Odmítla očkování proti COVID 19

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.21 05:57
@Uslava píše:
Matka změnila lékaře, podala trestní oznámení a nebo co udělala nebo co jste udělali vy, její rodina? Necháte to jen tak? Tvůj příspěvek je primárně o tvé matce a nebo o odpiračich, kterým nikdo nechce rozumět? O tvé matce ještě diskuse nebyla, kdežto o odpiračich je jich tu dost. Co vlastně chceš? Píchnout do vosiho hnízda?

Není to od odpiracich, kterým nikdo nechce rozumět, jen mě zajímal názor na reakci lékaře a zkušenosti ostatních.
O žádné píchání do vodního hnízda nemám zájem.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
27.5.21 06:00
@Anonymní píše:
Není to od odpiracich, kterým nikdo nechce rozumět, jen mě zajímal názor na reakci lékaře a zkušenosti ostatních.
O žádné píchání do vodního hnízda nemám zájem.

Takže jde jen o vaší matku. V pořádku. Co s tím budete dělat?

• Citovat
  • Upravit
102
27.5.21 06:00

@Adaleks tak to je dezinformace jak prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
27.5.21 06:08
@masima píše:
Očkovat jsem se nechala proto, že chci eliminovat možnost, že nakazím své rizikové příbuzné,.

Tak zrovna kvuli tomuto bodu jste se nechavala ockovat zbytecne, protoze to, ze jste ockovana, vase rizikove pribuzne nijak neochrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.5.21 06:10

@Westie87 souhlasím. Očkování neeliminuje riziko nákazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
27.5.21 06:20
@Kateřina0000 píše:
@Westie87 souhlasím. Očkování neeliminuje riziko nákazy.

A proč si myslíte, že vzápětí po proockovani fakticky zmizela nákaza mezi zdravotnickým personálem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
27.5.21 06:23

V nemocnicích po zahájení vakcinace skoro zmizeli očkované ročníky. Během několika týdnů zmizeli 80+. Zejména na začátku, kdy byl ockovan jen někdo, to bylo hrozně vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.5.21 06:23

@VitHan jsem zdravotník, jsem očkována, kolegyně následně covid dostala po očkování, jen měla lehký průběh. Já když vidím co se tu šíří za kecy a dezinformace tak se nedivím že se lidi bojí. Očkování nezabraňuje nákaze, ale těžkému příběhu a hospitalizaci v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.5.21 06:26
@Westie87 píše:
Tak zrovna kvuli tomuto bodu jste se nechavala ockovat zbytecne, protoze to, ze jste ockovana, vase rizikove pribuzne nijak neochrani.

A na to jste přišla jak? Zrovna včera byl článek, že u Pfizeru je snížena možnost přenosu o 94%. A když i ti rizikoví jsou očkovaní, tak mi to přijde dost nepravděpodobné, že nakazím svou babičku a ona díky tomu umře na covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
27.5.21 06:28

Taky jsem zdravotnik a viděla jsem ten úbytek na vlastní oči. Netvrdím, že je účinek stoprocentní, ale veliký je.
Taky jsme měli nakazeneho kolegu po očkování. Zjistil to náhodou. Nikoho dalšího nenarazil. A to se v zákulisí nijak nechranime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
27.5.21 06:43

Od lékaře to profesionální není, ale prostě použil větší kladivo. :nevim:.
Tvoje máma se zlomit nedala, můžete jí tak akorát držet palce, aby jí to nezkosilo. Ať změní lékaře, víc asi neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
27.5.21 06:50
@Westie87 píše:

To není tak úplně pravda, i když to není nemožné, u očkovaných je riziko nákazy výrazně nižší.

A k tématu - ne, s takovým přístupem lékaře jsem se nesetkala, vlastně ani ve svém okolí nevím o nikom, kdo by takto odsuzoval neočkované. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
27.5.21 07:04
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že na toto téma je tady toho spousta, ale začínám po zkušenosti přemýšlet o tom, zda očkování Covid rozdělí lidstvo na dva tábory, což je dost smutné, protože si myslím, že je to každého svobodná volba…

Jde o to, že se mamka (necelých 70let) se nechtěla nechat naočkovat proti covidu. Když byla u OL, snažil se jí přesvědčit, ať se nechá očkovat (je rizikový pacient), ale nechtěla a rizik si je vědoma. Když se mu nepodařilo ji přesvědčit, tak ji řekl, že je jeho nepřítel a sdělil ji, že pokud covid dostane… začal ji líčit, že to bude stát nemocnici spoustu peněz a že to určitě nepřežije apod. Přijde mi to absolutně neprofesionální jednání, když to řeknu slušně.

Je mi to docela líto, když se najednou doktoři a někteří lidé začnou chovat takhle jen kvůli tomu, že někdo se nechcnechat očkovat. Vždyť je to přece každého svobodná volba!

Setkal jste se někdo s takovým přístupem u lékaře, když jste se nechtěli dát očkovat proti Covid - 19? Koukají na vás v práci, lidi nebo doktoři „mezi prsty“, když nejste očkování a nemáte to ani v plánu?

Ptám se tu samozřejmě hlavně těch, co se nechtějí dát očkovat, ale nebráním se ani názoru ostatních.
Nechci tu rozpoutat nějaké dohady jestli očkovat ano či ne, ani dohady o zodpovědnosti apod. Prosím jen o vyjádření na konkrétní téma.

Jaký máte názor na výše uvedenou situaci? A Změnil se přístup lidi k vám, když jste odmítli očkování?

Vzhledem k tomu, že jsi u té situace nebyla, nelze hodnotit profesionalitu lékaře. Lidi jsou strašně dramatický, rádi si vymýšlejí, aby jejich vyprávěnky byly co nejvíc skandální a bylo koho pomluvit. Jsem si jistá, že si to maminka přibarvila, aby ona byla chudáček, co jí někdo nutí do očkování. Lékař se k tomu vyjádřit nemůže, takže zbytečná diskuze, která jen přilévá do ohně. Předpokládám, že to bylo účelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.5.21 07:08
@hanka.br. píše:
Vzhledem k tomu, že jsi u té situace nebyla, nelze hodnotit profesionalitu lékaře. Lidi jsou strašně dramatický, rádi si vymýšlejí, aby jejich vyprávěnky byly co nejvíc skandální a bylo koho pomluvit. Jsem si jistá, že si to maminka přibarvila, aby ona byla chudáček, co jí někdo nutí do očkování. Lékař se k tomu vyjádřit nemůže, takže zbytečná diskuze, která jen přilévá do ohně. Předpokládám, že to bylo účelem.

Lépe bych ti nenapsala. :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
27.5.21 07:10

Možná by si měli odpirači očkování založit skupinu a tam se realizovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek