Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aanysek Syn si začal říkat ve 2,5 letech a prarodiče už dost dlouho nadávali synovi, že je ostuda. Vlastně mi přišlo, že je z vrstevníků poslední široko daleko a mrzelo mě to. Ale zpětně si říkám, vždyť to není žádný věk, za co by dítě mělo být ostuda.
Dcerka má čerstvě rok a už jsem si párkrát vyslechla, že bych ji mohla posazovat na nočník. Ale ani mě nehne.
A jo, my si prý v roce říkali. Bohužel já nemám tak geniální děti a ani na ně nemám tak vysoké nároky, aby si v roce sami říkaly.
Já jsem zkoušela vzít plínu na roce a třičtvrtě a bez úspěchu, druhý pokus byl na dvou letech a povedlo se. Chce to čas a do ničeho nenutit. Během 14 dnů bez nehody jak doma tak venku. Jen byl problém s kakánim a zadržovalo se, ale to už je zase jiná kapitola a ta už nás naštěstí taky přešla 😊
@Pavlínka42 Taky mi malá ted kakani zadrzuje…kadí do kalhot nebo doma na zem, chodí beu plenek, rikasi nebo si sedne na nocnik sama…jakmile pak vidi to ho…tak zacne hystericky brečet a říká bojim bojim…ted nekadila 2 dny…jak to přešlo u Vás?
@Julie298 mam úplně, ale doslova stejny problem s dcerou… prosim o soukromou zpravu