Odmítá polévky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
9.1.14 16:08
@dendule4 píše:
oni na to přijdou s nástupem do MŠ, kdy se budou hrozně divit, proč to dítě ve školce nejí nebo po jídle zvrací :roll:

Na zdravou stravu u dětí se snažím opravdu dbát, tříletý syn pribiňáka ještě neměl a žije. Nejsem ale zas tak striktní, čokoládu a nějaké to kokino občas dostane. Když mu ale chutnají bílé jogurty a na mlsání rozinky, proč bych ho měla cpát sračkami typu pribiňák? V září nastoupil do školky a učitelky si ho nemůžou vynachválit, jak krásně tam jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.1.14 16:10

Přidám náš recept na domácí pribiňák: smíchat jedno balení zakysané smetany a vaničku tvarohu, ochutit (výborné je s grankem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
9.1.14 16:14

Já furt nechápu, proč by měl být pribiňák sračka :think: :nevim: Kdyby to neprošlo nějakými normami, tak to přece nemůžou prodávat.

• Citovat
  • Upravit
46669
9.1.14 16:18
@koprovka89 píše:
Já furt nechápu, proč by měl být pribiňák sračka :think: :nevim: Kdyby to neprošlo nějakými normami, tak to přece nemůžou prodávat.

Tak to víš, že to nemůže způsobit smrt v minutě, ale i takové uzeniny prochází normami, ačkoli jsou nabušené dusitanovou solí. Ta rozhodně zdraví neprospívá. Nebo tavený sýry s tavicími solemi, tak blivajz :nevim:. Pytlíkové polévky plné glutamátu… Vše projde normou, ale je to hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.1.14 16:19

Ale hlavně ty pribiňáky, lipánky a další dětské mňamky jsou podle mě jen úděsný tahák na peníze, když si vezmu, že lipánek udělám doma lepší a za zlomek ceny, zrovna jako pudink…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.1.14 18:17

@Poison Ivy neinformovaná? Hlavně že nejsem internetová matka, jak já jim s radostí říkám, diskuze se stočila někam jinam než měla. To že děcko občas dostane Pribiňáka ho nezabije ani v budoucnu. To by jsi mu v dnešní době nesměla dát nic, měla by jsi mu zakázat i dýchat, protože ve vzduchu je takových věcí, že zlatej Pribiňák. Co si myslíš, že dávají do těch příkrmů, aby to dlouho vydrželo? Daleko horší věci než je zdravý tvaroh. A proč jsou všichni nemocní? Není to jen stravou, je to i dnešní dobou, tvé dítě v dospělosti spíš dostane infarkt ze stresu než z toho, že jsi mu v dětství dala řízek dřív než jsi měla. A alergiky si pěstujete taky samotné, protože to dítě s tím prostě nepřijde do styku a pak už když mu to dáte, tak nemá na to vytvořenou imunitu a celý je z toho zjančený. Vy si myslíte, že děti chráníte, ale v podstatě jim ubližujete v dobré víře. A nemyslím svůj názor nijak zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
10.1.14 18:49
@dlouha píše:
@Poison Ivy neinformovaná? Hlavně že nejsem internetová matka, jak já jim s radostí říkám, diskuze se stočila někam jinam než měla. To že děcko občas dostane Pribiňáka ho nezabije ani v budoucnu. To by jsi mu v dnešní době nesměla dát nic, měla by jsi mu zakázat i dýchat, protože ve vzduchu je takových věcí, že zlatej Pribiňák. Co si myslíš, že dávají do těch příkrmů, aby to dlouho vydrželo? Daleko horší věci než je zdravý tvaroh. A proč jsou všichni nemocní? Není to jen stravou, je to i dnešní dobou, tvé dítě v dospělosti spíš dostane infarkt ze stresu než z toho, že jsi mu v dětství dala řízek dřív než jsi měla. A alergiky si pěstujete taky samotné, protože to dítě s tím prostě nepřijde do styku a pak už když mu to dáte, tak nemá na to vytvořenou imunitu a celý je z toho zjančený. Vy si myslíte, že děti chráníte, ale v podstatě jim ubližujete v dobré víře. A nemyslím svůj názor nijak zle.

V tomhle souhlasím, takto se děti stávají skleníkovými dětmi :roll:…ale co, naše děti to nejsou, takže mě to nijak nestresuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
10.1.14 22:27

Dlouhá, dendule4 - Přesně tak, to jsou pak ty věčně nemocné a alergické děti :roll: Pochybuji ale, že si to některá mamina tady přizná. S lepkem je to třeba prokázané, že čím později se s ním začne, tím je větší riziko vzniku alergie. S lepkem se má začínat i u plně kojených dětí v 17.,nejpozději však ve 26. týdnu života. Jsou tady maminy, které mají roční děti, které ještě ani neochutnaly rohlík :nevim: Jak už je výše psáno, ony si neuvědomují, že těm dětem spíš škodí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3451
10.1.14 23:02

@dlouha četla sis někdy složení a zjišťovala sis výrobní postup u kvalitního příkrmu? Asi ne, jinak bys tu nešířila takový bludy… A proč jsou všichni nemocní? Je to životosprávou a do té patří i jídlo. S těma alergiema víceméně souhlasím, ale všechno má svůj čas a nevidím důvod zbytečně zatěžovat děcku ledviny tvarohem v 8 měsících a nepočkat podle doporučení lékařů s tvarohem do roku :nevim:

No každopádně základem zravýho života, je číst složení a vyhýbat se výrobkům, který obsahují zbytečný položky, čím kratší složení, tím lepší. A ten váš oblíbenej pribiňák je předražená, nekvalitní sračka, ať se vám to líbí nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.1.14 07:00
@Verunecka289 píše:No každopádně základem zravýho života, je číst složení a vyhýbat se výrobkům, který obsahují zbytečný položky, čím kratší složení, tím lepší. A ten váš oblíbenej pribiňák je předražená, nekvalitní sračka, ať se vám to líbí nebo ne :nevim:

Nedávno se mi dostalo poučení, že lidi poslední dobou šílí z éček, která jsou pro ně hrozným strašákem. Ale kdybychom prý kupovali jen základní potraviny a vařili doma, nemusíme vůbec číst složení a plašit, co to zase jíme. Samozřejmě je to trochu nadsazené, ale věřím, že na tom něco bude ;)
Jsme líní, hodně toho kupujeme, stojí to akorát peníze, a pak se rozčilujeme nad éčky a dalšíma blbostma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
11.1.14 07:29
@KPKristy píše:
Nedávno se mi dostalo poučení, že lidi poslední dobou šílí z éček, která jsou pro ně hrozným strašákem. Ale kdybychom prý kupovali jen základní potraviny a vařili doma, nemusíme vůbec číst složení a plašit, co to zase jíme. Samozřejmě je to trochu nadsazené, ale věřím, že na tom něco bude ;)
Jsme líní, hodně toho kupujeme, stojí to akorát peníze, a pak se rozčilujeme nad éčky a dalšíma blbostma…

tak to je taky pravda :mrgreen: jako takový Pribináček stojí 13kč, což je tedy fakt šílené :cert: ale jak jsem psala výše..nekupuju ho, chutná mi víc, když ho udělám doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
11.1.14 07:36
**@KPKristy píše:

Tak jasně že jo, když si to uděláš doma, víš co tam máš :-) mě šlo spíš o jogurty, salámy, sýry-s tím se doma drbat nehodlám :mrgreen: jinak věci/srač. y typu párky, paštiky, tavený sýry u nás doma v lednici už několik let nemají místo, jasný že občas zahřeším a koupím třeba klobásek, ale to se dá spočítat na jedné ruce za rok ;) ale stejně u nás vede celozrnný pečivo s máslem se zeleninou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí