Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@eva valoi píše:
@misuled Osobně si myslím, že by měli, pokud se potvrdilo, že mohou onemocnění přenášet.
To už je prokázáno. U nás ve škole třeba očkovaná učitelka nakazila děti
někteří očkování lidé nemají žádné protilátky, takže je to jako by žádné očkování neměli, ale hlavně že mají papír a klid
tohle je fakt horší než že se pozitivní nedostaví na oficiální test a sedí doma.
@Julča001 píše:
To minimálně polovina očkovaných (=ti, kteří se naočkovali jen proto, aby měli pokoj od testů) začne mlátit hlavou do zdi
To se nestane, aby se očkování testovali. Ví se proč.
@misuled píše:
@sagina a nebylo by v takovem pripade zadouci, aby se i ockovani testovali? Protoze kdyz uz vsichni vime, ze nemoc muzou mit i prenaset, tak ta statistika asi nebude moc vypovidajici hlavne proto, ze 60 % populace se testovani netyka. Jestli to v tom treba taky nedela paseku. Ja myslim, ze velkou.
zrovna včera jsem tady v jiné diskuzi četla příspěvek od jiné holčiny, která zmiňovala studii, podle které sice očkovaní mají zhruba stejnou virovou nálož, jako neočkovaní, ale jednak ji mají kratší dobu (protože virus rychle zlikvidují) a jednak i když ho přenáší dál, tak virus není tak nebezpečný (porotože na něm už bývají navázány protilátky), což obojí vede k tomu, že přenos z očkovaného na neočkovaného je zhruba o 70% nižší, než z neočkovaného na neočkovaného a přenos z očkovaného na očkovaného je ještě nižší. v tomto kontextu mi preventivní testy přijdou jako vyhazování peněz. ale já nejsem příznivcem ani preventivních testů u neočkovaných, protože to, že zrovna teď mám výsledek PCR negativní, vůbec neznamená, že já sama jsem negativní ještě ve chvíli, kdy mi výsledek pípne
ale v případě příznaků nemoci je situace jiná a tam testování týká i očkovaných
to se týká i ukončení karantény, protože co tak kolem sebe vidím, tak dost lidem při prvním záchytu pozitivity nic není, ale příznaky se jim rozjedou až později.
@Popeladym píše:
To se nestane, aby se očkování testovali. Ví se proč.
Aby se náhodou nezjistilo, že to je na nic? ![]()
@sagina píše:
do konce příštího týdne? čili teď jsou zhruba tak v době, kdy se případná pozitivita postupně začne projevovat na testech? jo, dobrýtakže teoretický scénář - někdo na oslavě bude později pozitivní, ale hygiena bude předpokládat, že dodržovalo karanténu a vše je cajk. ono třeba mezitím stihlo na té oslavě nakazit další dítě/děti, a protože jim hygiena karanténu neprodlouží (o rizikovém kontaktu nebude vědět), tak po skončení vyrazí prskat viry zpátky do školy. no a pokud by covid neměly bezpříznakový a šly by na další test, znova uvrhnou celou třídu do karantény. geniální
a já myslela, že rodiče už mají školáků doma plný zuby a budou dělat vše proto, aby letošní školní rok pokud možno probíhal ve třídě
Nedramatizuj, s nakazenou učitelkou byly minulý týden v pátek, v pondělí měly supla a až v pondělí večer nám volal kdosi ze školy, že v úterý nemají děti už chodit. Ve ct-pa, byly všechni na testu, všichni negativní, bez přiznaku. Právě protože už všichni máme dost toho omezování detí, nebudeme je trápit a zavírat doma. Nechápu proč děti musí tuhle situaci odnaset nejvíc, oni neplní nemocnice, neumírají na covid. Opatrení by se měla směřovat úplně jiným směrem. Nehlede na to, že od příštího týdne se karanténa zkracuje na 7dni, takze pokud by jsme byly ve stejné situaci příště, děti už by šly v pondělí do školy.
@Kriss Tina píše:
To už je prokázáno. U nás ve škole třeba očkovaná učitelka nakazila dětiněkteří očkování lidé nemají žádné protilátky, takže je to jako by žádné očkování neměli, ale hlavně že mají papír a klid
tohle je fakt horší než že se pozitivní nedostaví na oficiální test a sedí doma.
Podle mě jediné, co by mělo opravdu smysl testovat, je hladina protilátek, ať už jsou získané proděláním nemoci nebo očkováním. To jediné je aspoň trochu směrodatné. Ale nebyl by to takovej byznys, no.
@Julča001 tak „na nic“ je silny slovo, proste to neni tak ucinny, jak se predpokladalo a slibovalo.
@sagina píše:
zrovna včera jsem tady v jiné diskuzi četla příspěvek od jiné holčiny, která zmiňovala studii, podle které sice očkovaní mají zhruba stejnou virovou nálož, jako neočkovaní, ale jednak ji mají kratší dobu (protože virus rychle zlikvidují) a jednak i když ho přenáší dál, tak virus není tak nebezpečný (porotože na něm už bývají navázány protilátky), což obojí vede k tomu, že přenos z očkovaného na neočkovaného je zhruba o 70% nižší, než z neočkovaného na neočkovaného a přenos z očkovaného na očkovaného je ještě nižší. v tomto kontextu mi preventivní testy přijdou jako vyhazování peněz. ale já nejsem příznivcem ani preventivních testů u neočkovaných, protože to, že zrovna teď mám výsledek PCR negativní, vůbec neznamená, že já sama jsem negativní ještě ve chvíli, kdy mi výsledek pípneale v případě příznaků nemoci je situace jiná a tam testování týká i očkovaných
to se týká i ukončení karantény, protože co tak kolem sebe vidím, tak dost lidem při prvním záchytu pozitivity nic není, ale příznaky se jim rozjedou až později.
Dobry postreh ![]()
@Julča001 přesně a zrovna protilátky jediné celkem dávají smysl ![]()
@Julča001 píše:
Aby se náhodou nezjistilo, že to je na nic?
Tak prasklo by, že účinnost je daleko nižší, než se hlásá. Těžko by pak lidi dostávali na dalších x dávek. A rozestupy mezi nimi, se taky nenápadně zkracujou, takže už tak se nebude každému chtít. Mnozí tomu fakt věřili, že to u některé té dávky skončí.
@sagina píše:
do konce příštího týdne? čili teď jsou zhruba tak v době, kdy se případná pozitivita postupně začne projevovat na testech? jo, dobrýtakže teoretický scénář - někdo na oslavě bude později pozitivní, ale hygiena bude předpokládat, že dodržovalo karanténu a vše je cajk. ono třeba mezitím stihlo na té oslavě nakazit další dítě/děti, a protože jim hygiena karanténu neprodlouží (o rizikovém kontaktu nebude vědět), tak po skončení vyrazí prskat viry zpátky do školy. no a pokud by covid neměly bezpříznakový a šly by na další test, znova uvrhnou celou třídu do karantény. geniální
a já myslela, že rodiče už mají školáků doma plný zuby a budou dělat vše proto, aby letošní školní rok pokud možno probíhal ve třídě
Všimla sis, že se tady dělají nařízení tak, aby se to co nejvíce roznášelo? Nějak proti neočkovaným poštvávat musí. Pak věř tomu, že se jim jedná o zdraví ![]()
@misuled píše:
@sagina a nebylo by v takovem pripade zadouci, aby se i ockovani testovali? Protoze kdyz uz vsichni vime, ze nemoc muzou mit i prenaset, tak ta statistika asi nebude moc vypovidajici hlavne proto, ze 60 % populace se testovani netyka. Jestli to v tom treba taky nedela paseku. Ja myslim, ze velkou.
Mluvíš mi z duše ![]()
Takže proč nešli na pcr? Prý aby mohl manzel, kterému nic není, chodit do práce a nemusel do karanteny.
Takze mi začíná být mnohem jasnější, proč jsme tam, kde jsme a proč to nefunguje tak jak má.
@eva valoi píše:
Takže proč nešli na pcr? Prý aby mohl manzel, kterému nic není, chodit do práce a nemusel do karanteny.
Takze mi začíná být mnohem jasnější, proč jsme tam, kde jsme a proč to nefunguje tak jak má.
Tak pokud je manžel očkovaný, do karantény nemusí ne? Jen na test.