Odmítnutí registrace v KV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
31.5.11 09:36

Mě třeba doktorka sama odlifrovala 5 týdnů před termínem na kontroly do porodnice. Jezdila jsem pak do Hořovic, kde registrace taky nedělají. Ale aspoň jsem si to tam oťukala:-)

lulje píše:
monikalysa píše:
lulje píše:
monikalysa píše:
lulje píše:
Nepanikař! Ve 14.tt jsem teprve zjistila, že jsem těhotná :mrgreen: Na registraci je času dost, ne? Řekla bych, že normální je to až kolem 35.tt a později. Teda alespoň v mém okolí. :think: :nevim:
To žiješ ale jinde než v Praze… Ve 35tt by jsi se tam s registrací fakt, ale fakt nechytila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ano - už jsem to psala výš. Žiju v Brně, což je vesnice, a s Prahou se samozřejmě nedá srovnávat. A už jsem taky psala, že registrace je úplně k ničemu, když jim tam začneš rodit na chodbě. To tě prostě vyhodit nemůžou. A jak psala Angua - málokdo rodí v termínu, takže si stejně registrací nemůžeš nic „rezervovat“. Takže - k čemu ta registrace vlastně je? Jen kvůli panikaření prvorodiček, řekla bych :think:
Tak třebas proto, že když tam nejsi registrovaná, nepřijmou tě do poradny před porodem. :mrgreen: A fakt se Brno s Prahou srovnávat nemůže, jsou to 2 odlišný města :huban: :mavam:
Tak jen kvůli poradně? Od čeho pak máš svého gynekologa? 8-o Zdá se mi, že to je mnoho hysterie pro nic :nevim:
(A že Brno a Praha jsou dvě odlišná města? - zaplať Pán Bůh za to :mrgreen: :huban: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
31.5.11 10:17

ja teda nie som Pražák, ale žijem tam a nechápem tu tie narážky na Pražáky :nevim: ani my sme z tej registrácie neboli odviazané a nadšené, dosť stresu okolo toho, ale my sme si to nevymysleli, museli sme len akceptovať „pravidla“. Myslím, že to nejaký zmysle má, z mojho laického pohľadu ide o to, aby sa využili všetky porodnice, nie len 1-2 medzi najvyhlásenejšie. Aby do jednej nechodili rodičky a ostatné budú prázdne, nevyužité. To by bol ešte väčší bordel, než z regisráciou. Tu sa potom nestane, aby si si miminko z nedostatku miesta a personálu odrodila v podstate sama na lůžku, alebo im začala rodiť na chodbe :nevim: A registrácia neznamená, že musíš porodiť v deň termínu, inak ťa pošlú preč. Ja som rodila 39+5 a nikto ma preč neposlal :jazyk: :wink:

Příspěvek upraven 31.05.11 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.5.11 10:22
silvik.sk píše:
ja teda nie som Pražák, ale žijem tam a nechápem tu tie narážky na Pražáky :nevim: ani my sme z tej registrácie neboli odviazané a nadšené, dosť stresu okolo toho, ale my sme si to nevymysleli, museli sme len akceptovať „pravidla“. A registrácia neznamená, že musíš porodiť v deň termínu, inak ťa pošlú preč. Ja som rodila 39+5 a nikto ma preč neposlal :jazyk: :wink:

To je samozřejmě jasné, ale přece ani ta registrace nezaručí, že jim tam budou lidi rodit rovnoměrně a nebude jich tam moc. Když se všichni „rozhodnou“ porodit v jeden den, tak tam holt bude nátřesk. Kámoška teď rodila o měsíc dřív a musela rodit na pokoji, přestože registrovaná byla. Takže k čemu jí to bylo? K ničemu :lol: :lol: :lol:

Na Prahu by nikdo nenarážel, kdyby to Praha uměla napsat normálně a ne arogantně stylem „vy hloupí, vy nevíte, jak to chodí v Praze? no TADY byste se teda s takovým přístupem nechytali“ :roll: Netvrdím, že jsou takoví všichni, ale kvůli pár jedincům to pak je takové, jaké to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
31.5.11 16:41

Holky budete se divit,ale já pražák nejsem…když už jsme u toho,jsem z Moravy…a není to tak hrozné jak si myslíte…jsou tady fajn lidičky (rodilí pražáci)…vyjímky ale jsou.Našel se už i takový člověk,který mi řekl…Moraváci kradete nám práci,ale nad to se člověk musí povznést.Abych pravdu řekla,všichni jsme lidi,jen někdo žije v Praze,někdo na Moravě.Takovou tu ,,válku" mezi Prahou a Moravou nechápu :).

Je pravda,že s registracemi do porodnic je to tady děs…mě jde hlavně o to abych měla kde chodit do poradny…řekla bych,že tady už je to tak trošku povinnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
31.5.11 20:07
hvězdička25 píše:
Holky budete se divit,ale já pražák nejsem…když už jsme u toho,jsem z Moravy…a není to tak hrozné jak si myslíte…jsou tady fajn lidičky (rodilí pražáci)…vyjímky ale jsou.Našel se už i takový člověk,který mi řekl…Moraváci kradete nám práci,ale nad to se člověk musí povznést.Abych pravdu řekla,všichni jsme lidi,jen někdo žije v Praze,někdo na Moravě.Takovou tu ,,válku" mezi Prahou a Moravou nechápu :).Je pravda,že s registracemi do porodnic je to tady děs…mě jde hlavně o to abych měla kde chodit do poradny…řekla bych,že tady už je to tak trošku povinnost…

ja tu žijem už 6. rok a asi som mala šťastie na ľudí, ale spoznala som tu hromadu fajn, hodných a chytrých Pražákov, jedného mám i doma :mrgreen:

Tu registráciu by som aspoň posunula, 14+0 mi príde skoro, to má človek ešte srach, aby boloé všetko v poriadku a nerieši porod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.5.11 22:36

Já znám taky plno Pražáků a jsou fajn a mám je moc ráda, to neříkám. Dokonce si myslím, že je takových minimálně polovina, ne-li většina. Jenom říkám, kvůli lidem jakého typu a jakým „hláškám“ pak dopadá špatné světlo na všecky a proč je lidi potom nemají rádi jako celek :wink: Aby se ti dobří tak furt chudáci nedivili… :lol: :lol: :lol:

Dokonce si myslím, že takto se většinou nechovají rodilí Pražáci, ale „naplaveniny“. Ale bohužel, no… Takto to pak působí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
2.6.11 12:31

Ahoj holky,tak jsem byla u dr odběry se mají dělat až v 16tt…výsledky budou cca v 18 tt.Pokud b prý byly odběry provedeny dříve nebyly by objektivní jelikož se až v 16tt zvětšuje objem kre a plodové vody.Dnes jsem se snažila tuto informaci vysvětlit v porodnici a prý mám přijít až budu mít v průkajdě vše co je potřeba,bezdebabat…byli na mě příjemní asi tak jako kdyby kárali pětiletté dítě :cert: doufám,že mě příjmout,všude jinde je už ted téměř plno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
2.6.11 16:36

Asi proto,že jsou tak příjemní,tak mají volno.Fakt vás pražáky nebo spíš pražandy lituju s tou registrací.U nás se naštěstí neregostruje a do rizikové poradny se chodí až po nebo okolo termínu porodu.Ale poradna u nás ve fakultce je taky maso,strašně lidí.
Asi bych se být tebou poohlédla jinde.Mám kamarádku z Prahy a taky to řešila.Nakonec se nějak myslím kolem 17t zaregistrovala u Apolináře.Držím palce a ať ti ta registrace dobře dopadne.Mel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
2.6.11 16:48
melerovka píše:
Asi proto,že jsou tak příjemní,tak mají volno.Fakt vás pražáky nebo spíš pražandy lituju s tou registrací.U nás se naštěstí neregostruje a do rizikové poradny se chodí až po nebo okolo termínu porodu.Ale poradna u nás ve fakultce je taky maso,strašně lidí.
Asi bych se být tebou poohlédla jinde.Mám kamarádku z Prahy a taky to řešila.Nakonec se nějak myslím kolem 17t zaregistrovala u Apolináře.Držím palce a ať ti ta registrace dobře dopadne.Mel

tam som rodila ja a je tam nátresk, registrace je 14+0, neskor nie je šanca :-(
A čo Bulovka, Motol, Krč? Tam by som to skusila. Určite to niekde vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
2.6.11 20:27
silvik.sk píše:
melerovka píše:
A čo Bulovka, Motol, Krč? Tam by som to skusila. Určite to niekde vyjde :palec:

Kdybych měla jet k porodu městskou tak klidně Motol nebo Bulovka,z Krče mám strach.....ale městskou to nepůjde a auto…kdoví jestli budeme mít,známí nikde…jsme oba z Moravy a budu ráda když taxikář přežije 10 min…pokud pojedeme po prasknutí vody :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
2.6.11 20:45
hvězdička25 píše:
silvik.sk píše:
melerovka píše:
A čo Bulovka, Motol, Krč? Tam by som to skusila. Určite to niekde vyjde :palec:
Kdybych měla jet k porodu městskou tak klidně Motol nebo Bulovka,z Krče mám strach.....ale městskou to nepůjde a auto…kdoví jestli budeme mít,známí nikde…jsme oba z Moravy a budu ráda když taxikář přežije 10 min…pokud pojedeme po prasknutí vody :).

možeš si zavolať i sanitku, keď to na teba príde a nebude nikdo po ruke, tiež som to mala v zálohe :wink: a taxikár ťa tiež určite vezme. Ja som rodila u Apolináře a bývala na Hájich. Mám tu len priatela, ktorý normálne chodil do práce. Takže buď by rýchlo z práce prišiel, alebo by som volala rýchlu, či taxi. Ale nebolo to nutné, prišlo to na mňa večer, keď už bol doma :-D Žiadny strach, doma určite neporodíš.
A Krče by som sa nebála :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.6.11 11:15

Ahoj holky,tak jen hlásím,že už mě zaregistrovali…v 18tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 15:15
hvězdička25 píše:
Ahoj holky,tak jen hlásím,že už mě zaregistrovali…v 18tt :)

Už jsem měla strach, že budeš muset jet rodit k nám do Brna :lol: tady je sice taky nátřesk, ale když už mimču kouká hlavička, tak tě neodmítnou :mrgreen: :mrgreen:

A kde tě nakonec nechali zaregistrovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.6.11 15:40
lulje píše:
hvězdička25 píše:
Ahoj holky,tak jen hlásím,že už mě zaregistrovali…v 18tt :)

Už jsem měla strach, že budeš muset jet rodit k nám do Brna :lol: tady je sice taky nátřesk, ale když už mimču kouká hlavička, tak tě neodmítnou :mrgreen: :mrgreen:

A kde tě nakonec nechali zaregistrovat?

V těch Vinohradech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 16:06

Tak to je tam, kde jsi chtěla, ne? Gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková