Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mroe nojo, tak jsme blby obe… Diky za rozbor. Doufam, ze svet se jeste nekdy bude hodnotit i podle neceho jinyho nez podle vztahu ke statistice pozitivnich.
@mroe tohke uz je fakt posledni, protoze se sama divim, ze to tu s tebou rozebiram, normalne si od cely covid situace drzim odstup a nejsem takovej fanatik
Prober se, zijou tu i lidi, kterym je uplne jedno jestli maji „dovoleno“ jit na rizek a do kina a nic to pro ne nemeni. To, ze tam nechodim neni proto, ze na to nemam povolenku a ta povolenka by mi nijak nezlepsila kvalitu zivota
@misuled píše:
@mroe tohke uz je fakt posledni, protoze se sama divim, ze to tu s tebou rozebiram, normalne si od cely covid situace drzim odstup a nejsem takovej fanatik
Prober se, zijou tu i lidi, kterym je uplne jedno jestli maji „dovoleno“ jit na rizek a do kina a nic to pro ne nemeni. To, ze tam nechodim neni proto, ze na to nemam povolenku a ta povolenka by mi nijak nezlepsila kvalitu zivota
No jo. A hned tu mas vysvetleni, proc to u nas zase zacina vypadat, jako pred rokem. Kdo chce kam…asi se vsichni citi neohrozeni a nesmrtelni. Bylo by mi to jedno, kdyby se pak necpali do nemocnic a nezhorsovala se tim dostupnost neakutni pece i tem zodpovednejsim. Zjevne bychom meli pritvrdit v sankcich.
@mroe ty vubec nechapes, co chci rict.
Ta zenska uz nemocna je, nevime v jakem je stavu, v jakem bude, mozna i vi, ze je smrtelna. Komu to rekla a nerekla nevime my. Ale proboha, proc se nas tu snazis namotivovat tim, ze pak pul roku muzem nekam chodit, kdyz to, ze je nemocna se zapise do statistiky?
Kdybych nemoc prodelala, tak pro me je dulezita ta informace, ze jsem ji prodelala a ne to, ze na to mam papir, kterej mi dovoli jit do kina. A neni pak jen ta varianta, ze proto, ze nejsem ve statistice, tak o tom sve okoli neinformuju a ze jsem nekoho urcite nakazila. Chapes? Ty mas strasne uzkej uhel pohledu.
A sankci mi chces dat na to, ze nechodim na testy proto, ze neziju konzumnim zivotem, kde se testy vyzaduji a jako matka na rodicaku ani nechodim nikam, kde je velka koncentrace lidi?
Jedna mluvime o koze a druha i voze nebo fakt uz nevim…
@MrsNorris píše:
Docela mě zaujalo, že pro covid nadšence jsou jen dvě možnosti, proč si člověk zvolí kurýrování bez asistence hygieny a nosošťourů - snaha zabít něčí babičku nebo nedostatečná mentální kapacita.Že se někteří lidi nepodělají, když na ně bafne úředník nebo politik, a dělají věci podle toho, jak jim dávají smysl, ne jak smysl nedávají, to nepřichází v úvahuNěkteří tady jste fakt miláčkové každého, kdo kdy bude chtít zneužít moc nebo se pobavit lidmi, co budou ochotně skákat po hlavě, jen aby „měli pokoj“.
@misuled píše:
@mroe ty vubec nechapes, co chci rict.
Ta zenska uz nemocna je, nevime v jakem je stavu, v jakem bude, mozna i vi, ze je smrtelna. Komu to rekla a nerekla nevime my. Ale proboha, proc se nas tu snazis namotivovat tim, ze pak pul roku muzem nekam chodit, kdyz to, ze je nemocna se zapise do statistiky?
Kdybych nemoc prodelala, tak pro me je dulezita ta informace, ze jsem ji prodelala a ne to, ze na to mam papir, kterej mi dovoli jit do kina. A neni pak jen ta varianta, ze proto, ze nejsem ve statistice, tak o tom sve okoli neinformuju a ze jsem nekoho urcite nakazila. Chapes? Ty mas strasne uzkej uhel pohledu.
A sankci mi chces dat na to, ze nechodim na testy proto, ze neziju konzumnim zivotem, kde se testy vyzaduji a jako matka na rodicaku ani nechodim nikam, kde je velka koncentrace lidi?
Jedna mluvime o koze a druha i voze nebo fakt uz nevim…
A ty nemas uzkej uhel pohledu? Predokladas, ze ona sedi doma cely dny a nikam nepachne jako ty? Proc? Nejspis nesedela doma ani ty mininalne dva tydny izolace.
@mroe ale to nemuzes vedet… Ty uznavas presumpci viny a ja presumpci neviny. Tak mame ten pohled uzkej obe, jen kazda z druhy strany
@Alušáček píše:
To jsou všechno děti z jedné třídy, všechny jsou negativní a karanténu mají nařízenou do konce příštího týdne.
do konce příštího týdne? čili teď jsou zhruba tak v době, kdy se případná pozitivita postupně začne projevovat na testech? jo, dobrý
takže teoretický scénář - někdo na oslavě bude později pozitivní, ale hygiena bude předpokládat, že dodržovalo karanténu a vše je cajk. ono třeba mezitím stihlo na té oslavě nakazit další dítě/děti, a protože jim hygiena karanténu neprodlouží (o rizikovém kontaktu nebude vědět), tak po skončení vyrazí prskat viry zpátky do školy. no a pokud by covid neměly bezpříznakový a šly by na další test, znova uvrhnou celou třídu do karantény. geniální
a já myslela, že rodiče už mají školáků doma plný zuby a budou dělat vše proto, aby letošní školní rok pokud možno probíhal ve třídě ![]()
Mmch stále tady máme epidemii, čísla najednou prudce vyskočily. osobně doufám, že díky promořenosti a očkování už to nebude tak strašný, jako to bylo v předchozí vlně, ale i tak si tak nějak trapně myslím, že aby epidemiologové byli schopni vyhodnotit situaci, tak by měli mít relevantní data. pokud se lidi testují doma a nehlásí do systému, tak pak jim asi ta data moc sedět nebudou
což má samozřejmě dopad na hodnocení celkové situace. neboli - pokud pár (oficiálně) nakažených dokáže nadělat takovou paseku a poslat až tak moc lidí na JIP, bude příště potřeba přitvrdit opatření dřív. kdyby se vědělo, že těch nakažených je daleko víc, hned by ta situace vypadala příznivěji, protože by se vědělo, že je sice hodně nemocných, ale ta nemoc nemá až tak vážný průběh, protože jen malá část z nich skončí na JIP, není proto potřeba mít drsná opatření při menším počtu nakažených. no, ale ono myslet nejenom na sebe, ale i na ostatní, to už je pro některé moc ![]()
@sagina a nebylo by v takovem pripade zadouci, aby se i ockovani testovali? Protoze kdyz uz vsichni vime, ze nemoc muzou mit i prenaset, tak ta statistika asi nebude moc vypovidajici hlavne proto, ze 60 % populace se testovani netyka. Jestli to v tom treba taky nedela paseku. Ja myslim, ze velkou.
@misuled Osobně si myslím, že by měli, pokud se potvrdilo, že mohou onemocnění přenášet.
@eva valoi vim, ze si protirecim, kdyz tu cely den hajim nekoho, kdo nesel na test. Ale tohle mi treba prijde jako daleko zavaznejsi
@eva valoi píše:
@misuled Osobně si myslím, že by měli, pokud se potvrdilo, že mohou onemocnění přenášet.
To minimálně polovina očkovaných (=ti, kteří se naočkovali jen proto, aby měli pokoj od testů) začne mlátit hlavou do zdi ![]()
@eva valoi píše:
No, pokud by šlo opravdu o zdraví, nejen o to, aby se toho co nejvíc vyočkovalo.