Jak velký rozdíl je v tom mít 2 a 3 děti?

Anonymní
20.11.18 08:14

Náročnost 2 či 3 dětí.

Mám 5,5 leté dítě a půlroční. Přemýšlím zda jít ještě do třetího. Je velký rozdíl mít 2 nebo 3 děti? At finanční-škola, školka, strava… Tak i po psychické stránce. Je to více vyčerpávající?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.11.18 08:17

Největší rozdíly je mezi 1 a 2, mezi 2.a 3.už to takovej mazec není :palec: U nás je v plánu čtvrtý, zatím tajemství :oops:

• Citovat
  • Upravit
2468
20.11.18 08:23

My máme tři - 10,6,3 a je to v pořádku :hug: někdy jsou horší dny a někdy lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.11.18 08:24

Mam to stejne, mam deti 6 a 4 roky a ty do roku mladsiho byly hoooodne narocni, psychicky jsem to cadto nedavala. Ted mame treti miminko 3 mesice a uzivam si to. Uz vim co a jak a navic jsem si uz zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
20.11.18 08:24

taky hrozně záleží, jaký to dítě je. u mě druhý bylo dost bezúdržbový, tak to bylo v pohodě. třetí je náročný na pozornost a na fyzický kontakt. takže u nás neplatí, že třetí už se ztratí :mrgreen: ale dobrý, nehroutím se - a to nejstarší má tři a půl, prostřední dva roky a mimčo bude mít čtyři měsíce. vy už to nejstatší máte velký - tam jediný, co bude blbý, tak nástup do školy zřejmě, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
20.11.18 08:29

Zatím teda třetí teprve čekám, ale nevidím v tom problém :nevim: :mrgreen: mám děti po 3 letech a přijde mi to ideální.. jedno ve škole, druhé ve školce (vše máme v okolí), s jedním doma.. Muž nás uživí skvěle, dům je náš, žádné dluhy.. Jediné co budeme muset řešit, je větší auto :mrgreen: ale to zatím nespěchá :lol: děti si spolu krásně vyhrají.. dovolené, výlety, není problém, vše se dá zvládnout, nejstarší už i hodně pomáhá :palec: Muž už teď plánuje čtvrté, ale to mu u mě asi neprojde :lol: kdyby to člověk aspoň nemusel 9 měsíců nosit a pak rodit, vše potom už mi přijde v pohodě :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.11.18 08:39
@Anonymní píše:
Mám 5,5 leté dítě a půlroční. Přemýšlím zda jít ještě do třetího. Je velký rozdíl mít 2 nebo 3 děti? At finanční-škola, školka, strava… Tak i po psychické stránce. Je to více vyčerpávající?

Máme tři, chtěné, plánované a skvělé. Teď mají 11, 13 a 15. Všechny tři mají studijní předpoklady (teď jsou na gymplu) a každé dítě ma svůj sport, kterému se věnuje. Upřímně, finančně je to totální mazec.
Dokud byly mrňavé, byl to v podstatě docela veget, to ale s pubertou skončilo.

My tedy rozhodně nelitujeme, ale naše finance zoufale úpí. :D Na rovinu, mít jen dvě, bylo by to vsechno jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.18 08:49

@SAJ o to mi jde. Nafrkat děti jde strašně lehce. Uzivit malé děti taky,ale uživit když jsou starší asi uz brnkacka neni. A určitě jim chci dopřát. Ne jim říct jste 3 bohuzel pro vás pro všechny na kroužky nemáme. Nebo ridicaky apod…

• Citovat
  • Upravit
2628
20.11.18 09:03
@Anonymní píše:
@SAJ o to mi jde. Nafrkat děti jde strašně lehce. Uzivit malé děti taky,ale uživit když jsou starší asi uz brnkacka neni. A určitě jim chci dopřát. Ne jim říct jste 3 bohuzel pro vás pro všechny na kroužky nemáme. Nebo ridicaky apod…

No jo ale co bude az bude puberta nikdo nevi.
My mame 4 deti. Zatim zvladame bez problemu i s jednim prijmem. Je pravda ze v narocnejsich obdobich - vanoce, prazdniny, nastup do skol - ty prachy mizi neuveritelnym tempem. Na druhou stranu az budou deti vetsi budou dva prijmy a navic ted jeste zvladame setrit. Nicmene zcela.logicky predpokladam ze ve ctyrech toho budou mit mene nez kdyby byli tri nebo dva a ze budou muset casem prilozit ruku k dilu a na nektere sve " nutnosti" si privydelat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.18 09:24

@zumzum no jenže takto to prave nechci. Ja jsem jedinacek. Manžel ze 3 děti a právě ani jeden jsme nezažili budeš si muset na to treba vydelat. Ja nikdy nechodila po brigadach.
Syn si přeje k vánocům ctyrkolku a chcem mu ji splnit. Stojí 10tisíc slozime se s prarodicema. A takto chcem dopravat i druhému ne aby vse dedil. Rada bych obcasnou dovolenou u more ne aby děti znali jen dvorek a CR. A dle toho co čtu tak uz je pak znat 2-3 děti. Často rodinne vstupné a vse nastaveno 2+2. A jde mi u o budoucnost kdyz je dětem právě kolem 15let…

• Citovat
  • Upravit
14313
20.11.18 09:45
@Anonymní píše:

Jistě že je..já myslím že 2deti bohatě stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
20.11.18 10:00

Ahoj,my máme zatím 2 děti.Skoro 5leté a 3 leté.Plánujeme do roka ještě třetí a finančně je to v pohodě.Máme vlastní domek,vodu a platíme jen elektriku,jídlo,školku.Tak nám dost peněz zbude.Horší to bude s větším autem,ale na splátky to nějak půjde.Kdybych ale bydlela za nájem,vodu… a za pár let k tomu připočetla výdaje za 3 děti ( škola,kroužky,výlety,dovolená,vánoce,narozky,tábory…),tak bych asi do třetího nešla.Taky jim chci dopřát,ale zase ne vše.Musí vědět,že vše není zadarmo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.18 10:08

Máme tři a jsem šťastná za to. Ony se miluji, máme je brzy za sebou. Jako finance to stojí - bundy boty oblečení kroužky poplatky za školku školu obedy atd ale nemenila bych. Milujeme je nade vše. :srdce: a byly všechny plánované …

• Citovat
  • Upravit
2628
20.11.18 10:34
@Anonymní píše:
@zumzum no jenže takto to prave nechci. Ja jsem jedinacek. Manžel ze 3 děti a právě ani jeden jsme nezažili budeš si muset na to treba vydelat. Ja nikdy nechodila po brigadach.
Syn si přeje k vánocům ctyrkolku a chcem mu ji splnit. Stojí 10tisíc slozime se s prarodicema. A takto chcem dopravat i druhému ne aby vse dedil. Rada bych obcasnou dovolenou u more ne aby děti znali jen dvorek a CR. A dle toho co čtu tak uz je pak znat 2-3 děti. Často rodinne vstupné a vse nastaveno 2+2. A jde mi u o budoucnost kdyz je dětem právě kolem 15let…

Tak v tom.pripade sis odpovedela sama :D my to.mame nastavene jinak. Ja bych ctyrkolku nekupovala i kdyz mam na to koupit ji vsem. Do mesice to bude stat v koute a nikdo po.tom nevzdechne. Radsi koupim kolo za pulku se kterym vyrazime spolecne na vylet.

Ja naopak po brigadach chodila i na stredni a vysoke. Jednu dobu jsme jako rodina zazili tezke chvile kdy jsem na vysoke castecme dotovala rodice. Nemam pocit ze by mi to v necem uskodilo. A nemam pocit ze by to melo v necem.skodit mym.detem.

Pokud to ale u vas mate nastavene jinak pak asi nema smysl planovat dalsi dite. Nikdo nikdy ti nerekne ze tri deti stoji min ( energie, casu i penez) nez dve. A dost pochybuju ze z nas vicedetnych ti nekdo napise ze lituje ze.ma tolik deti. Pak se pridaji ti kteri maji mene deti s nazorem ze delas dobre. Radsi.min deti a vic doprat - a bude z toho klasicky hadka…

Kazda cesta je ok kdyz ti vyhovuje. Kazdy to.ma nastavene proste jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
20.11.18 10:34
@Anonymní píše:
Máme tři a jsem šťastná za to. Ony se miluji, máme je brzy za sebou. Jako finance to stojí - bundy boty oblečení kroužky poplatky za školku školu obedy atd ale nemenila bych. Milujeme je nade vše. :srdce: a byly všechny plánované …

Proc anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin