Odmítá polévky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
138
9.1.14 11:01

odmítá polévky

Ahojda maminky, prosim o radu..mame 7mesicni holcicku a uz asi pred 2mesici jsme presli na jinou stravu nez jen sunar a caj. Bohuzel nam ale odmita jist polevky, resp. polevky delam tak, ze uvarim v kojenecke vode brambor, nejakou korenovou zeleninu, obcas kousek masa, dochutim troskou cukru a obcas dam jeji mlecnou kasi..ale porad to prska a nechce jist. Nemate nejaky tip, jak na nasi slecnu, abychom ji presvedcili na polevky? dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PajinkaT
9.1.14 11:08

@BritChicco : Proč tu polévku dochucuješ cukrem?? 8o

• Citovat
  • Upravit
PajinkaT
9.1.14 11:08

@BritChicco : A zeleninu ti jinak normálně jí? Např. jen rozmixovanou mrkev?

• Citovat
  • Upravit
3451
9.1.14 11:12

Proč do polívky dáváš cukr a kaši? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.14 11:14

Proč cukr? 8o
Já bych cukr nedávala určitě, spíš bych to dochutila trošku zdravěji, trošku česneku, libeček, zelenou petrželku…ale někteté děti prostě na polévky nejsou, tak bych to nehrotila, pokud jí normálně příkrmy.
Mě malá polévky taky moc nejí a to je jí 21 měsíců, akorát jednu má oblíbenou. Kamarádka mi dala recept, je to polévka z červené čočky a je fakt luxusní. Na tuku osmahnu na jemno nakrájenou cibuli, cca 2 mrkve na kostičky, 3 petržele na kostičky, může být kousek celeru. Jak to začne vonět, zaliju vodou, přidám nakrájené brambory a cca 200g červené čočky. Jakmile je to měkké, polovinu polévky odeberu a rozmixuju a vrátím zpět, tím se to zahustí, dochutím solí. Jíme to i my a je to fakt dobrota :) Pro malou to můžeš rozmixovat celé a bez soli. A červená čočka nenadýmá, takže je to vhodné i pro takové prcky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
9.1.14 11:15

Sladkou polívku s kaší bych taky prskala :-D Normálně jí uvař bramboru s mrkví, rozmačkej a podávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
9.1.14 11:17

Moje dcera taky odmítala v batolecím věku polévky - všechny a dlouho. Nechtěla skleničkové, ani domácí. Vařila jsem z kořenové zeleniny, na zahradě jsem uštípla všechno zelené, co jsem našla, bramborek, občas kousek kuřecího masa, dochucovala jsem kmínem, majoránkou, petrželkou…NIC. Tak jsem to vzdala a dostávala zeleninu, brambor, rýži, maso - ona v podstatě jedla všechno, co bylo v té polévce, ale nechtěla to s tekutinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.14 11:17

A ta kaše mi tam taky nějak nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.1.14 11:19

Cukr do toho davam protoze bez cukru to taky pkivala…a s tou kasi mi to poradila svagrova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.1.14 11:23

Cesnek pro 7mesicni dite? to se mi moc nezda..ja ji to vubec nekorenim, jen trosicku toho cukru, protoze bez nej ji to nejelo take..s tim cukrem to sice prska, ale par lzicek do ni obcas dostanu..jeste mne napadlo, myslite ze by bylo pro ni treba lepsi to hned vse nemychat, ale uvarit treba jen samostatne mrkvicku, a pak treba pridat kousek bramboru po par dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.1.14 11:23

My zacali standardne, uvarit zeleninu rozmixnout s trochou toho vyvaru aby to bylo tekutější nebo hustší… zadne doslazovani.

ALE pozn. pro ostatní : v receptech na dětské příkrmy jsem opravdu často našla - přidat UM!!! já to tedy nedělám. Ani kaši.

dopoledne ovocná přesnídávka, v poledne masozeleninové jídlo, k večeři mléčnou kaši (zbytek dne zatim kojím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.1.14 11:24
@Apaji píše:
Moje dcera taky odmítala v batolecím věku polévky - všechny a dlouho. Nechtěla skleničkové, ani domácí. Vařila jsem z kořenové zeleniny, na zahradě jsem uštípla všechno zelené, co jsem našla, bramborek, občas kousek kuřecího masa, dochucovala jsem kmínem, majoránkou, petrželkou…NIC. Tak jsem to vzdala a dostávala zeleninu, brambor, rýži, maso - ona v podstatě jedla všechno, co bylo v té polévce, ale nechtěla to s tekutinou.

a takze jsi scedila uvarenou zeleninu a jen ji rozmixovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT

@BritChicco : Počkej to teprve se zeleninou začínáš?? A cukr nedávej!!! Jinak si zvykne na sladkou chuť a všechno jiné ti bude odmítat!

• Citovat
  • Upravit
9090

@BritChicco jestli to plive s cukrem i bez něj, tak o ten asi nejde. Já nevím, asi to moc hrotím ale než abych do něčeho cpala cukr, aby to dítě jedlo, tak radši udělám něco jiného. Zvykneš si malou na cukr a pak ti nebude vůbec jíst normální jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.1.14 11:26

Ja uz nevim, co s malickou…rada bych ji nastavila jidelnicek : rano sunar, dopoledne presnidavku nebo pribinak ci nejake ovoce (banan, jablko), v poledne masozelenina, odpolko zas nakou svacinu a vecir sunar ci kase..ale ten obed nam to kazi :-( a uz nevim jak na ni, abych ji na to masozelenina presvedcila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí