalnich veci uzrala, ale doktorka mne upozornovala na 8m kontrole, ze musi mit tri mlecne davky, ze z jogurtu si toho moc nevezme.
Jinak když se mi budí v noci, tak s tím nočním krmením má 3 mléčné dávky, celkem tedy 6 jídel denně
Co jsem cetla na kojeni.net, tak tam bylo napsane do 10m.. od 10m staci dve davky UM ![]()
kozisek píše:
Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kašiObyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej
nebo lučinu
Zuby na to vliv nemají
Honzík kousal i bezzubý
zrovna lucina je z tvarohu… ale to klasicke zerve z tvarohu neni.
kozisek píše:
Jestli ti pije mléko, tak se tím netrap, mě odstavil a nechtěl pít mléko, tak mudra říkala, abych počítala mléčné dávky, jedl zase jogurty, kašiObyč máslo-kostku už můžeš, tak jí to namaž, nakrájej vagónky a dávej
nebo lučinu
Zuby na to vliv nemají
Honzík kousal i bezzubý
Lučina se může ??? Vždyť je to tvaroh, ne ??? Já bych jí to klidně koupila, ale všude slyším, NESMÍŠ, to ještě NESMÍŠ, na to je ještě malá
![]()
Jo a já si říkala, aby se mi „vagónkama“ nezadusila, protože když si dá větší kousek rohlíku do pusinky, tak se jí to přilepí na patro a začne se jí zvedat žaludek
, ale dá to pak nakonec, spolkne to
![]()
Zkusila bych do jogurtu přidat nějaké sladké ovoce a taky dětské sušenky. Občas bych mu koupila i ovocný jogurt, ty jsou slazené.
Afrodité píše:lucije28 píše:Mně tvaroh doporučila dětská Dr. od asi 8-mi měsícůAfrodité píše:Vždyť všude čtu, že tvaroh NE
A co zkusit tvaroh? Taky se do něho dá zamíchat pár piškotů a třeba domácí marmeláda.![]()
, tak nic takovýho zatím nic, ani pribnáčka
![]()
. Dávám tak 1× - 2× týdně.
Nám taky u doktora řekli, že od 8 měsíců můžeme dávat jogurt i tvaroh.
http://www.hami.nutricia.cz/…iva-detatka/ Neboj, nesní kostku a není to stejné jako Lipánek ![]()
Honzínovi to dělal rohlík ještě nedávno, teď se teprve naučil ho „olupovat“, dávej tedy chleba - normoš bez kůrky nebo toustový ![]()
lucije28 píše:dlucenka píše:A to můžu koupit normál acidofilní mléko nebo kefír, co je standardně v obchodech ? Nebo se něco vyrábí pro děti ?
kupuju normalni plnotucny v supermarketu. zadny specialni jsem nevidela.
tvaroh nam doktorka rekla ze obcas taky muze. Tak mu davam 2krat tydne chleba na kosticky (bez kurky) s lucinou.
ahoj,
zkus ještě Choceňský, je jemný a ne tak kyselý jako ostatní jogurty, zkus i ovocný.
Co se týče ml. dávek, nejde ani tak o počet, jako spíš množství, což by do dvou let dítěte mělo být cca 500 ml, takže dám příklad, někdo vypije čtvrt litru mléka k snídani a večer sní čtvrt litru kaše, tak se vejde jakoby do dvou dávek.
Lučinu můžeš s klidem, kefírové nebo jogurtové mléko rovněž, normálně z obchodu, ale mrkni na složení, ať tam není nějaké éčko.
Tvaroh, pribiňák a podobně bych nechala až po roce.
Ad rohlík - to není moc vhodné, právě, že se lepí na patro, děcka si s tím někdy neumí poradit. Radši zkus chleba a vůbec nejlepší je bílý toustový chleba bez kůrky, je měkounký a malý kousek zvládne mnohem líp než rohlík.
Tady je to treba popsane http://www.zdrava5.cz/…y-mleko.html co kdy a jak…