Odplenkování - dva roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
18.8.15 14:55

Lidym díky za nápad, zkusím to ode dneška říkat a naučit ho to, bobo je hezký výraz pro kakání. Doma je to jedno, to sedí na nočníku, ale venku čůrá ve stoje a pak je blbý když místo čůrání kaká. Náš moc nemluví, trochu začíná ale myslím že na necelý dva roky by moh mluvit líp, i když pár nových slovíček se naučil - koukej, taky a jak dělajzvířátka, knížky ho moc bavěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.8.15 14:55

Já bych využila toho, že je pořád teplo a ještě chvíli to zkoušela. Já synovi sebrala plínku v květnu, to mu bylo skoro 2,5 roku. Předtím se uměl vyčůrat na pokyn: vyčůrej se. Když byl oblečený bez plín, vždy to šlo do kalhot. První týden bez plín jsem ho musela dávat vyčůrat každé půl hodiny, jinak byl mokrý. Druhý týden se ty intervaly prodlužovaly a třetí týden se začal sám svlékat a sedat si na nočník. Až časem začal hlásit slovně, že chce čůrat nebo kakat. Tenkrát jsem se rozhodla, že plínu nevrátím, pokud bude dělat alespoň minimální pokroky a vyšlo to. Na spaní ji pořád má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.8.15 14:56

@zzuza Já bych se vykašlala. Pro úspěšné odplenkování je zapotřebí, aby dítko (respektive jeho nervová soustava) mělo projité určité fáze a to u tvého malého ještě evidentně, dle popisu, nenastalo. Pokud Ti nevadí počůraná zem, nech ho klidně nahatého a dej tomu čas. Mě se minulý týden, už podruhé, potvrdilo, že stačí dítě k tomu nechat dozrát a potom je to ze dne na den.

Starší syn se odplenoval v 26 měsících s tím, že od 1,5 roku si na nočník sem tam sedl a občas i něco málo vyčůral. Pak lepší období střídalo horší, kdy na nočník v žádném případě a jen ho viděl, chytil hysterák. Ve 2 letech jsem to zabalila, protože se narodilo druhé dítě a nechala to být. Jednoho rána přišel, že chce „aaa“, sedl na nočník a čůral. Od té doby byl bez plen.

Mladší syn, čerstvě 2-letý, se odplenoval minulý týden a to tím stylem, že šel z plen rovnou na záchod, doslova a do písmene. Ještě minulý týden kudy chodil, tudy čůral. Vůbec o tom nevěděl, čůral klidně i 5 x do hodiny. Nechala jsem to být, většinou měl plenu, protože jsem nehodlala neustále utírat louže. Minulé úterý přišel, sundal si plenu a běžel na záchod. A od té doby je bez plíny. Opět to má plně pod kontrolou, říká si. Byla jediná nehoda a to venku na hřišti, kdy se asi zapomněl. Teď čůrá už i venku. Zkrátka opět bez práce, bez nervů, bez stresu. Na nočníku neseděl ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
18.8.15 15:25

Mladší taky lítá celé léto s holou prdelínkou, plenečku má jen na spinkání…No, loužiček a 2× hromádky bylo taky dost, ale já to nijak neřešila, spíš jsem ji nechala bez plíny kvůli vedrům, ani jsem s odplenkováním nějak nepočítala, starší začala chodit na nočník totiž později…no už chodí na nočník normálně čurat, dnes byl i bobek :palec:!Ona je ale celkově strašně šikovná :srdce:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
19.8.15 08:41

@Fima Díky :-) asi máš pravdu, nechám to být… Nechávám ho teda bez plinky, nemáme doma koberce, ale o nočníku už se nebavíme. Zaráží mě jen, že je takový šikovný a ukecaný, mluví líp, jak většina dětí, přičemž ty jsou už nějakou dobu bez plenek. Tak asi každý je na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.8.15 13:45

No vidíš a můj malej je sice v necelých dvou letech bez plen (přes den) ale zase toho moc nenamluví, jen pár slovíček. Každý dítě je šikovnější na něco jinýho, neboj ono to přijde, jako u nás to mluvení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
22.8.15 09:17

Je to tak, nemůže být každý šikovný na všechno. Nakonec budou všichni mluvit a budou i bez plenek.
Včera na zahradě malý „zalíval“ kytičky, tak jsem si ověřila, že močový měchýř ovládat umí. Ale doma nechce. Ale asi už jsme na dobré cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí