Odstavení od sunaru

Anonymní
3.10.22 20:02

Odstaveni od sunaru

Ahoj holky potřebuju radu dcera 2roky 2 měsíce nic nechce jist pije jen Sunar už nevím jak normální jídlo do ní dostat. Do roka a půl jedla vše bez problémů ale pak prostě konec a nechce vůbec nic…když ji nedám Sunar tak vydrží i celý den nejíst jsem už bezradná a co se týče pití taky tomu nedá jestli mi vypije max tak 300 čaje za den…děkuji za každou odpověď :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7356
3.10.22 20:25

Dcera taky v 18m začala „vymýšlet“ podívala se na jídlo a zakroutila hlavou a prý neee… nooo my do ní první dvě lžičky dali skoro násilím… nebo snad plně násilím… ona pak mňam mňam.. ještěěě.. za mě se nemělo povolit… co tak i z okolí slyším že kolem 18-24m si začalo dítě s jídlem vymýšlet a do té doby jedlo a pak už neee… asi bych byla více nekompromisní… dostat do ní hlavně vodu a jinak nechat o hladu a nabízet a nabízet a musí prostě ochutnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 20:28

@KKK85 jenže ona ochotná buď ji natahuje nebo to hned plive když ji nedám přes den Sunar tak vydrží do večera nejíst :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
3.10.22 20:29
@Kateřina Vršanská píše:
@KKK85 jenže ona ochotná buď ji natahuje nebo to hned plive když ji nedám přes den Sunar tak vydrží do večera nejíst :roll: :roll:

tak ho nedej ten sunar… a nedej ho ani další den… Hlady za dva dny fakt neumře… hlavně ať pije… vodu, neslazený čaj. A mezitím nabízej jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
3.10.22 20:31

Začni Sunar pomalu řezat víc a víc vodou a na stole nechávat jídlo, které nesni, normální mléko v hrnku a tak. Občas ji zvaz, jestli nehubne a uvidíš. Hlavně se nenervuj, ten stres kolem jídla se na dítě přenáší. Do měsíce by mohla být bez řevu bez sunaru. Hlavně o tom před ní nemluv, nedramatizuj to, nedělej tanečky.. jen ubirej odměrky podle plánu. To dáte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
3.10.22 20:32

@Kateřina Vršanská my ve dvou a kousek rušili u dcery UM nad ránem… ona vyžadovala mléko cca kolem 4. hodiny ráno i po druhém roce.,… a už jsme si řekli dost… trvalo to asi 3-4 noci kdy si zvykla.. brečela, kňučela…víceméně nespala od těch 4hodin… ale pak pátá noc a dobrý…spala do 7mi hodin… prostě vy si doma řekněte že sunar není a hotové.., ještě u nás žádné dítě na hlad neumřelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
3.10.22 20:33
@mokkk píše:
Začni Sunar pomalu řezat víc a víc vodou a na stole nechávat jídlo, které nesni, normální mléko v hrnku a tak. Občas ji zvaz, jestli nehubne a uvidíš. Hlavně se nenervuj, ten stres kolem jídla se na dítě přenáší. Do měsíce by mohla být bez řevu bez sunaru. Hlavně o tom před ní nemluv, nedramatizuj to, nedělej tanečky.. jen ubirej odměrky podle plánu. To dáte!

předpokládám že dvouleté dítě na sunaru určitě není extrémně hubené…takže i kdyby zhubla půl kila není to nic proti ničemu… já bych ten sunar zrušila ráz na ráz… ona by to jídlo nakonec vzala v milost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.10.22 20:38

Joo, zname..jak nam to batolatko krasne papalo a najednou konec…rikala to ted i ucitelka ve skolce, ze to je presne ten vek, kdy se meni chute a deti meni stravovaci navyky…ja bych misto sunaru dala normalni mleko a jidlo nabizela, nedelala z toho cirkus, nabidnes, nechce, nevadi, jede se dal..at je porad neco na stole, ovoce, treba chleb s maslem, se syrem, na kosticky..a treba si vezme..zkousela bych neco noveho..pudink, palacinky, piskoty, testoviny ve tvarech, delaji se zvirata, princezny, vesmir, vlaky atd…cisty vyvar…fakt neji nic? Vubec nic? Nebo nechce jist obedy a ovoce a zeleninu a zdrava jidla? Jestli se ji chce zvracet z cehokoli, co strci do pusy, to uz je snad na konzultaci s lekarem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
3.10.22 20:53

Našim klukům je teď rok a půl. Před dvěmi měsíci začali vyžadovat obyčejné mléko, tak jsme přes den dávali na pití i mlíčko. Po pár dnech jsem jim ho dala i na noc. Po měsíci měli oba hrozné průjmy, asi od zubu :zed:, tak jsme jim na noc dali jen čaj. No a to už jim tak nějak zůstalo. Nakonec jsme o teď víkendu zabavili láhve, dali jsme je miminkům a pijí večer čaj z hrníčku :mrgreen: ale taky si teď vymýšlí té určité jídlo nechtějí. Hodně věcí řeším tak, že to prostě rozmixují na kaši, protože kaše je podle nich dobrá :lol: a první lžičku až dvě dám násilím, pak už jí sami. Nebo jim dám jídlo prostě na stůl, řeknu jim, že teď mají papat a jdu do jiné místnosti přijdu za minutu a oni jí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.10.22 20:54

Lekar ji vysetril? Gastro, orl? To je az divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 20:58

Neji nic :nevim: zkusím prostě ten Sunar nedávat..a když to nepůjde tak půjdu k Dr už nad tím přemýšlím tři dny.. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.10.22 21:04
@Kateřina Vršanská píše:
Neji nic :nevim: zkusím prostě ten Sunar nedávat..a když to nepůjde tak půjdu k Dr už nad tím přemýšlím tři dny.. děkuji moc

Ona fakt pres pul roku pije jen sunar? Ani zmrzlinu v lete neochutnala? Jako ja nerikam, ze to neni mozne, proste je to opravdu zvlastni..jo, fakt bych doktorovi zavolala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.10.22 21:07

Nerostou jí zuby?
U nás to s mlékem, kravským, ve 2 letech, došlo tak daleko, že neměla moc železa, byla apatická, ospalá, nechutenství… začala dostávat železo a vařené hovězí rovnou z hrnce, z talíře nechtěla. Vrátila jsem se k dětskému mléku, ale ostatní jsem osekala. Byla schopná vypít i litr krabicového za den, k tomu sýry a mléčné výrobky, nic jiného.
A mléko pije, krabicové, pořád, i v noci. To jí brát nebudu. Ale už víme, že to musíme hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 21:09

@Melodie91 to jo ale to si jen párkrát lizla a konec ona hlavně nejí vůbec sladké ani sladký čaj nevypije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 21:11

@bedrunkav zuby ji rostou chybí jí poslední 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat