Odpolední program

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21311
1.2.19 12:08

Chodíme na procházky se psem, pak se placají na zahradě (jo, bahno, ale aspoň se nervou) - stačí je poradne obléci, vždyť ani poradne nemrzne, pak svacina, postavit vláčky nebo duplo, v podvečer vytvarka - takže kreslení, malování, prstove barvy pro mladšího, pak uklid, koupání, příprava večeře, po večeři pohádka. Manžel chodi nejdříve v sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
519
1.2.19 12:13
@Tichošlápek píše:
Chodíme na procházky se psem, pak se placají na zahradě (jo, bahno, ale aspoň se nervou) - stačí je poradne obléci, vždyť ani poradne nemrzne, pak svacina, postavit vláčky nebo duplo, v podvečer vytvarka - takže kreslení, malování, prstove barvy pro mladšího, pak uklid, koupání, příprava večeře, po večeři pohádka. Manžel chodi nejdříve v sedm.

Roční mi ještě nechodí, takže musí být v kočárku a to jí právě dlouho nebaví. A máme sice dům, ale prakticky bez zahrady, jen s takovým vstupem … Vlaky mladší jen boří a starší se pak pochopitelně vzteka, to samé s duplem. PRSTOVE BARVY! To musím mít. Vodovky by si malá nejradši dala k té svacine a zapila to tou vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
1.2.19 12:16
@Tichošlápek píše:

Jinak , sleduji vaše příspěvky, zdá se mi ale že už máte starší děti ? Ale hodně se mi vaše názory líbí a ztotožňuji se s nimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
1.2.19 12:16

Po obědě vyzvedneme starší ze školky, pak jdou oba spát (základ je koordinace odpoledního spánku). Vstávají kolem třetí (někdy dříve, někdy později), svačina a pak ven - obvykle se vyhrabeme kolem čtvrté a jde se i s hafákem. Úplně nejlepší je na nějakou návštěvu. Nějaké dny v týdnu má starší odpoledne kroužky, takže to se odvíjí i podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
1.2.19 12:19
@Pocahonta píše:
Po obědě vyzvedneme starší ze školky, pak jdou oba spát (základ je koordinace odpoledního spánku). Vstávají kolem třetí (někdy dříve, někdy později), svačina a pak ven - obvykle se vyhrabeme kolem čtvrté a jde se i s hafákem. Úplně nejlepší je na nějakou návštěvu. Nějaké dny v týdnu má starší odpoledne kroužky, takže to se odvíjí i podle toho.

To jo. Koordinace poobedoveho spánku je velké téma každý víkend.
Vám se ty roční nekroutí v těch kočárkách ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.2.19 12:27

@krukynka Jj uz čtyři a dva roky, ale program jsme měli víceméně stejný. Jen teď uz se rvou po celém domě, dříve se rvali na hrací dece 8) ale uz jsou i dny, kdy si hrají spolu. Kdyz byl mladšímu teprve rok, musela jsem si jakoby vždy hrát s nimi - sedět vedle nich u dupla a dusit spory hned v zacatku. Ale je to únavné, to chápu. Když byla krize, tak dost často jsme šli “mýt” dům - každy dostal vlhceny hadrik, do kybliku trochu vody a cakali se třeba v koupelně, kde myli dlazdicky. A pak zpívání a tancování - s mladším na ruce, starší vedle nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
1.2.19 12:27
@krukynka píše:
To jo. Koordinace poobedoveho spánku je velké téma každý víkend.
Vám se ty roční nekroutí v těch kočárkách ?

A v kolik vyzvedáváte staršího ze školky? Já mám toho mladšího dvacetiměsíčního, ale v kočárku to celkem jde (musí se jezdit a úplně nejlepší je mít něco v ruce do pusy:-)) V roce býval v kočáru ještě hodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
1.2.19 12:35
@Pocahonta píše:
A v kolik vyzvedáváte staršího ze školky? Já mám toho mladšího dvacetiměsíčního, ale v kočárku to celkem jde (musí se jezdit a úplně nejlepší je mít něco v ruce do pusy:-)) V roce býval v kočáru ještě hodnější…

Až po spaní, mezi 2-3. Jo, taky nedělám celou cestu nic jiného než ji něčím cpu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
1.2.19 12:41

Mám 3 letého, většinu podzimu a zimy sedíme doma, protože je imrvére nachcípanej :zed: občas zajdem procházkou pro něco dobrého na zub, spíš nám chodí domu návštěvy (ale to je i tím že jsem těhotná a nemůžu moc běhat venku), vyrábíme, hrajeme hry, koukáme na pohádky, tak nějak tohle počasí přežíváme. Loni sme třeba chodili bruslit na stadion, to si letos netroufnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
1.2.19 12:47

U nás teď boduje plastelína, udělám domácí co jde ještě použít schovám co ne rovnou vyhodím, mají k to různé vykrajovátka a plastové nožíky, jinak později k večeru se jde na procházku většinou zakotvime u našich, tam něco sezobnou a jdem domů…u nás je sice i přes den -5 ale i tak se je snažím je na hodinu dvě vyvést ven…jinak by mi tady rozebrali barák :lol: jinak věk 5 a 2,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
1.2.19 12:55
@Ennny píše:
U nás teď boduje plastelína, udělám domácí co jde ještě použít schovám co ne rovnou vyhodím, mají k to různé vykrajovátka a plastové nožíky, jinak později k večeru se jde na procházku většinou zakotvime u našich, tam něco sezobnou a jdem domů…u nás je sice i přes den -5 ale i tak se je snažím je na hodinu dvě vyvést ven…jinak by mi tady rozebrali barák :lol: jinak věk 5 a 2,5 roku

Taky dobrá svačina pro tu roční :palec: Ale děkuji za příspěvek :) Rodiče tady bohužel nemám. Venku jsme každé odpoledne, ale právě jen vycházky začínají být fádní. Ráda dělám synovi i radosti ze všedního dne. Např krmime kačeny nebo tak … Ale nám to právě trochu kazí ta mladší tím kroucenim v kočáru, tyhle věci… tak hledám další tipy, na pěkné aktivity ale aby se už nikdo nerozciloval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
1.2.19 13:15

@krukynka no ona tím že je udělaná z mouky vody solí a octa tak sice není dobrá,ale kdyby jí malá posvacila nic se jí nestane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
1.2.19 13:18

Teď v zimě většinou vedou herny. Ale chápu, že to leze do peněz. Náš chodí do školky, kde se vyblbne tam a po školce ještě jdeme na procházku. Jinak když ho nebaví hrát si sám, tak hrajeme pexeso, vybarvujeme, nebo mám pracovní sešity z LK, kde vypracujeme různé úkoly. Ale mám jen jedno dítě 3,5 roku. U toho ročního to bude ještě problém, skloubit s tříletým. Tak nevím, jestli jsem poradila. Ale hlavně takto malým dětem zas nevadí úplně stejný program, nebo spíš stejná procházka. Já většinou také dělám stejné aktivity, hry. Procházku občas oživim 2× do týdne herničkou, nebo koupim něco dobrého po cestě, popřípadě si dítě nakrmí kačeny u rybníka a má z toho zážitek jak blázen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
1.2.19 13:23

Na prochazce plni dcera ukoly-najdi popelnici, ukaz na neco zluteho, skakej k modremu autu, spocitej cervena auta… Plus jsme zacli s jednoduchymi hadankami o zviratech, davame si je nastridacku. Nekdy berem odrazedlo. Az bude starsi, planuju geocashing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
1.2.19 13:26
@dana.dv píše:
Na prochazce plni dcera ukoly-najdi popelnici, ukaz na neco zluteho, skakej k modremu autu, spocitej cervena auta… Plus jsme zacli s jednoduchymi hadankami o zviratech, davame si je nastridacku. Nekdy berem odrazedlo. Az bude starsi, planuju geocashing.

Jo taky děláme různé úkoly. Děláme i třeba pohybové. Doběhnout k nejbližší popelnici, doskákat, dělat čápa… Malej má vždycky z toho radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin