Odmítá polévky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
9.1.14 11:56
@BritChicco píše:
Ahojda maminky, prosim o radu..mame 7mesicni holcicku a uz asi pred 2mesici jsme presli na jinou stravu nez jen sunar a caj. Bohuzel nam ale odmita jist polevky, resp. polevky delam tak, ze uvarim v kojenecke vode brambor, nejakou korenovou zeleninu, obcas kousek masa, dochutim troskou cukru a obcas dam jeji mlecnou kasi..ale porad to prska a nechce jist. Nemate nejaky tip, jak na nasi slecnu, abychom ji presvedcili na polevky? dekuji moc.

Ty bys to jedla? ;)
Polévka pro kojence může mít civilizovanější podobu. Místo cukru a kaše bych dala špetku mletého kmínu, působí příznivě na zažívání. Rozmixovat nebo pomačkat, nechat kašovité nebo přidat trochu tekoutiny, to už záleží, jak to bude mít ráda. Ale cukr a kaši do zeleniny, to musí být blivajz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
9.1.14 11:57

@BritChicco OK, pribiňákem jí nezkazíš zdraví na celej život, jen jí odrovnáš ledviny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.1.14 11:57
@BritChicco píše:
myslis jen vodovy vyvar s troskou zeleniny a masem?

A když to mixneš, máš rázem polívku pro mimino :nevim:. Zase taková věda to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
9.1.14 12:00

Uvař normálně polévku, tak jako vám a buď to rozmixuj nebo rozmačkej, jak jste zvyklí, cukr vůbec, z toho se zvedá žaludek i teď momentálně mě, dám ti jednu radu, co mi dala moje máma a já se jí držela: To co nechutná tobě, tak nedávej ani tomu malýmu, ochutnej si a to a řekni si, jestli by jsi to jedla, když ne, tak mu to ani necpi. A hned mu udělala polévku, mixla a sjel všechno a já tam jen seděla s tím svým příkrmem za nehorázný prachy. Přestala jsem kupovat příkrmy a všechno jsem si pak vařila sama, protože to byl fakt hnus, co dávají do těch sklinek. Ale já jsem jiná matka, řešila jsem všechno zezačátku to ano, než mi vlastní máma otevřela oči. Když byla u nás omáčka, tak hned ji děti dostali i s knedlíkem rozňahňaným a jak si mlaskali. Nikdy jim z toho nebylo špatně, nikdy neměli žádnou alergickou reakci, nic. U mladšího jsem to neřešila pomalu už vůbec, protože ten mi UM už v půl roce nechtěl, tak u něj jsem musela na všechno přejít dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
9.1.14 12:02

@BritChicco a co zkoušet vždycky jeden druh zeleniny? Bez kaše, cukru a dalších srágor a zjistit co jí chutná a podle toho se zařídit. Naše slečna jednu dobu jedla jen hrášek a taky ji to přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
9.1.14 12:08

A co třeba červená řepa, nebo batáty? Ty jsou sladší. Malej taky moc zeleninu nemusí, ale tohle mi většinou snědl. Vždycky jsem to ještě namixovala s jinou zeleninou. Jinak polívky mi taky malej nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.1.14 12:08

Starší syn mohl úplně všechno, ale s mladším byl problém. Hodně jsem se mu zavděčila dýní. Takže příkrm byl tvořen ze 3/4 dýní a zbytek jsem mohla dát něco jinýho. Nejlépe mrkev, hrášek, brokolici nebo vše najednou. Dýně je přirozeně sladká.
A teda ten kmín jsem přidávala vždy, připadalo mi to potom přece jen jako jídlo ne jako hmota bez chuti a bez zápachu :mrgreen:. A pár kapek oliv. oleje nebo trošičku másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
9.1.14 12:13

BritChicco - DĚKUJU!!! Konečně jedna normální matka /ostatní prominou :mrgreen: / Mám naprosto a doslova stejný názor. Poukazovat na dnešní třicátníky, čtyřicátníky, padesátníky… a jejich civilizační choroby a svádět to na pribiňáky v kojeneckém věku :zed: To mě vždycky pobaví, když to někdo napíše. Když dostanu v padesáti cukrovku, tak je to kvůli tomu, že mi mamča občas dala jako miminu pribiňák a svíčkovou s knedlíkem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2044
9.1.14 12:19

@koprovka89 Pribińáka od 3-4 měsíců, my jsme to taky tak dělali, i doktorka nám to sama navrhla. Od tří měsíců naši měli na noc řídkou krupičku vařenou v UM a jak hezky celou noc spinkali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
9.1.14 12:23

Dlouhá, že by další normální matka ;) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4658
9.1.14 12:27

Já bych tam ten cukr asi nedávala :mrgreen: ne, že by jí to škodilo nějak extra, ale do polévky se mi to moc nehodí :mrgreen:
jinak co se týče názoru na Pribináka asi bych ještě počkala :nevim:
já ho dala poprvé v 10měsících, ale já to vůbec moc nekupuju, je to drahé, to mi ten jogurt vyjde levněji :mrgreen:
ale samozřejmě, že pokud by nic jiného nepozřela, dávala bych jí ho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
9.1.14 12:29

@koprovka89 snad ano :lol: :lol: :lol: prostě jsem tu jejich stravu neřešila a co to a pak až to, ne nic, jak říkám zezačátku, a to mě utla máti velice rychle a měla prostě holt pravdu, u druhýho už jsem byla zkušená nevyjukaná matka, tak jsem s tím už vůbec nemazlila, byla jsem odpočatá, vyspaná, a ještě jsem ušetřila hafol peněz třeba na nějakou tu hračku a co víc, měla jsem hlavně spokojený děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.1.14 12:37
@BritChicco píše:
Nene, zeleninu do ni davam uz pres dva mesice, tou jsem zacala, jenze se u ni vzteklaa nechtela ji a mudra mi radila, ze mam zkouset i pribinaky a presnidavky a polivku obcas zaradit, ne kazdy den,..ze si treba postupne zvykne

DOkTORKA ti radila pribiňáky?? :roll: fuj, to bych nedala ani svým puberťákům, přečti si někdy, co všechno do toho dávají za sr… :poblion: A navíc je v tom hora tuku a cukru. Smíchej třeba bílý jogurt s ovocem, nebo pomoxuj ovoce dotrošky tvarohu, případně můžeš ten tvaroh trošku nastavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.1.14 12:43

@koprovka89 nikdo neříká, že po pribináku dítě umře na celkovou otravu ;-) Jde o to, že je tam fůra tuku a cukru, což obojí není zdravé ani pro dospělého. A moc nwm, proč na tohle zvykat dítě? V raném věku se vytvářejí tzv. chuťové vzorce- výsledkem je, že bude celý život vyhledávat sladká a tučná jídla. To není moc dobrý vklad do života. A to nemluvím o barvivech, zahušťovadlech a dalších ňamkách, které se do dítěte dostávají odevšud, takže fakt nevím, proč to cpát do mimina, když to není nezbytně nutné :nevim:
Nikomu neberu jeho názor, ale v práci jsem často mluvila s pacienty, kteří měli mezi 100 a 150 kg, tělo díky chemii úplně rozhozené, bez přirozených pocitů hladu a sytosti a hlavně se závislostí na sladkém a tučném.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
9.1.14 12:47

Dlouhá, tak ono i kdyby si to řešila, tak okolí a společnost to dítko stejně semele a tvoje snažení by pak šlo stejně do kopru. Když jsem kdysi dávno u prvního viděla mamču, jak ho ve 4 měsících cpe banánem, tak jsem málem omdlelela :mrgreen: Vdyť přece miminko do 6 měsíců se má jen kojit, ne? :zed: To jsem holt byla ještě mladá a blbá. Protože dítě mi řvalo hlady a já byla úplně slepá :roll: jak jsem ho začala normálně krmit, najednou bylo po řevu. Take jsem dospěla k názoru, že to mateřské mléko také není žádný zázrak. Z prsou mi teklo proudem a děti mi řvaly hlady :nevim: A teď u malý už jsem naštěstí stará a chytrá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko