Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky, chtela jsem se zeptat radeji v predstihu, kdy si mam tak zhruba zavolat na objednani do poradny v Podoli? Píšou, že brzo, aby líp našli termín, ale netuším, co je to brzo? A dají vám vybrat, který den chcete chodit a ke komu napriklad? Pak se chodi kazdy tyden stejny den? A jeste dotaz - nikde nepisou, ze by chteli oddaci list, jak je to v reale? Vim, ze minule v Motole jsem ho pri porodu mit musela..Dekuju moc!
Ahoj P. , já se objednávala až když mě do péče předal můj gynekolog, t.j. ve 37. týdnu
Ale já u něho chtěla být co nejdéle, jinak se prý chodí cca od 35. týdne. No a zavolala jsem tam ve čtvrtek, objednali mě hned na pondělí, další týden na středu /další už jsem nestihla
/.
Ošetřujícího lékaře jsem měla pokaždé jiného, i v předchozích těhotenstvích to tak bylo… ![]()
Oddací list po mně chtěli 3. den po porodu, když přišla matrikářka.
tak ja se tam objednala hned cestou z posledni navstevy u my gynekolozky (36. tyden myslim). objednali me hned na dalsi tyden, aniz by mi dali na vyber a pak jsem chodila porad ve stejny den. jo a oddaci list se myslim dava k formularum na matriku, ktery tam mas odevzdat nejpozdeji 14 dni pred terminem. uf doufam, ze si ty lhuty pamatuju vsechny dobre, za chvilku to bude rok!
jo a pozor v Podoli delaj ve 40. tydnu Hamiltonuv hmat bez predchoziho upozorneni, takze jestli ho nechces, tak si to pak v ordinaci ohlidej ![]()
objednávala jsem se 3t dopředu, naposledy u své gyndr jsem byla ve 36tt, ve 37tt pak prvně v podolí. neměla jsem svého dr., prostě jsem chodila do poradny a na monitor, první návštěvu mě přiřadili do ordinace č. 4 a do té jsem chodila do konce.
budou se tě ptát, kdy jdeš naposledy ke své dr., aby tě objednali za týden po kontrole u ní..
je to tak, že při první návštěvě podolí jsem dostala formulář o jménech pro matriku, který jsem měla do 37tt odevzdat na místní matriku (vedle kartotéky). odevzdala jsem týden po první návštěvě, spolu s kopií oddacího listu (ověřená) a kopií OP (obyč, obě strany, oba OP) (chtěli jsme RL zaslat domů). po narození mi pak přišla kopie oddacího listu a kopie OP spolu s RL.
u porodu jsem oddací list neměla, nebylo proč.
plus všechny papíry, jako souhlas s epi, souhlas s otcem u porodu atd. jsem odevzdala v poradně, jen potvrzení o zaplacení otce u porodu jsem dávala na příjmu na sál.
Ja jsem rodila 6.12.12 do poradny jsem sla jen 2×..vice uz jsem nestihla. Monitor jsem mela jen 1×. Byla jsem pokazde u stejne dr. ve stejne ordinaci.
Ahoj, ráda bych obnovila toto téma, zajímalo by mě zda jste některá byla v péči svého gynekologa až do porodu a do Podolí jste už pak šli jen rodit. Nemají s tím v Podolí nějaký zásadní problém? Co jsem tak četla a slyšela, tak na poradnách je velký nátřesk a maminy tam čekají i několik hodin, poradna rychle rychle a nikdo si ani pořádně nepřečte Vaší složku, takže přemýšlím, že bych až do porodu zůstala v péči svého gynekologa ( nabízí tuto možnost). Ale nevím zda s tím nemají nějaký problém, jestli nepotřebují veškerou dokumentaci už před porodem, aby si o Vás „udělali nějaký obrázek“. Na poradně jste odevzdávali jen výsledky vyšetření od Vašeho dr. nebo ještě něco ( testy na krevní skupinu, nemoci, stěry, apod.) - toto bych teda asi já odevzdávala až u porodu. Předem díky ![]()
Ahoj,
Zkusenost jak se k tomu stavi nemam, ale ted jsem na poradny zacala chodit, poprve jsem tam stravila 3h (zaregistrovani v kartotece, monitor a ko), zitra jdu po druhe a uz to snad bude rychlejsi, neprislo mi, ze by se zas tak dlouho cekalo, monitor byl zdlouhavy, chteji fakt aktivni mimi, ale treba nez me vzali na poradnu, tak jsem cekala tak 15 minut, na doktora asi 5minut. Rodicek je tam hodne, ale jde to celkem rychle.
jako nejuzitecnejsi vidim to, ze si predem vyplnis papiry, jinak je budes vyplnovat v kontrakcich pri porodu - dostala jsem dva listy pro matriku o jmene, souhlas s epiduralem, souhlas se zakroky… pak se mnou vyplnovali rodinnou anamnezu, to na poprve zabralo nejvic casu.
Loni jsem rodila predcasne, takze se to vyplnovalo az u porodu a byla to celkem otrava.
Určitě to jde, pokud máš tu možnost, tak bych zůstala u svého dr. do porodu. Já tam do poradny chodila asi před 2 měsíci a byla to hrůza. Jednou jsem tam byla snad i víc jak 5 hodin. Poslali mě i 2× na monitor a to bylo ještě málo. Byly tam maminky co chodili i víckrát. Sestra na monitoru řekla, že to je dobrý a dr. mě poslala zpátky, protože se jí jen něco nezdálo
no fakt otrava. Já na dr. jednou čekala i 2 hodiny. Byla jsem 5 každá maminka tam byla v průměru půl hodiny.
Určitě by jsi tam měla jednou zajít, ať ti dají ty papíry.
@LadyTommy Díky za info
zkusím vyzjistit zda by mi dali ty papíry a vyplnila bych si je doma, u sebe mám jen ten formulář na jméno dítěte ( ten jsem stáhla na jejich stránkách). No ještě uvidím, ta první návštěva 3 hodiny čekat, to je teda hrůza
ale pak 15 minut čekání, to je samozřejmě v pohodě, spíš mi jde o to abych tam pokaždé při čekání na poradnu nestrávila 3-4 hodiny, to bych nevydržela ( momentálně je možnost že porodím předčasně, takže mám klidový režim a dlouhý stání a sezení mi moc dobře nedělají, to vydržím max půl hodky, až pak už si potřebuji lehnout
)
Chodila jsem do poradny v Podolí šest týdnů. Pouze jednou jsem tam byla déle než dvě hodiny, protože mi dvakrát přetáčeli monitor. Je tam nával, to je pravda, ale docela to jde. Ono taky záleží, do jaké ordinace se dostaneš - většinou chodíš na jedno a to samé číslo. Mně se třeba doktoři pokaždé střídali a to byla hrůza. Ale všimla jsem si, že na čtyřce byl vždycky ten samý doktor a ten teda fakt makal a maminkám se hodně věnoval. Jednou jsem se k němu výjimečně dostala a připadalo mi, že jediný má v hlavě mozek a nebojí se ho použít. Byl to doktor Martan.
Takže být tebou zůstanu u svého doktora co nejdéle a jenom si zkus zajít pro jejich papíry, jestli ti je dají, protože té administrativy je fakt dost.
Tak dnesni aktualni info - stravila jsem tam 2,5h, meli frmol, takze to bylo silene, vedro a nebylo si kam sednout. Sice vsichni hodni, ale mam toho plne kecky.
@LadyTommy Uff
2,5 hodky je teda vcelku dost, to už jsi vlastně byla na normální poradně že jo? Zaregistrování už jsi absolvovala a to to trvalo 3 hodky. No mazec teda, zůstanu raději u svého gynekologa, akorát se tam musím ve 36. týdnu zaregistrovat a vzít si ty různé formuláře, takže jednou mě ta „tříhodinovka“ asi nemine, ale každý týden toto absolvovat je vážně na prd…
@Ashia jj, mela jsem na 8h monitor, na ten me vzali hned a trval tak normalne okolo te pul hodinky, ale pak se cekalo dlouho na poradnu, misto 5 sester byly jen 2 a doktori sice meli byt ve vsech ordinacich, ale prisli nejak pozdeji, nevim, jestli naval porodu nebo dovolene, ale bylo to hrozne zdlouhave, pak uz poradna byla chvilka, jen zmerit tlak, moc, zkontrolovat otoky, doktorka se mrkla na monitor, optala se jak se citim a sla jsem.
Tak aktuálně, dnes jsem byla v Podolí na první poradně ( díky bohu i poslední, budu dál chodit ke svému gynekologovi), byla jsem tam celkem 4,5 hodiny, docela šílený
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.