Odmítá prso i lahev

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
4.6.11 08:10

odmítá prs i lahev

Ahoj holky, mám tříměsíční holčičku,do teď plně kojená, přibírala 150 g za týden, nyní ale už víc jak týden asi po 3-4 min. klidného sání u prsu brečí, odtahuje se, není k utišení, nemohu do ní dostat vic jak 50 ml. Hezky jí jen v noci. Zkoušela jsem ji přiložit, když je ještě rozespalá, ale to zas u prsu usíná(s tím válčíme od narození)a nevypije nic. Alternativní způsoby dokrmu ignoruje, řehtá se a ze stříkačky má vyloženě legraci. Mlíko teče všude, jen ne jí do pusinky. Vzhledem k tomu, že za 3 týdny přibrala jen 210 g(za poslední týden zhubla 40g) Dr. doporučila vzhledem k nemožosti dokrmit alternativně přechod na UM.To se ale taky nedaří, odmítá dudlík, vyzkoušeli jsme snad všechny. Nemáte někdo podobnou zkušenost? A jak jste ji řešili? Nebo nějaký nápad jak na ní? Díky moc za rady, tipy, nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10120
4.6.11 09:14

napadá mě suplementor od medely, ale neřeší to krmení mimo domov :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
4.6.11 09:19

Bojkot kojeni. mrkni na www.kojeni.net do sekce bojkot kojeni.

• Citovat
  • Upravit
1322
4.6.11 09:28

Jejda a to jsem si myslela, jak jsme na tom špatně, když odmítá prso. A u vás i láhev :( Jednou jsem dala láhev a prso nezájem, řve jak pavián u něho, jako bych mu strkala do pusy h… Stříkačku jsem taky zkoušela a smál se stejně jak u vás. Jedině hadičkou to funguje a ten suplementor, s tím mi to taky nešlo a byla jsem z toho spocená až nevím kde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
4.6.11 11:28

stránky www.kojeni.net už jsou pár dní zrušené… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.6.11 09:17

Stránky znám, koukala jsem na ně, když jely. Jak dlouho to tak může trvat, ten bojkot? Začínám z toho být lehce na prášky. Ze stránek jsem pochopila, že je to záležitost tak 2-3 dní, my už v tom jedem týden intenzivně, předtím to bylo jen neustálé odtrhávání a přisávání, to trvalo měsíc. Ale to se aspoň najedla. Včera děs, běs, pila po 30 ml, odpolko si dala najednou 130, tak jsem se zaradovala, že snad bojkot přešel, ale večer zas řev, jak z pavilonu paviánů. Zkusím ještě hadičku, ale mám strach, že bych jí musela Lucce nacpat až do žaludku. :-) A v pondělí holt k Dr.I když ta se tvářila, že si to snad vymýšlím, že to není možný. Každopádně díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
5.6.11 09:25

Ewko, tyden, dva muze byt. Nechci te strasit, ale moje dcera ma bojkot kojeni od 2,5 mesice prakticky doted, je ji 7,5. Ale je to tak proste treba dva dny bojkotuje a 6 dni jakz takz ok, pak zas stavka, pak zas ji a tak porad dokola. Je to na palici, ale ona UM zurive nechce, tak pokracuju v boji. Holt jsou takovy deticky…

• Citovat
  • Upravit
19
5.6.11 11:19

No, moc jsi me nepotesila, ale aspon vim, ze v tom nejsem sama. Jak do ni mlicko dostavas v dobe „stavky“? My prave vyzkouseli strikacku s hadickou, no zadna slava, ale bylo to lespi nez cokoli jineho, co jsme zkousely pred tim, tak snad to nejak pujde. Horsi je, ze to zabere dost casu a 2,5 lety bracha pro to nema pochopeni. Jeste k te strikacce. Dala jsem ji prt do pusy, briskem nahoru a na to tu hadicku. Je to tak spravne? Trochu se ji z toho totiz navalovalo, ale neblinkala, jak to praktikovala u Mam a Canpol dudliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
5.6.11 11:25

A zkousela si lzicku?? Jestli ti ji vezme, tak pak existuje takova lahvicka se savickou, co vypada jak lzicka, kamosce se mala nicim jinzm nenapila - ale je fakt, ze u nich neslo o bojkot kojeni, ale naopak o bojkot flasky - Kamca uz nemela mlicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.6.11 15:37

Lžičku jsme zkoušeli, ale je to marný, je to marný, je to marný :-) . Mlíko bylo všude, malá se tím dávila, děs běs. Ona to mlíko prostě nepolkne.Asi mi prostě chce sdělit, že nemá hlad, tak jíst nebude. V noci jsem se jí pokoušela budit, to jí pěkně, ale otevřela jedno oko, přisála se dvakrát si lokla a spala dál. Zítra volám laktační poradkyni, a domluvím si schůzku, třeba to dělám špatně, jsem vcelku levá, kdybych se měla živit rukama, umřu hlady :lol: . Snad něco poradí,jinak už fakt nevím. Dnes zas celý den mizerie, jen teď vypila 120ml, takže asi technika špatně nebude, jen se jí nechce a má svou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
5.6.11 15:51

Ewko, strikackou to delas dobre. Jestli si vytahne 120, tak to proste umi, jen te bojkotuje. Mohla bych vypravet…nase princezna taky mela dny, kdy se nakojila v 9 rano a pak az v sest vecer. Mliko do ni nedostavam nijak. Ona akceptovala pomerne brzo lzicku, takze na radu dr. jsem ji proste lzickovala kuliska na zavodneni a mliko nebylo, dokud nedostala rozum. Ted uz je to lepsi, mame prikrmy, takze se valci trochu lip…nevisi to jen na prsu!

• Citovat
  • Upravit
19
7.6.11 14:01

No to muselo být psycho, máš můj obdiv, že jsi to ve zdraví zvládla. Přeji, ať ti to teď vše vynahradí a baští ukázkově.Nechápu, proč se ty dětičky trápěj dobrovolně hlady. :roll: No,snad to ten měsíc nějak doklepem a pak se vrhnem na příkrmy. Pokud se tedy, jak pevně doufám, malá neuklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
3.8.18 12:42

Ahoj, holky  :)  Posledni dobou mame problem s kojenim. Muj syn (za tyden 14.8. mu budou 4 mesice) po ockovani, ktere bylo minule pondeli nechtel moc jist. Druhy den po ockovani jen tak usrkaval, ale to mi doktorka rekla, ze se muze stat.Tak kdyz nevypil moc, odsala jsem. Dalsi dny uz to bylo lepsi. Predevcirem dokonce jedl jak silenej. Kojime kazde 2-3 hodiny cca. V noci se sam nebudil, tak jsem ho po zhruba 5 hodinach od kojeni vzala a nakojila v polospanku. Hodne si hlidam, aby mi neubylo mleko. Meli jsme tezky start, tak jsem na to opatrna. Ted ale vcera a dneska to nejak zlobi. Syn moc jist nechce. Saje treba 2 minuty a to ani ne moc efektivne. Pak se bud pusti a smeje se na me a nebo zacne usinat (to delal jen jako novorozene naposledy) kdyz mu zkusim dat lahev s odsatym mlekem, taky ji nechce. Vcera a dnes v noci se sam budil po 3 hodinech. A dnes je to uplnej extrem. Vypada jak kdyz vubec nema hlad. Rano ani po 5 hodinach nechtel jist. Pak si neco malo dal, ale zadna slava. Uz se nam tohke stalo driv, ale kdyz mel hlad, dal si z lahve. Mame od Medely tu, co napodobuje sani z prsz. Jeste posledni dobou dela to, ze pri kojeni si k bradavce strka palecek. Myslite, ze se mi mohla snizit laktace?? I kdyz jsem na to byla tak opatrna? Moc diky za jakoukoli zkusenost ci radu :)

Jeste dodam, ze pocranych plen ma tak 6 (jednorazove). Od narozeni pribiral 300g tydne. Na kontrole pred necelymi 2 tydny vazil 6180g. Detskou vahu doma nemam, ale dnes jsem ho zvazila na nasi osobni se mnou a vychazelo by to na 6300g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
3.8.18 13:10

Dcera mi ve 4 m nepila z důvodu bolesti břicha… Vůbec ani prso ani láhev.. Rvala jak tur… Byli jsme hospitalizováni ale nic s náma nedělali, vyrourkovali ji, a jen zkoušejte zkoušejte… Po 3 dnech nás pustili domu že to byla kolika… Po 5 h. Se napila třeba na 3min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
3.8.18 13:15

@kavulenka Je pravda, ze kdyz ho boli brisko, nenapije se ani nahodou. Dneska rano to tak bylo. Obvykle ale po vykadeni pije. Dneska ale ne. Brisko uz ho neboli, nekrici ani neplace, jen neji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová