Odmítání úplně všeho - 13m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Opravdu celý den nic nejí? Jak je to dlouho? Nějak nevěřím tomu, že by dítě třeba 10 dní nejedno absolutně nic.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Opravdu celý den nic nejí? Jak je to dlouho? Nějak nevěřím tomu, že by dítě třeba 10 dní nejedno absolutně nic.
Neříkám, že nesní vůbec nic, ale že sní o víc jak polovinu méně než doposud. Ale každé krmení probíhá tak, že se vzteká, pak jí musím vnutit lžičku, aby vůbec ochutnala. Sní max pár lžiček, další hysterák a tak dokola. Někdy sní aspoň tu půlku porce, co do teď (90g) a někdy jen třeba 5 lžiček.
A je úplně jedno, jestli je to svačina, oběd, něco do ruky, ovoce, zelenina,…
Včerejší den - ráno 100ml UM v polospánku, jinak by ho nechtěla, dopoledne když se zadaří tak těch 90g nebo pár lžiček svačiny. Na oběd si někdy nedá vůbec nic nebo taky pár soust, odpoledne jí dám 100 UM, aby měla vubdc nějaké tekutiny, večer kolem 100g kaše a pak občas UM na noc. Jinak při krmení z flašky taky občas trvá než se vůbec napije. A přes den, i když třeba mlaská a vypadá, že by si něco dala, tak vůbec. Jen jí něco do nesu, tak začne utíkat a brečet. ![]()
Ale takhle se hlavně vzteká úplně při všem - přebalování, oblékání, vyslíkání, když udělá něco, co by neměla a já řeknu „ne“, nabídnu (nenutím) flašku s vodou,… Celý den je ukňouraná a uřvaná. To samý venku…
- Citovat
- Upravit
Možná to bude jen nějaký období.
. Jen možná blbá otázka. Co od vás z talíře? Taky si nevemes to co jíte vy? :
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Možná to bude jen nějaký období.. Jen možná blbá otázka. Co od vás z talíře? Taky si nevemes to co jíte vy? :
Taky zkouším. Je zvědavá, co máme. Ale vezme si maximálně 2 - 3 sousta a pak to plive.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Neříkám, že nesní vůbec nic, ale že sní o víc jak polovinu méně než doposud. Ale každé krmení probíhá tak, že se vzteká, pak jí musím vnutit lžičku, aby vůbec ochutnala. Sní max pár lžiček, další hysterák a tak dokola. Někdy sní aspoň tu půlku porce, co do teď (90g) a někdy jen třeba 5 lžiček.
A je úplně jedno, jestli je to svačina, oběd, něco do ruky, ovoce, zelenina,…
Včerejší den - ráno 100ml UM v polospánku, jinak by ho nechtěla, dopoledne když se zadaří tak těch 90g nebo pár lžiček svačiny. Na oběd si někdy nedá vůbec nic nebo taky pár soust, odpoledne jí dám 100 UM, aby měla vubdc nějaké tekutiny, večer kolem 100g kaše a pak občas UM na noc. Jinak při krmení z flašky taky občas trvá než se vůbec napije. A přes den, i když třeba mlaská a vypadá, že by si něco dala, tak vůbec. Jen jí něco do nesu, tak začne utíkat a brečet.
Ale takhle se hlavně vzteká úplně při všem - přebalování, oblékání, vyslíkání, když udělá něco, co by neměla a já řeknu „ne“, nabídnu (nenutím) flašku s vodou,… Celý den je ukňouraná a uřvaná. To samý venku…
Jestli tě uklidní, tak tohle množství jídla pro mě u syna bylo sience fiction. On mi neotevřel ani pusu, takže jsme krmili u telky, ve vanicce u koupání, u šuplíku v kuchyni… Bylo to psycho, ono to chce opravdu jen čas a trpělivost…neboj, je to tréning na později, výchova je neverending Story ![]()
Třeba ji něco bolí, rostou zuby, nebo něco mezi nebem a zemí…
Příspěvek upraven 16.10.22 v 16:55
- Citovat
- Upravit
Jestli je hysterická u všeho tak to nebude problém jen u jídla. Kamarádky dcera ječí a utíká když vidí přesnídávku, ovoce. Pokud zjistí, že je ovoce třeba v jídle nadavuje a plive. Neteř zase hysterak když je někde hodně lidí nabo mladší dítě co by si chtěla hrát nedej bože se přiblížit.
Možná bych vyzkoušela chodit mezi děti, návštěvy, hřiště. Pokud bude vidět, že ji ostatní děti tak třeba taky začne.
Taky můžete polevit a dávat jen tolik co ona sama bude chtit ![]()
Taky můžete nastavit přísný režim a pokud nebudeš jíst tohle tak vůbec. Rveš? Nedostaneš nic. ![]()
Těžko soudit co na koho platí a co si vy jako rodiče můžete nebo chcete dovolit.
Jestli to bude trvat dlouho a nebude chtít vůbec nic a u všeho bude dělat humbuk asi by bylo dobrý upozornit Dr a postupovat dál podle doporučení.
- Citovat
- Upravit
No a děti hlavně zrcadlí naše emoce, takže požádej někoho, ať ti pomůže, potřebuješ se dát dohromady a nabrat síly.
Vidět světlo na konci tunelu ![]()
Co jsi měla za koníčky než se malá narodila? často pomůže i půlhodina hodinka, kdy jde člověk do jiného prostředí a přepne na jiný program.
- Citovat
- Upravit
@Velo píše:
A jak dlouho to trva?
Asi 3 týdny.
@Anonymní píše:
Jestli je hysterická u všeho tak to nebude problém jen u jídla. Kamarádky dcera ječí a utíká když vidí přesnídávku, ovoce. Pokud zjistí, že je ovoce třeba v jídle nadavuje a plive. Neteř zase hysterak když je někde hodně lidí nabo mladší dítě co by si chtěla hrát nedej bože se přiblížit.Možná bych vyzkoušela chodit mezi děti, návštěvy, hřiště. Pokud bude vidět, že ji ostatní děti tak třeba taky začne.
Taky můžete polevit a dávat jen tolik co ona sama bude chtit
Taky můžete nastavit přísný režim a pokud nebudeš jíst tohle tak vůbec. Rveš? Nedostaneš nic.
Těžko soudit co na koho platí a co si vy jako rodiče můžete nebo chcete dovolit.
Jestli to bude trvat dlouho a nebude chtít vůbec nic a u všeho bude dělat humbuk asi by bylo dobrý upozornit Dr a postupovat dál podle doporučení.
Mezi děti chodíme, občas žebrá u jiných maminek a já si připadám, jak kdybych jí nedala najíst.
e taky si vezme trošku a jde zase pryč.
@Anais Brno píše:
No a děti hlavně zrcadlí naše emoce, takže požádej někoho, ať ti pomůže, potřebuješ se dát dohromady a nabrat síly.
Vidět světlo na konci tunelu
Co jsi měla za koníčky než se malá narodila? často pomůže i půlhodina hodinka, kdy jde člověk do jiného prostředí a přepne na jiný program.
Koníčky, těžko říct. Četba (na tu se nemůžu soustředit posledních pár let), PS4, filmy, seriály, přátelé,…
Jako manžel minimálně jednou za měsíc dcerku pohlídá a já mám čas sama na sebe. Docela často jezdíme na návštěvy za příbuznými nebo já jen tak za mými rodiči.
Moc dobře vím, co by za to jiní dali a jak těžké to mají oni, ale asi nejsem tak odolná…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Koníčky, těžko říct. Četba (na tu se nemůžu soustředit posledních pár let), PS4, filmy, seriály, přátelé,…
Jako manžel minimálně jednou za měsíc dcerku pohlídá a já mám čas sama na sebe. Docela často jezdíme na návštěvy za příbuznými nebo já jen tak za mými rodiči.
Moc dobře vím, co by za to jiní dali a jak těžké to mají oni, ale asi nejsem tak odolná…
Musíš najít způsob, jak to mateřství zvládat. Každé dítě je jiné, každá máma to zvládá jinak. Mateřství a výchova není u některých dětí jednoduchá. Pokud máš hlídání, buď za to ráda, máš čas nabírat energii.
- Citovat
- Upravit
Nemůže to mít jako nějakou hru? Hele, pojď mě chytit! když to dokážeš?
zuby?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemůže to mít jako nějakou hru? Hele, pojď mě chytit! když to dokážeš?![]()
zuby?
Zuby asi ne, spíš jak nějaký vzdor. Protože když není po jejím, tak chytá totální hysteráky. Ale já už nevím, co dělat jinak, aby spolupracovala. ![]()
- Citovat
- Upravit
Kolem roku je bezne, ze dite zacne jist min, je to obdobi a navic se zpomaluje rust, proto nemaji takovou potrebu jidla. U nas tohle obdobi neprobehlo vubec, ale casto jsem to cetla napr v informacich o BLW.
Ja bych proste vytrvala a zkousela nabizet, silou to do ni stejne nenarves.
A taky ji muzou trapit zuby, pokud je celkove podrazdena, jak pises. Kdyz rostou zuby nasemu malymu, tak nema vubec teploty nebo tak, ale je podrazdenej a u vseho se vzteka daleko vic nez jindy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jdu si k vám pro radu, možná spíš útěchu, že v tom nejsem sama. Už mi upřímně „hrabe“ z mého dítěte.
Beru AD, ale v posledním době už mi to moje mládě leze krkem a je to blbý, ale nejhezčí chvíle jsou, když můžu být bez ní.
Začala kompletně odmítat jídlo, nesní ani polovinu toho, co do teď a stejně tak posledních několik dní je to i s pitím.
Ať jí nabídnu cokoli, tak začne mávat rukama, vztekat se, někdy dostane takový hysterák, že si lehne na zem a řve, kope nohama atd. Tohle je dennodenně, většinu dne. Neustále dělat opičky u jídla, který stejně nesní, už mě fakt nebaví a teď už ani pít nechce.
Když obojí nechám volně k dispozici, tak voda z flašky je všude na zemi, na ní, akorát ne v ní a to samý a jídlem.
Neustále se vzteká, tříská věcma, řve, má hysteráky, cokoli jí nabídnu ani neochutná, nenapije a už s brekem odchází.
Kdy se to proboha zlomí?
Od půl roku, kdy začala lézt, tak je to zlatý, hodný dítě. Od 13m se z ní stalo dítě, které nepoznávám a odnáší to akorát moje nervy.
Ano, nejsem příliš trpělivý člověk, všechno si beru a mám o ni strach tím, že nejí a teď už moc nepije. Nečím podobným jsme si prošly, když byla úplný mimino. Zuby to není. Trvá to už dlouho.
Přijdu si jako nejhorší matka na světě a už to fakt nezvládám.
Někdo tady v diskuzích odsuzuje matky, které mateřství nebaví, jedna chtěla i utéct. Upřímně se jí nedivím. V poslední době na to taky myslím často.
Manžel pomáhá jak může, ale když je v práci, tak akorát obě s dcerou den probrečíme, protože já už fakt nemůžu…