Rapidní pokles mlíčka ze dne na den

1315
3.6.11 07:15

Rapidní pokles mlíčka ze

Ahoj maminy,
chci se zeptat, jestli s nemáte některá zkušenost s problémem, který máme teď my.. Ze dne na den mi výrazně ubylo mlíčka, malý saje jak o život, ale po chvilce mu už nic neteče a saje jen tak naprázdno. Vytáhnul si už i 45 - 50 ml, ale pak ze dne na den jen 10 - 20, víc to prostě nejde i když saje jak může :-( Předtím jsem měla prsa nalitá a tlačila mě, ale teď už právě i cítím, jak je mám prázdná a měkká :-(
Narodil se předčasně s váhou 1550 g ve 34+6 tt (teď už máme 1875 g - ale to ještě tahal a teklo mu mlíčko, takže vůbec nevím, jak to bude s dalším přibíráním), dnes je nám 18 dní a tento problém řešíme poslední dva dny.
Myslíte, že je možné, aby se mi mlíčko takhle brzy začalo ztrácet? :-( Piju kojící čaje, snažím se pít i hodně celkově, ale asi to nestačí..
Moc díky za všechny vaše rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
3.6.11 07:23

A vy už ste doma 8-o To teda koukám…
To může být menší krize…Zkus po každým kojení ještě odstříkávat aspoň chvilku každý prso a vydrž, většinou to trvá tak ty tři dny…S nedonošeňátkama je to kojení boj :roll:
Držím pěsti, ať se to spraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 07:33

A jinak tě zvu k nám do diskuze Nedonošené miminko :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
3.6.11 07:40

Já to měla taky tak…malá jue sice narozená normalně v termínu, ale mlíka jsem měla dost, až moc. No a jeden pátek kojím odpoledne, zdálo se mi že nic moc tam nemám, ale malá byla spokojená. Jenže večer už byly prsa měkká a nic. Takže jsem manžela honem hnala do lékárny na Nutrilon. Ten večer dostala příkrm a od té doby jsem večer někdy i odpoledne přidělávala i 90ml. Asi po měsíci se jakoby vše vrátilo zpět a zase jsme začaly plně kojit. A to jsem kojící čaje nepila, malé způsoboval šílené větry, akorát jsem dost pila tekutiny.
Tehdy jsem byla vyplašená, malá měla 3týdny, volala jsem mamce a všichni mi řekli, že to může být ze dne na den. Pak mi zpětně došlo, že to mohl být i stres, měli js v rodině pohřeb. Spíš mi přišlo zvláštní, že jsem ho nestrazila úplně a samo se to vrátilo zpět a kojím, malé jsou tři měsíce pryč.
Ale co jsem slyšela od holek kolem, i v porodnici kolegyně, ti co mají dříve narozené děti buď vůbec nekojily nebo velice krátce a už od začátku musely přidávat umělou výživu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.6.11 08:04

já mám prcka narozeného ve 32tt a s mlíčkem jsme taky bojovali. Ale my jsme jinej případ, já mlíčko měla,ale malej se nenaučil pořádně sát a z porodky jsme šli na flašce + to že si vždycky vytáhl tak 10mlMM, ale po 3 měsících jsme to vzdali oba dva :mrgreen: . Je možný, že tvoje mlíčko slábne, těžko říct, moc jsem ti nepomohla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 08:04

Já sem začala s UM až od 5.měsíce, teď to máme tak půl napůl, takže neboj, i nedonošeňátko jde kojit :palec: U nás v diskuzi jsou i holky, co normálně kojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
3.6.11 08:31

kaaca-h: díky za pozvání, přijdu :wink:
Jinak doma ještě nejsme, ale máme slíbeno, že na 2 kg nás pustí, což je snad za pár :dance:
My jsme začali kojit docela rychle, šlo to postupně nahoru a poslední týden jsme už kojili plně. Až předevčírem najednou ten úbytek mlíčka :nevim:
To odsávání zkouším také, zatím bez výsledku, tak budu pokračovat a doufat, že mlíčka bude zase dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
3.6.11 08:33

taky jsme to zaznamenali na začátku třetího týdne, běžela jsem s malým na převážení, pro jistotu… hodně jsem přikládala, kojila jsem snad co hodinu, za dva dny se to zlepšilo… hlavně nepřestávej přikládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
3.6.11 08:39

Ahoj, já bych určitě kojila z obou prsou při každém kojení a pak odsávala. Já bych bez odsávačky asi ani kojit nezačala. Ještě tady holky radí pít Caro nebo meltu. Já, když mám pocit, že je kojo krize, dám si večer skleničku černého piva - to mi poradil doktor v porodnici. A že jsou prsa měkká nemusí znamenat, že je málo mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
3.6.11 08:47

Ahoj, přesně jak píšou holky, střídat během kojení prsa a pak ještě odtsřikávat. Mě taky pomohla melta, čaje, hodně dobrý chuťově je gravimilk a když si dám večer to pivo :oops: tak mám ráno prsa nalité :-)
Hlavně hodně odpočívej a buď v klidu a věř si :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 08:58

Pivo taky praktikuju, piju Ricoré, je to tak chuťově asi nejblíž kávě (hoooodně slabé :lol: ), kojočaje sem taky pila, myslím, že mi hodně pomáhalo Müllermilk, denně sem vypila jedno až dvě ty mlíka :roll: Pořádně taky jez, pít neperlivý vody…Možná i Ricinus Communis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
3.6.11 09:03

Doporučuji pít bílou kávu. Caro nebo něco takového a hodně. Koj.čaje se doporučují 2 šálky denně, jinak mají opačný účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
3.6.11 10:10

Já mám teď něco podobného, minulý týden několik večerů malá brečela a brečela, vždycky při večerním kojení se najednou začala odpojovat, začala jsem kojit z obou prsů, ale stejně měla málo. V pátek už jsem jí dala Nutrilon. Takže každej večer ji nakojím, vysaje prsa do mrti (zkouším odsávačkou) a pak jí dám dokrm, je spokojená jak blecha. Jenže včera mi přišlo, že brečela celej den hlady, sála dudlíka, sála si ručičky a já neměla nic. Vydržely jsme to do večera, v noci a ráno mlíčka dost a dost, dokonce jsem v noci odsála do zásoby, kdyby náhodou měla hladík. Přikládám co možná nejčastěji, piju Caro, hodně vody, kojicí čaje, snažím se po kojení odstříkávat, ale nic už tam není, tak snad se to zase srovná. Zkusím ještě víkend, jak to bude probíhat a v pondělí případně zavolám laktační poradkyni a poradím se s ní. KOjit chci, tak chci udělat maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 10:20

MY sme takových krizí měly nepočítaně :roll: Nic jinýho než přikládat podle potřeby miminka se dělat nedá…Kdyžtak bude prostě pít po 30 ml co hodinu, aby se najedla…Když si to sečteš je to 90 ml co tři hodiny a to je dost na takový malý mimčo, ne?
Držím pěsti, kojení zdar :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3064
3.6.11 11:00

Holky a co sprut? Bývá okolo 3t,6t,3m,6m… my to měli taky tak. Navíc byla malá neklidná,chtěla by jíst,ale nic tam nebylo- teda skoro. Ale vždycky to trvalo 2-3 dny a spravilo se to samo. Mléko se upravuje pode potřeby mimča. stavčí mu míň ale je vydatnější.Alespoň tak to bylo vysvětleno mě. A pak taky ty tekutiny. My jsme měli eď 6 měsíců a máme to opět. O :mavam: :mavam: :mavam: d včera nervozní,pořád by jen pila u toho nervozní jen se mele. to zase přejde. A kdyby ne tak přidáte UM,hlavně bych se nenervovala,to na mléku nepřidá,spíše naopak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová