Odmítla očkování proti COVID 19

Anonymní
26.5.21 23:45

Odmítla očkování proti COVID 19

Ahoj, vím, že na toto téma je tady toho spousta, ale začínám po zkušenosti přemýšlet o tom, zda očkování Covid rozdělí lidstvo na dva tábory, což je dost smutné, protože si myslím, že je to každého svobodná volba…

Jde o to, že se mamka (necelých 70let) se nechtěla nechat naočkovat proti covidu. Když byla u OL, snažil se jí přesvědčit, ať se nechá očkovat (je rizikový pacient), ale nechtěla a rizik si je vědoma. Když se mu nepodařilo ji přesvědčit, tak ji řekl, že je jeho nepřítel a sdělil ji, že pokud covid dostane… začal ji líčit, že to bude stát nemocnici spoustu peněz a že to určitě nepřežije apod. Přijde mi to absolutně neprofesionální jednání, když to řeknu slušně.

Je mi to docela líto, když se najednou doktoři a někteří lidé začnou chovat takhle jen kvůli tomu, že někdo se nechcnechat očkovat. Vždyť je to přece každého svobodná volba!

Setkal jste se někdo s takovým přístupem u lékaře, když jste se nechtěli dát očkovat proti Covid - 19? Koukají na vás v práci, lidi nebo doktoři „mezi prsty“, když nejste očkování a nemáte to ani v plánu?

Ptám se tu samozřejmě hlavně těch, co se nechtějí dát očkovat, ale nebráním se ani názoru ostatních.
Nechci tu rozpoutat nějaké dohady jestli očkovat ano či ne, ani dohady o zodpovědnosti apod. Prosím jen o vyjádření na konkrétní téma.

Jaký máte názor na výše uvedenou situaci? A Změnil se přístup lidi k vám, když jste odmítli očkování?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7950
27.5.21 00:02

Jsem lékař a nikoho k očkování nenutím. Na očkování se ptám, rizikovým jsem i aktivně nabízela (očkování v ordinaci je omezené, tak jsem nemohla nabídnout všem). Ale rozhodně na nikoho nekoukám skrz prsty pokud se nechce očkovat. Já sama jsem dlouho váhala, nakonec jsem se nechala naočkovat před týdnem Janssenem a hlavně kvůli tomu, že bude s očkováním spousta věcí jednoduších. Sestřička z ordinace očkovaná není a nechce, je to její volba, já jí přemlouvat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
27.5.21 00:17

Já hlavně nechápu potřebu světu sdělovat, zda se nechám či nenechám očkovat. Natož se s někým hádat. Že se očkují kojenci, batolata tolika vakcínama povinně, nikomu extra žíly netrhá ale kolem téhle vakcíny je bordel jako by šlo o zločin proti lidskosti. Tak holt i dospěláci budou mít povinnou vakcínu. Což nastane a osobně z toho deprese nemám. Zbytečně rozdělená společnost na ty, co se už očkovali a kteří budou teprve očkovaní. :)

Příspěvek upraven 27.05.21 v 00:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
27.5.21 00:19
@Lucka1111 píše:
Jsem lékař a nikoho k očkování nenutím. Na očkování se ptám, rizikovým jsem i aktivně nabízela (očkování v ordinaci je omezené, tak jsem nemohla nabídnout všem). Ale rozhodně na nikoho nekoukám skrz prsty pokud se nechce očkovat. Já sama jsem dlouho váhala, nakonec jsem se nechala naočkovat před týdnem Janssenem a hlavně kvůli tomu, že bude s očkováním spousta věcí jednoduších. Sestřička z ordinace očkovaná není a nechce, je to její volba, já jí přemlouvat nebudu.

Jako lekarka by jsi asi mela nazev vakciny umet napsat spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
27.5.21 00:59

Tak myslel to dobře, u starších lidí ta nemoc opravdu neprobíhá dobře, je to neprofesionální ale podle mě to vyznělo hůř než to myslel.
Tak teoreticky jsou očkovaní, testovaní na stejné úrovni, takže zatím nevidím žádný problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
27.5.21 01:42
@Jogrr píše:

Má to správně. Použij google, než se příště znemožníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.5.21 02:35

Tak neprofesionalni to je a dit by se to nemelo. Stejne to dela spousta pediatru („chcete to dite nechat umrit??“), kdyz chce clovek ockovat trochu jinak.

Prusvih je, ze v pripade covidu to chce chytit vcas a lecit vcas a asi bude pribyvat doktoru, kteri se na to se slovy „mel/a se ockovat“ jednoduse vykaslou (rada bych se mylila, alev tomto jsem skeptik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
27.5.21 04:24

Zrejme mu niečo kvapne za každého očkovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 04:56

Ja se osobne ockovani branim, jak to jde. Vakciny jsou dle meho nazoru vyvinuty v rychlem case, nebyl poradne prostor je testovat. Jsem mlada, ale asthmatik, srdcar, atd atd.. jsem rada, ze napr moje babicka se ockovat nechala, je ji skoro 80let.. na druhou stranu me dostava, kdyz se s nekym dostanu na tohle tema do reci, jak se ockovany clovek v nerizikove skupine vzteka, kdyz se zminim, ze ockovany muze byt pro neockovaneho rizikovy - prenasec bez priznaku… at maji lide svuj nazor, ale at neposlouchaji jen media a neco si zjisti…na druhoustranu, sama si myslim, ze nas k ockovani stejne driv nebo pozdeji dozenou, protoze budem znevyhodnovani…

• Citovat
  • Upravit
978
27.5.21 05:27

Mně se zatím zdá, že to lidí v mém okolí nějak neřeší, sem tam někdo prohodí, že se byl očkovat, sem tam někdo, že se očkovat nebude, ale nikdo nikoho nepřesvědčuje. Obě strany se zatím respektují. Akorát kamarádka mi říkala, ať v žádném případě nenechám očkovat dceru (19), jelikož bude neplodná, ona děti (22, 24) v žádném případě očkovat nenechá. Tam byla odpověď jednoduchá, „děti“ jsou jaksi dospělé a svéprávné :) Jo ještě jsem si vzpomněla na názor jednoho očkovaného, že pak v žádném případě nebude nosit roušku, že do neočkovaných je mu houby, jestli to dostanou, že je to jejich boj - to byl asi jediný takový radikálnější názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.5.21 05:36

Očkovaným jsou většinou ti odpůrci u zadku. V mém okolí určitě.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
27.5.21 05:43
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že na toto téma je tady toho spousta, ale začínám po zkušenosti přemýšlet o tom, zda očkování Covid rozdělí lidstvo na dva tábory, což je dost smutné, protože si myslím, že je to každého svobodná volba…

Jde o to, že se mamka (necelých 70let) se nechtěla nechat naočkovat proti covidu. Když byla u OL, snažil se jí přesvědčit, ať se nechá očkovat (je rizikový pacient), ale nechtěla a rizik si je vědoma. Když se mu nepodařilo ji přesvědčit, tak ji řekl, že je jeho nepřítel a sdělil ji, že pokud covid dostane… začal ji líčit, že to bude stát nemocnici spoustu peněz a že to určitě nepřežije apod. Přijde mi to absolutně neprofesionální jednání, když to řeknu slušně.

Je mi to docela líto, když se najednou doktoři a někteří lidé začnou chovat takhle jen kvůli tomu, že někdo se nechcnechat očkovat. Vždyť je to přece každého svobodná volba!

Setkal jste se někdo s takovým přístupem u lékaře, když jste se nechtěli dát očkovat proti Covid - 19? Koukají na vás v práci, lidi nebo doktoři „mezi prsty“, když nejste očkování a nemáte to ani v plánu?

Ptám se tu samozřejmě hlavně těch, co se nechtějí dát očkovat, ale nebráním se ani názoru ostatních.
Nechci tu rozpoutat nějaké dohady jestli očkovat ano či ne, ani dohady o zodpovědnosti apod. Prosím jen o vyjádření na konkrétní téma.

Jaký máte názor na výše uvedenou situaci? A Změnil se přístup lidi k vám, když jste odmítli očkování?

Matka změnila lékaře, podala trestní oznámení a nebo co udělala nebo co jste udělali vy, její rodina? Necháte to jen tak? Tvůj příspěvek je primárně o tvé matce a nebo o odpiračich, kterým nikdo nechce rozumět? O tvé matce ještě diskuse nebyla, kdežto o odpiračich je jich tu dost. Co vlastně chceš? Píchnout do vosiho hnízda?

• Citovat
  • Upravit
66806
27.5.21 05:47
@Jogrr píše:

je to vyrobce, napsany spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.5.21 05:48

Mě zase přijde hrozné, že mě šikanují známí za to, že já se očkovat nechala. Mě se ulevilo. A oni do mě hučí pokaždé, když se vidíme, jak jsem to mohla udělat, že teď mi to vyvolá rakovinu, je to spiknutí vlád, covid je chřipečka a další hovadiny. To jako po tom všem, co se za rok stalo, se mám nakonec já cítit špatně? 8o Očkovat jsem se nechala proto, že chci eliminovat možnost, že nakazím své rizikové příbuzné, nebudu mít já těžký průběh, chci normálně žít a vlastně i myslím na své známé, kteří jsou na pokraji krachu kvůli covid opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
27.5.21 05:50

@mojara
Mám podobný názor jako zmíněný pán. Je mi jedno, že se někdo nechce očkovat, ale nenechám se kvůli nim omezovat. Taky nehodlám nosit rousku, protože se někdo bojí očkování.
Oficiální názor je, že očkování skoro nepřináší, zejména na očkované. Tam je dvojí ochrana. Kdo se očkovat nedá, ať se chrání sám a nechce to po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek