Odmítá polévky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@dendule4 píše:
oni na to přijdou s nástupem do MŠ, kdy se budou hrozně divit, proč to dítě ve školce nejí nebo po jídle zvrací
Na zdravou stravu u dětí se snažím opravdu dbát, tříletý syn pribiňáka ještě neměl a žije. Nejsem ale zas tak striktní, čokoládu a nějaké to kokino občas dostane. Když mu ale chutnají bílé jogurty a na mlsání rozinky, proč bych ho měla cpát sračkami typu pribiňák? V září nastoupil do školky a učitelky si ho nemůžou vynachválit, jak krásně tam jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám náš recept na domácí pribiňák: smíchat jedno balení zakysané smetany a vaničku tvarohu, ochutit (výborné je s grankem).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já furt nechápu, proč by měl být pribiňák sračka
Kdyby to neprošlo nějakými normami, tak to přece nemůžou prodávat.
- Citovat
- Upravit
@koprovka89 píše:
Já furt nechápu, proč by měl být pribiňák sračka![]()
Kdyby to neprošlo nějakými normami, tak to přece nemůžou prodávat.
Tak to víš, že to nemůže způsobit smrt v minutě, ale i takové uzeniny prochází normami, ačkoli jsou nabušené dusitanovou solí. Ta rozhodně zdraví neprospívá. Nebo tavený sýry s tavicími solemi, tak blivajz
. Pytlíkové polévky plné glutamátu… Vše projde normou, ale je to hnus…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale hlavně ty pribiňáky, lipánky a další dětské mňamky jsou podle mě jen úděsný tahák na peníze, když si vezmu, že lipánek udělám doma lepší a za zlomek ceny, zrovna jako pudink…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poison Ivy neinformovaná? Hlavně že nejsem internetová matka, jak já jim s radostí říkám, diskuze se stočila někam jinam než měla. To že děcko občas dostane Pribiňáka ho nezabije ani v budoucnu. To by jsi mu v dnešní době nesměla dát nic, měla by jsi mu zakázat i dýchat, protože ve vzduchu je takových věcí, že zlatej Pribiňák. Co si myslíš, že dávají do těch příkrmů, aby to dlouho vydrželo? Daleko horší věci než je zdravý tvaroh. A proč jsou všichni nemocní? Není to jen stravou, je to i dnešní dobou, tvé dítě v dospělosti spíš dostane infarkt ze stresu než z toho, že jsi mu v dětství dala řízek dřív než jsi měla. A alergiky si pěstujete taky samotné, protože to dítě s tím prostě nepřijde do styku a pak už když mu to dáte, tak nemá na to vytvořenou imunitu a celý je z toho zjančený. Vy si myslíte, že děti chráníte, ale v podstatě jim ubližujete v dobré víře. A nemyslím svůj názor nijak zle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dlouha píše:
@Poison Ivy neinformovaná? Hlavně že nejsem internetová matka, jak já jim s radostí říkám, diskuze se stočila někam jinam než měla. To že děcko občas dostane Pribiňáka ho nezabije ani v budoucnu. To by jsi mu v dnešní době nesměla dát nic, měla by jsi mu zakázat i dýchat, protože ve vzduchu je takových věcí, že zlatej Pribiňák. Co si myslíš, že dávají do těch příkrmů, aby to dlouho vydrželo? Daleko horší věci než je zdravý tvaroh. A proč jsou všichni nemocní? Není to jen stravou, je to i dnešní dobou, tvé dítě v dospělosti spíš dostane infarkt ze stresu než z toho, že jsi mu v dětství dala řízek dřív než jsi měla. A alergiky si pěstujete taky samotné, protože to dítě s tím prostě nepřijde do styku a pak už když mu to dáte, tak nemá na to vytvořenou imunitu a celý je z toho zjančený. Vy si myslíte, že děti chráníte, ale v podstatě jim ubližujete v dobré víře. A nemyslím svůj názor nijak zle.
V tomhle souhlasím, takto se děti stávají skleníkovými dětmi
…ale co, naše děti to nejsou, takže mě to nijak nestresuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dlouhá, dendule4 - Přesně tak, to jsou pak ty věčně nemocné a alergické děti
Pochybuji ale, že si to některá mamina tady přizná. S lepkem je to třeba prokázané, že čím později se s ním začne, tím je větší riziko vzniku alergie. S lepkem se má začínat i u plně kojených dětí v 17.,nejpozději však ve 26. týdnu života. Jsou tady maminy, které mají roční děti, které ještě ani neochutnaly rohlík
Jak už je výše psáno, ony si neuvědomují, že těm dětem spíš škodí. ![]()
- Citovat
- Upravit
@dlouha četla sis někdy složení a zjišťovala sis výrobní postup u kvalitního příkrmu? Asi ne, jinak bys tu nešířila takový bludy… A proč jsou všichni nemocní? Je to životosprávou a do té patří i jídlo. S těma alergiema víceméně souhlasím, ale všechno má svůj čas a nevidím důvod zbytečně zatěžovat děcku ledviny tvarohem v 8 měsících a nepočkat podle doporučení lékařů s tvarohem do roku ![]()
No každopádně základem zravýho života, je číst složení a vyhýbat se výrobkům, který obsahují zbytečný položky, čím kratší složení, tím lepší. A ten váš oblíbenej pribiňák je předražená, nekvalitní sračka, ať se vám to líbí nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:No každopádně základem zravýho života, je číst složení a vyhýbat se výrobkům, který obsahují zbytečný položky, čím kratší složení, tím lepší. A ten váš oblíbenej pribiňák je předražená, nekvalitní sračka, ať se vám to líbí nebo ne
Nedávno se mi dostalo poučení, že lidi poslední dobou šílí z éček, která jsou pro ně hrozným strašákem. Ale kdybychom prý kupovali jen základní potraviny a vařili doma, nemusíme vůbec číst složení a plašit, co to zase jíme. Samozřejmě je to trochu nadsazené, ale věřím, že na tom něco bude ![]()
Jsme líní, hodně toho kupujeme, stojí to akorát peníze, a pak se rozčilujeme nad éčky a dalšíma blbostma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KPKristy píše:
Nedávno se mi dostalo poučení, že lidi poslední dobou šílí z éček, která jsou pro ně hrozným strašákem. Ale kdybychom prý kupovali jen základní potraviny a vařili doma, nemusíme vůbec číst složení a plašit, co to zase jíme. Samozřejmě je to trochu nadsazené, ale věřím, že na tom něco bude
Jsme líní, hodně toho kupujeme, stojí to akorát peníze, a pak se rozčilujeme nad éčky a dalšíma blbostma…
tak to je taky pravda
jako takový Pribináček stojí 13kč, což je tedy fakt šílené
ale jak jsem psala výše..nekupuju ho, chutná mi víc, když ho udělám doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
**@KPKristy píše:
Nedávno se mi dostalo poučení, že lidi poslední dobou šílí z éček, která jsou pro ně hrozným strašákem. Ale kdybychom prý kupovali jen základní potraviny a vařili doma, nemusíme vůbec číst složení a plašit, co to zase jíme. Samozřejmě je to trochu nadsazené, ale věřím, že na tom něco bude
Tak jasně že jo, když si to uděláš doma, víš co tam máš
mě šlo spíš o jogurty, salámy, sýry-s tím se doma drbat nehodlám
jinak věci/srač. y typu párky, paštiky, tavený sýry u nás doma v lednici už několik let nemají místo, jasný že občas zahřeším a koupím třeba klobásek, ale to se dá spočítat na jedné ruce za rok
ale stejně u nás vede celozrnný pečivo s máslem se zeleninou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit