Odmítá polévky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kelsey píše:
myslím, že všechny jsme pochopily, jak to bylo myšlené netřeba rýpat
já ale vůbec nerýpám! složení Lipánku a Pribináčku mi přijde stejné…
ale jak jsem psala, kupuji max.1×měsíčně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše: číst umím, v tom případě ty neumíš psát, alespon ne srozumitelně tedaz Tvého příspěvku jsem pochopila, že kupuješ radši Lipánka protože Pribináček má ve složení tvaroh
myslím, že nejsem jediná, kdo to takto pochopil
a propos: jedla jsi někdy Lipánka??? já jo! a jediné, c toho cítím je hnusná chemie!
Hádat se s tebou nebudu, pokud ovládáš interpunkci, smysl ti to jistě dalo. Lipánka jsem samozřejmě jedla, doporučuji nedat na chuťové pohárky, ale přečíst si složení. S touto logikou dej dítěti medium rare pfeffer steak, chutná lépe, než dětská masozelenina.
- Citovat
- Upravit
@dendule4 píše:
já ale vůbec nerýpám! složení Lipánku a Pribináčku mi přijde stejné…ale jak jsem psala, kupuji max.1×měsíčně
Ne, stejné není.
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:
Hádat se s tebou nebudu, pokud ovládáš interpunkci, smysl ti to jistě dalo. Lipánka jsem samozřejmě jedla, doporučuji nedat na chuťové pohárky, ale přečíst si složení. S touto logikou dej dítěti medium rare pfeffer steak, chutná lépe, než dětská masozelenina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:já si ho snad zajdu koupit a to složení si přečtu, fakt by mě zajímalo jaký je v tom mega rozdíl
a samozřejmě: pokud něčeho cítím umělou hmotu, dítěti to nedám, jsem matka herodes no!
Psal někdo mega? Máš tam oproti Lipánkovi něco navíc. Nejsi Herodes, když kupuješ to, v čem je uměliny více, tedy Pribiňák. Pokud jsi degustátor, který složení určuje jazykem, to se hluboce omlouvám.
- Citovat
- Upravit
Dendule4 - přesně. Za prvé mi to přijde stejné a za druhé toho nekupuji kila týdně. Já ho třeba dávám 2×,3× měsíčně a nevidím na tom nic špatného. Vadí mi takové ty striktní zákazy na kterých si některé maminy tady ohledně pribiňáků, čokolády, paštik, párků atd atd atd atd…,zakládají
My taky přece nejíme denně ty párky, ani čokoládu, ale občas jí dětem dám a nevidím na tom nic špatného, pokud nejsou obézní. A to je pro mě právě ta normálnost. Nenormální mi přijde, když 5 leté dítě ani pomalu neví co ten párek nebo čokoláda vůbec je ![]()
Příspěvek upraven 09.01.14 v 14:07
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:
Psal někdo mega? Máš tam oproti Lipánkovi něco navíc. Nejsi Herodes, když kupuješ to, v čem je uměliny více, tedy Pribiňák. Pokud jsi degustátor, který složení určuje jazykem, to se hluboce omlouvám.
to je v pořádku, já prostě jen nestojím hodinu v krámě a nestuduji složení jednotlivých výrobků, za prvé mě to nebaví, za druhé na to s děckem v ruce nemám čas! Jinak já jí toho pribináka radši doma udělám, je to levnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
to je v pořádku, já prostě jen nestojím hodinu v krámě a nestuduji složení jednotlivých výrobků, za prvé mě to nebaví, za druhé na to s děckem v ruce nemám čas! Jinak já jí toho pribináka radši doma udělám, je to levnější
To je také fakt
- jak ho děláš? ![]()
- Citovat
- Upravit
@koprovka89 píše:
Dendle4 - přesně. Za prvé mi to přijde stejné a za druhé toho nekupuji kila týdně. Já ho třeba dávám 2×,3× měsíčně a nevidím na tom nic špatného. Vadí mi takové ty striktní zákazy na kterých si některé maminy tady ohledně pribiňáků, čokolády, paštik, párků atd atd atd atd…,zakládajíMy taky přece nejíme denně ty párky, ani čokoládu, ale občas jí dětem dám a nevidím na tom nic špatného, pokud nejsou obézní. A to je pro mě právě ta normálnost. Nenormální mi přijde, když 5 leté dítě ani pomalu neví co ten párek nebo čokoláda vůbec je
oni na to přijdou s nástupem do MŠ, kdy se budou hrozně divit, proč to dítě ve školce nejí nebo po jídle zvrací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poison Ivy nedělám to podle receptu, ale podle sebe
tvaroh smíchám s domácím vanilkovým pudingem, chutná to skoro stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
to je v pořádku, já prostě jen nestojím hodinu v krámě a nestuduji složení jednotlivých výrobků, za prvé mě to nebaví, za druhé na to s děckem v ruce nemám čas! Jinak já jí toho pribináka radši doma udělám, je to levnější
no tak samozdřejmě domácí to je jiné, když není domácí pribináček šla bych raději do Lipánka, když už musí být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, když už děti musí toho pribiňáka (do roku bych teda vážně nedávala, ale každého věc!), tak ho udělejte doma - do vaničky tvarohu rozmíchejte dvě lžičky práškového cukru ochuceného vanilkou nebo marmelády (my máme nejraději domácí meruňkovou) a je to. Výborný a vyjde mnohem levněji, než ta chemie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.chemievjidle.cz/…kovy-pribina
http://www.potravinydomu.cz/…0g/index.htm
Tady jsou, kluci jedni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco a ostatní dámy, asi jste vůbec nepochopily, co jsem svým názorem myslela. Nikde jsem nepsala, že jedním pribinákem dítěti zničíte zdraví ale psala jsem, že obsahuje tvaroh, který je pro tak malé dítě nevhodný, protože obsahuje příliš bílkovin a tím zatěžuje ledviny. Když je vám to jedno, vaše věc. A svůj názor jsem si opravdu nikde nepřečetla, k tomu bohatě stačí mít aspoň trochu zdravého rozumu a umět si jisté věci domyslet. Když některé z nás rodiče od mala cpali nezdravými jídly, tak je asi jasné, že u toho většina lidí zůstane i v dospělosti a bude se cpát právě těmi hambáči, hranolkami, gyrosem a bůhví čím ještě, když v tom žili od mala, tak proč by to považovali za divné. Ale když svému dítěti od začátku ukážu, že jíst se dá zdravě i chutně a sama pro něj budu příkladem, tak bude mít trošku odlišné stravovací návyky, než většina lidí. Jak jsem psala, fakt se nehroutím, když dceři někdo dá oplatek, čokoládu nebo pár hranolek, nejsem hysterka ale všeho s mírou a prostě chci, aby uměla jíst zdravě a především pravidelně, což dneska neumí každý. A určitě to už teď nějaký úspěch má, protože když dceři nabídnu jablko a nebo oplatek, vždycky sáhne po jablku. Je mi jedno, jak si ostatní krmí své děti, jen jsem chtěla napsat, že stravou se dá ovlivnit hodně věcí a právě i ty nemoci, které jsem vyjmenovala…nevznikne to z jednoho pribináka ale právě díky takovému přístupu, že nám to rodiče taky dávali a žijeme…ale jak žijeme…
A když už je řeč o pribinákovi a šetření…dá se udělat i doma, o hodně levnější, je ho o hodně víc a hlavně vím, co v tom je. Stačí ušlehat smetanu ke šlehání a přidat 2 vaničky tvarohu, dochutit podle chuti a je hotovo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit