Odmítá polévky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Nene, zeleninu do ni davam uz pres dva mesice, tou jsem zacala, jenze se u ni vzteklaa nechtela ji a mudra mi radila, ze mam zkouset i pribinaky a presnidavky a polivku obcas zaradit, ne kazdy den,..ze si treba postupne zvykne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PajinkaT píše:
Tak jí to nedělej tak vodové. Třeba jí vadí to…, uvař mrkev a brabor, rozmixuj, ale dej tam co nejméně vody. Takhle se na to učil můj malej…
tak to uz jsme zkouseli take..konzistence jak na lzicku, tak na lahev..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám normální vývary jen je nesolím a nekořením, tak zkus udělat taky úplně normální poctivý vývar, třeba ti začne jíst polévky
.
Cukr atd. tam nedávej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco na česneku není nic špatného, je to zelenina jako každá jiná a neříkám, že tam máš dát celou palici, prostě jen trošku na chuť. A jestli to dobře chápu, to s příkrmy teprve začínáš? Pokud ano, tak to bych to už vůbec nehrotila, ono je potřeba si uvědomit, že dítě bylo zvyklé několik měsíců jen na mléko a teď najednou tolik nových chutí…musí si zvyknout, takže bych zkusila prvně normální příkrmy, uvařit mrkev, brambor, dýni, cuketu nebo tak a postupně, pomalu, po troškách…ze začátku dávat vždy jeden druh zeleniny, pak teprve míchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Dělám normální vývary jen je nesolím a nekořením, tak zkus udělat taky úplně normální poctivý vývar, třeba ti začne jíst polévky.
Cukr atd. tam nedávej.
myslis jen vodovy vyvar s troskou zeleniny a masem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mladší má v pondělí rok a až na velmi řídké světlé chvilky zeleninu taky nepozře. On ale nejí skoro nic - včera jsem slavila, když jsem do něj poprvé v životě dostala celý 150g jogurt. Mmch pribiňák bych tak malému dítěti určitě nedávala. Dívala ses na složení? Pribiňáka nejím ani já a neměl ho ještě nikdy ani tříleťák. Když už něco, tak třeba Matyldu, výjimečně Lipánka. Ale takhle malému dítěti bych nic jiného než bílý jogurt nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco píše:
Nene, zeleninu do ni davam uz pres dva mesice, tou jsem zacala, jenze se u ni vzteklaa nechtela ji a mudra mi radila, ze mam zkouset i pribinaky a presnidavky a polivku obcas zaradit, ne kazdy den,..ze si treba postupne zvykne
prosimtě co to je za doktorku, že doporučí takovému prckovi pribinák? Škoda slov…přesnídávku budiž ale to jí nenahradí normální jídlo. Asi malé celkově ta zelenina moc nechutná, zkoušela jsi dýni? Dětem se dává třeba dýně Hokkaido, je moc dobrá a většině dětí chutná, tak ji zkus sehnat a udělat třeba jen s bramborem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
Mladší má v pondělí rok a až na velmi řídké světlé chvilky zeleninu taky nepozře. On ale nejí skoro nic - včera jsem slavila, když jsem do něj poprvé v životě dostala celý 150g jogurt. Mmch pribiňák bych tak malému dítěti určitě nedávala. Dívala ses na složení? Pribiňáka nejím ani já a neměl ho ještě nikdy ani tříleťák. Když už něco, tak třeba Matyldu, výjimečně Lipánka. Ale takhle malému dítěti bych nic jiného než bílý jogurt nedala.
Ja jsem asi staromodni..ale nas taky rodice krmili pribinakama a zadny nasledky nemam
…a lipanek jsem mela parkrat, a prijde mi jak kdybych jedla rozmixovany prasek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco
Jo jo, zcedila, když už jedla maso, mixla jsem to i s masem, podlila trochou toho vývaru, aby to nebylo hutné a to jí dávala, než začala jíst kousky. Takže pak už jsem se naučila vařit to v menším množství vody, maso natáhlo chuť zeleniny a zelenina se ochutila masem, libeček jsem před mixováním vytáhla, nechala tam jen petrželku, majoránku, kmín. Přece jen dcera už má skoro 9 let, tak už si nepamatuju od kdy co děti můžou, navíc se ta doporučení změnila, ale pamatuju si, že jsem jí dávala i okurkový salát (okurky máme ve skleníku) najemno postrouhaný s bílým jogurtem a trochou čerstvého kopru - v létě to milovala vychlazené. To jsou takové vychytávky, které se časem vyzkouší. Teď třeba nechce bílý jogurt vůbec a sýry taky nejí, okurkový salát jen s octovou zálivkou a neudělám nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo, s tím cukrem v pohodě, taky jsem přislazovala kojenecké jídlo, to se děla, aby to mělo vůbec nějakou chuť, ale tu kaši nechápu, to bych snad nesnědla ani já a to už je co říct ![]()
- Citovat
- Upravit
@BritChicco píše:
Ja jsem asi staromodni..ale nas taky rodice krmili pribinakama a zadny nasledky nemam…a lipanek jsem mela parkrat, a prijde mi jak kdybych jedla rozmixovany prasek..
když čtu tento argument, tak se mi otvírá kudla v kapse. Tvaroh, který je i v pribináku se do roka nedoporučuje, protože příliš zatěžuje ledviny. Víš, naši generaci a generace předtím rodiče krmili vším, od malička hned pěkně tučné omáčky, knedlíky, tučné maso a kdoví co ještě. A chceš mi snad tvrdit, že v dnešní době to na lidech nic nezanechalo? Podívej se kolem sebe, kolik lidí ma problémy s cukrovkou, vysokým tlakem, nadváhou a obezitou, rakovina tlustého střeva a takhle bych mohla pokračovat…a všechno to jsou následky především špatného stravování. To, že zrovna ani jeden z těch problémů nemáš neznamená, že ho nemá nikdo a že ho nemůže mít v budoucnu tvé dítě. Ať mě mají lidi za hysterku ale snažím se dceru vést ke zdravé výživě, nehroutím se, když si občas dá hranolky nebo čokoládu ale s mírou. Já jsem zodpovědná za její zdraví a to co jí dám do začátku je nejdůležitější. Když bude zvyklá normálně a pravidelně jíst, je to jen plus do budoucna. Až se o sebe bude starat sama, už je to její věc ale já budu mít svědomí čisté…
Takže argument, že „naši rodiče to dělali taky…“, bych fakt nepoužívala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco píše:
myslis jen vodovy vyvar s troskou zeleniny a masem?
Ano myslím klasický vývar zezačátku jen se zeleninou a masem a můžeš si to rozmixovat a pak časem můžeš, jako zavářku dát kuskus nebo nudle nebo nějakou jinou zavářku, jsou i jiné zavářky.
Syn má 8 měs. a domácí vývary miluje, jí je už dlouho, jakýkolvi masový, zeleninový, vývar jako základ pro jinou polévku, akorát teď už je nevařím zvlášť vařím to společně jak pro nás v obrovském hrnci bez dochucení od začátku a pak si odeberu pro malého co potřebuju bokem a teprve si dochutím pro nás
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 nevim..na tomhle se asi fakt neshodneme..kdyz bych se mela opravdu divat kolem sebe, na ty lidi..tak si opravdu myslis, ze je to stravou za prvni rok zivota ditete, kdy mohlo prikrmy? NE…To je tema dnesnima hamburgrama, hranolkama, colama, atd…znam hromadu lidi i mladejch, ktery do mekace apod snad ani nechodi, a doma si radeji uvari poctivy jidlo a jsou zdravy jak ripa..takze mi prosimte tady netvrd, ze tim ze dam holce pribinak, ji skazim zdravi na celej zivot, ju? To zase napsal nejaky chytralek nekde v knizce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco píše:
Ja jsem asi staromodni..ale nas taky rodice krmili pribinakama a zadny nasledky nemam…a lipanek jsem mela parkrat, a prijde mi jak kdybych jedla rozmixovany prasek..
Jen vyjímečně, když ho koupíš, ale třeba každý týden bych to nedávala, to raději kup jogurt. Na pravidelnou konzumaci bych nenavykala pribináčky atd. jsou určitě lepší možnosti nabídnout svačinu a když chceš mléčnou svačinu taky, tak já třeba dávám do vařené přesnídávky suché UM, tím zajistím, že má ovocno mléčnou svačinu.
Pribináček ani Lipánek jsem malému ještě nedala a zatím se nechystám, na svačinu mí jiné a dcery mají tuhle svačinu to spočítám na jedné ruce za celý rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí to nedělej tak vodové. Třeba jí vadí to…
, uvař mrkev a brabor, rozmixuj, ale dej tam co nejméně vody. Takhle se na to učil můj malej…