Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mroe asi ten, ze lezi doma s virozou a nechce desit lidi narustajicimi cisly na seznamu.
Jsem na rodicaku, bydlim v dome na vesnici a cas s detma travim venku. K cemu mi bude ten pulrocni klid, ze muzu jit do kina a do restaurace, kam normalne nechodim? Proste nevis o tom cloveku absolutne nic… Pozitivni PCR test mi neprinese vubec nic, tak proc ji tu soudis, treba to ma uplne stejne. Treba obvolala vsechny svy znamy.
@karkarka píše:
Prosit mě nemusíš. Já na pcr z nosu byla jednou a díky. Opakovat to fakt nehodlám.
Neprosim. A pri odberu krve omdlevas a vrtani zubu jen v narkoze? Vzdyt je to smesne. Zhyckana generace.
@misuled píše:
@mroe asi ten, ze lezi doma s virozou a nechce desit lidi narustajicimi cisly na seznamu.
Jsem na rodicaku, bydlim v dome na vesnici a cas s detma travim venku. K cemu mi bude ten pulrocni klid, ze muzu jit do kina a do restaurace, kam normalne nechodim? Proste nevis o tom cloveku absolutne nic… Pozitivni PCR test mi neprinese vubec nic, tak proc ji tu soudis, treba to ma uplne stejne. Treba obvolala vsechny svy znamy.
A myslis taky na nekoho jineho? Argument, ze nechce desit lidi narusajicimi cisly, je legrace, nebo je takova hloupost myslena vazne? Vzdyt je to realita, to neni vymyslene, resp. realia, jak je videt, je jeste daleko horsi. Tvuj pozitivni test muze byt dulezity treba pro tvou babicku nebo tetu. Diky tomu se to treba dozvi vcas, ze je nakazena a muze dostat protilatky.
Příspěvek upraven 23.10.21 v 14:47
@mroe píše:
Ale prosim te…zhyckani chudaci, kterym jeste v zivote nic vazneho nebylo, kdyz se boji takove hlouposti… Kdyby to byla gastroskopie nebo bronchoskopie, tak nereknu…
A presne, proc by mi mel nekdo hrabat v nose spejli? Gatroskopie nema alternativu narozdil od preventivniho testu na covid bezpriznakovych lidi resi nejaky problem. Tohle alternativu ma. Tak jsem klidne zhyckanej chudak, ale i s timhle souhlasim, na test z nosu bych nesla.
@mroe a muj pozitini domaci test ji o tom neinformuje? Musi to byt nutne v systemu hygieny?
@mroe a taky teda doufam, ze jako ockovana nakazena neni, pripadne ze protilatky ma. Ale diky, diky za skvely rady.
@eva valoi však říkala, že budou doma, dokud jim nebude dobře, nikde to roznášet nebudou. Já bych taky dobrovolně nešla na PCR test a děti bych tam neposlala už vůbec.
Neřeknu kdyby chodila pozitivní mezi lidi. Ale takhle? Kdyby se tak každý staral sám o sebe. Zbytečná diskuze, akorát na pohádání se.
@misuled píše:
A presne, proc by mi mel nekdo hrabat v nose spejli? Gatroskopie nema alternativu narozdil od preventivniho testu na covid bezpriznakovych lidi resi nejaky problem. Tohle alternativu ma. Tak jsem klidne zhyckanej chudak, ale i s timhle souhlasim, na test z nosu bych nesla.
Test na Covid neni zadna prevence. Je to uplne stejne diagnosticke vysetreni, jako napr. zminovana bronchoskopie. A ano, kdo se boji bezduvodne testu z nosu, je zhyckanej chudak. To jsi v zivote nebyla na ORL?
@Daisyy1995 píše:
@eva valoi však říkala, že budou doma, dokud jim nebude dobře, nikde to roznášet nebudou. Já bych taky dobrovolně nešla na PCR test a děti bych tam neposlala už vůbec.
Neřeknu kdyby chodila pozitivní mezi lidi. Ale takhle? Kdyby se tak každý staral sám o sebe. Zbytečná diskuze, akorát na pohádání se.
A odkdy je doma? Nejspis uz davno nekoho nakazila, je infekcni minimalne den pred prvnimi priznaky. Proto to trasovani, kteremu se vyhyba a jeste se vymlouva.
@mroe píše:
A myslis taky na nekoho jineho? Argument, ze nechce desit lidi narusajicimi cisly, je legrace, nebo je takova hloupost myslena vazne? Vzdyt je to realita, to neni vymyslene, resp. realia, jak je videt, je jeste daleko horsi. Tvuj pozitivni test muze byt dulezity treba pro tvou babicku nebo tetu. Diky tomu se to treba dozvi vcas, ze je nakazena a muze dostat protilatky.Příspěvek upraven 23.10.21 v 14:47
@mroe jde mi i to, ze ty tady hodnotis situaci, o ktery vis uplny prd. Treba bydli na samote a uz tyden se s nikym nevidela. Delas nezodpovednyho cloveka z nekoho, o kom vubec nic nevis, ale uz vis, ze kvuli ni umre jeji babicka. Byla bys skvela v zurnalistice. Umis najit ty nejhorsi mozny scenare s minimem vstupnich informaci
@mroe Tak bylo jim blbě už pár dní, než si ten antigen udělali. Ale hele, ať si fakt každý dělá, co chce. To nemá smysl…
@misuled píše:
@mroe a muj pozitini domaci test ji o tom neinformuje? Musi to byt nutne v systemu hygieny?
@misuled píše:
@mroe a taky teda doufam, ze jako ockovana nakazena neni, pripadne ze protilatky ma. Ale diky, diky za skvely rady.
Ze je ockovana, pises poprve, leze to z tebe, jak z chlupaty deky. Ale stejne by jeji kontakty mely vedet, na cem jsou, aby mininalne ti rizikovi vedeli, ze maji jit na test.
@mroe neni to prevence? Nechodily na ty testy jesne nedavno deti treba kvuli krouzkum dvakrat tydne?
Ja jsem rekla, ze se toho bojim? Ne, jen si odmitam nechat stourat v nose, kdyz mi muze nekdo otrit pusu vatickou. Ty si tu vedes svou, ale vubec nejsi ochotna prijmout, ze nemas stoprocentni pravdu. Ja to schvalne prehanim, aby ti to treba doslo. Ze zijes v nejaky svy bubline a ja ziju ve svy. A asi kazdy z nas dokaze vyhodnotit, jak jeho zivot vypada, jak je v danou chvili rizikovy pro svoje okoli. To si fakt myslim, ze nejsou lidi, co se x dni nevidi s nikym jinym? Co nebylo x dno v obchode, nejezdi hromadnou dopravou, nechodi do prace?
@mroe ale ja nejsem kamaradka zakladatelky. A taky nemam covid, protoze jsem shodou okolnosti byla na pcr testu ZE SLIN, kdyz deti virozu domu prinesly. Dokonce po 3 tydnech, kdy mi furt nebylo dobre jsem si delala domaci test. Dokonce vubec netusis, jestli jsem se videla s nejakou babickou a nebi tetickou nebo kymkoliv jinym. Tak proc bych ti tu mela psat, ze jsou v my rodine vsichni ockovany? Ja svou situaci nesrovnavam se situaci te pani. Ale jen se ti tu snazim rict, ze tu soudis cloveka, o kterym vubec nic nevis krome toho, ze ma pozitivni domaci test a vylezi to doma.
Příspěvek upraven 23.10.21 v 15:02