Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vykašli se na něj, je to blb a bude ti lhát pořád
Nemá to budoucnost, kdyby chtěl jen tebe, tak už dávno žijete uplně jinak (znáš jeho přátele, rodinu), on to má rozehraný na vícero hřištích a je to z tvého příspěvku víc než jasné ![]()
Ahoj, pamatuju si Te z te predchozi diskuze.
Vim, ze Ti tam nektere psaly, ze by mohl mit milenku. Tim nechci rict, ze s tou dotycnou neco ma, ale co kdyz se jen bal, aby jste se vy dve znaly? Co kdyz ceka, co se z toho jeste vyklube a Tebe si nechava v zaloze. ![]()
Vubec se mi to nelibi. Minule jsi psala, ze vis, citis, ze Te miluje. Promin, ze to takto reknu, ale takto se nechova milujici muz. To mi ver!
Zazila jsem neco podobneho a znovu bych to uz netolerovala. Budes se jen trapit, cim dal tim vic. ![]()
Jedina moznost podle mne, jak vydrzet ve vztahu, je odhalit jeho lhani. Nevim jakym zpusobem, ale kdyz bude vedet, ze vis, ze Ti lhal, jeste porad si muze uvedomit, ze o Vas nechce prijit, muze zmenit chovani a leccos se da napravit.
Ale po pravde, u Vas nevim, nevim.. ![]()
Je mi to líto, ale tebe má přítel nevím nač
a kamarádku asi na zábavu
. Možná mu došlo, že k ní cítí víc, jak kamarád a neví, jak vycouvat ze vztahu s tebou
.
Každopádně je mi líto, že máš takovou smůlu na chlapy
.
Ano čekám jak to zítra udělá-pokud večer půjde s kámošem na pivo-tedy s ní-pak bych mu nedokázala věřit a ukončím to s ním. Pokud couvne a nepůjde tak nevím-jistým způsobem mi dá najevo, že mu záleží víc na ní, ale stejně tam bude stále ta plánovaná lež. Možná je to opravdu jen dobrá kamarádkaa, ale já nedokážu věřit někomu kdo jednou zalže a zklame.Ted otázka jak to dokázat? nemůžu říct, že znám jeho kamaráda, ale zase strašně moc chci, aby věděl, že něco provedl a že on udělal něco špatně.
Kdyby to byla přece jen dobrá kamarádka, tak dobrou kamarádku se nebude stydět představit přítelkyni, s toho, jak si psala mi připadá, že ji má jako přítelkyni a tebe jako bokovku. Ještě fikaně navádí kamaráda, aby mu kryl pr.el
.
Mám takový jeden dotaz tenhle tvůj přítel nestalo se, že by s tebe nějakým způsobem tahal peníze? Nebo tě nějakým jiným způsobem využíval? ![]()
Ne peníze ze mě netahá…Mám jen mateřskou tak by toho moc nevytáhl
Ale chodí k nám denně a dost často si řekne na co by měl chut k jídlu a co bych mohla uvařit. A na nákup nedá ani kč. Ale když někam jdeme na pizzu nebo tak tak zaplatí on. Jí jako přítelkyni váně nemá a o mě jeho přátele vědí-to mám potvrzené od toho kamaráda. Mě štve to, že zrovna s ní a to lhaní a ze mě dělá blbce. Možná najednu stranu jsem ráda, že to vím pač bych na to taky příště nemusela přijít. Hlavně mě vola denně co jsme dělali, děláme, jestli je vše v pořádku atak. Měla jsem včera sto chutí mu to vmést do obličeje, když tu byl a dělal zase jaka jsem jeho láska a že se nic neděje a když sem rýpala jen se hloupě smál…Ale to dělá vždy-směje se v nesprávných chvílích a uráží se jako ženska.
Za prvý bych to přestala řešit přes jeho kamaráda, kterého (jestli jsem pochopila správně) ani pořádně (osobně) neznáš. Nakonec aby se nedomlouvali ti dva na tebe a navíc ho vůbec neznáš a řešíš s ním osobní věci. Za druhý má třeba opravdu kámošku, která ti vadí, a on to ví a tudíž to před tebou tají (že s ní někam jde apod.). Nevím, kolik příteli je, ale přijde mi jeho chování nevyzrálý…
A nebo ta třetí možnost, že s ní fakt něco má. Nevím no, neber si to osobně), ale ty máš malý mimčo, kdyby s tebou být nechtěl, bude si brát takový „úvazek“ (maminu s mimčem)?
Těžko říct, jediná věc je si s ním o tom promluvit. No a jestli se radši rozejde, než aby tě s někým seznámil, tak by to asi jinak než rozchodem dopadnout nemělo ![]()
Podle mě je docela pravděpodobný, že ti lže prostě proto, že ví, že ti dotyčná vadí. Třeba s ní fakt nic mít nemusí. Slíbil, že to s ní utne a neudělal to, místo toho jí chce vidět. Dost možná si potřebuje „jen“ pomasírovat ego, dělá mu to dobře, zná ji dlouho, nechce ji ranit apod. Což neomlouvá to, že ti lže. Jediný způsob, jak se ještě může včas chytit za nos, je to, že mu řekneš, že víš, jak ti lže. A nejde ani tak o to, jestli s ní něco chce mít, ale že ti lže do očí. Napadá mě, že bys je mohla „náhodou“ potkat - víš kam půjdou? Nebo to nějak vymysli, ale abys mu to mohla co nejdřív omlátit o nos. K. ávu ze sebe dělat nenechej. ![]()
Takové „kamarádky“, které chlap tají a hledá výmluvu -alibi u kamaráda, jsou vždycky „podezřelé“. Já mám kamaráda, už hodně let, když byl volnej, chodili jsme do hospůdky, nebo ke mně na vínko, nebo někam na bigbít. Před dvěma lety si našel přítelkyni, má vážnej vztah a já ji sice ještě nikdy neviděla, i když bydlí docela kousek, ale i když už se nestýkáme tak často, spíš jen sporadicky, ona vždycky ví, že se zastavil, nebo že jsme byli na obědě. Můžu mu třebas zavolat v deset večer a on to zvedne a normálně se se mnou baví, nebo když mu ona zavolá a on je u mě, normálně jí to řekne a ještě ji pozve, jestli se nechce stavit. Takto podle mě vypadá kamarádství, všechno, co je potutelný je divný ![]()
@kočička Evička takhle přesně kamarádství vypadá, ale vem si, že tam bude v opačném případě protějšek, kterému právě toto kamarádství bude vadit? Já bych se kamaráda nevzdala, naopak bych to před přítelem pravděpodobně začla tutlat, aby mu to právě nevadilo.
@kadlina píše:
Tak si sežeň hlídání a řekni mu, že jdeš na pivo s ním
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale kvůli případným problémům raději taktoasi to někomu přijde jako kravina, ale potřebuji radu a pohled někoho jiného a nebo se jen vykecat :-/ kde začít-mám 6 měsíční miminko a zůstali jsme bez tatínka, který ani nejeví žádný zájem. Proto jsem byla štastná, když jsem se dala dohromady s nynějším přítelem, který má mě i malého moc rád. Známe se asi 4 roky a znám i jeho 5 letého syna-jinak nedávno jsem zakládala diskuzy ohledně toho, že přes mé neléhání po 6 měsíčním vztahu mě přítel nepředstavil mimo syna ani rodnu ani přátelé. Ale to je jiná věc vlastně trochu s tím související. Přítel by se raději rozešel než mě někomu představil. Věděla jsem, že má málo přátel-dva kamarády a jednu kamarádku, která jak jsem od něj zjistila o něj dlouho usiluje a zkoušela to na něj a je do něj zamilovaná. Věděla jsem, že jeden z těch dvou kamarádů je na fcb a opravdu mě to jak se chová přítel rápilo a vadilo a tak jsem si kamaráda našla a přidala. Napsala jsem mu kdo jsem a začali si psát a já přes něj vyzvídat samozřejměě jen co se týče přítele. Dozvěděla jsem se spoustu věcí o příteli a upozornění at si na tuto jeho kamarádku dávám pozor. Přítel věděl, že mi samozřejmě vadí a nestýkal se s ní. Neustále mu volala psala a on slíbil, že jí napíše, aby tak neobtěžovala. Bohužel tomu jsou tři měsíce a nic a přítel se raději rozejde, pohádá, změní téma než s tím něco udělat. Samozřejmě o mém virtualním seznámení s jeho kamarádem neví. A ted k věci-přítel u nás před 3 dny spal a celý večer si s někým psal. Tvrdil, že tady s tím kamarádem o kterém nevěděl, že ho znám. Uklidnil mě se slovy, že jeto on a že o víkendu jdou večer na pivko. K mé smůle jsem se přes onoho kamaráda dozvěděla nemilou věc-přítel jde na pivo s onou slečnou a psal si s ní. On jede na víkend mimo město takže s ním nejde nikam. Samozřejmě jsem nemohla prásknout toho kamaráda, že to vím, ale trochu jsem začala rýpat. Aby tušil, že tušim. Potom jsem se dozvěděla od kamaráda at dělám, že nic nevím, že můj přítel ho poprosil, aby mu napsal sms že sobota platí, že něco tuším. A ted co dělat? přítel se mi tím vším celkem zprotivil a netuším co budu dělat a jak se chovat až bude on s ní zítra večer. Samozřejmě, že kamaráda prásknout nemůžu, ale zase nechci být zajednoduchou krávu, kterou kdykoliv oblbne. Třeba jdou nevinně opravdu jen na pivo, ale jde mi o to lhaní a zklamání a o to, že zrovna s ní. Kdyby mu byla ukradená a neměl nic v plánu tak neriskuje vztah :-/ a hlavně když člověk zalže jednou, udělá to znovu. Nedokážu mu nějak věřit-jestli zase zalže nebo říká pravdu.Ale zase nechci být casem třeba i za podváděnou a aby mi lhal celýživot. Díky za rady
prosímtě a proč s ním jsi? Promiň, ale nějak tě nechápu, pravý otec tvého dítěte vás opustí a nejeví zájem a ty jsi s takovým debílkem, kterej očividně taky nejeví zájem o rodinu.. I kdyby se se slečnou opravdu sešel jen na pivo, tak ti to snad může sdělit ne? a nevymýšlet ať mu kamarád napíše apod.. To si buď jistá, že tohle udělal jednou a bude to dělat pořád, takový chlapi se nezmění, takže prcka s sebou a pryč je moje rada ![]()
Za mne jednoznačně opustit. Když Ti lze už teď, čeho se můžeš dočkat. Kdyby to bylo nevinne posezení, proč by Ti to nerekl? Nevěřila bych ani slovo a to teď ani v budoucnu
máš určitě na lepšího než lháře, kterému není trapne z tebe dělat „husičku“před kamarády tím, ze je do svých lži zatahuje
hodne stesti, ať se rozhodneš jakkoliv ![]()
Omlouvám se za anonym, ale kvůli případným problémům raději takto
asi to někomu přijde jako kravina, ale potřebuji radu a pohled někoho jiného a nebo se jen vykecat :-/ kde začít-mám 6 měsíční miminko a zůstali jsme bez tatínka, který ani nejeví žádný zájem. Proto jsem byla štastná, když jsem se dala dohromady s nynějším přítelem, který má mě i malého moc rád. Známe se asi 4 roky a znám i jeho 5 letého syna-jinak nedávno jsem zakládala diskuzy ohledně toho, že přes mé neléhání po 6 měsíčním vztahu mě přítel nepředstavil mimo syna ani rodnu ani přátelé. Ale to je jiná věc vlastně trochu s tím související. Přítel by se raději rozešel než mě někomu představil. Věděla jsem, že má málo přátel-dva kamarády a jednu kamarádku, která jak jsem od něj zjistila o něj dlouho usiluje a zkoušela to na něj a je do něj zamilovaná. Věděla jsem, že jeden z těch dvou kamarádů je na fcb a opravdu mě to jak se chová přítel rápilo a vadilo a tak jsem si kamaráda našla a přidala. Napsala jsem mu kdo jsem a začali si psát a já přes něj vyzvídat samozřejměě jen co se týče přítele. Dozvěděla jsem se spoustu věcí o příteli a upozornění at si na tuto jeho kamarádku dávám pozor. Přítel věděl, že mi samozřejmě vadí a nestýkal se s ní. Neustále mu volala psala a on slíbil, že jí napíše, aby tak neobtěžovala. Bohužel tomu jsou tři měsíce a nic a přítel se raději rozejde, pohádá, změní téma než s tím něco udělat. Samozřejmě o mém virtualním seznámení s jeho kamarádem neví. A ted k věci-přítel u nás před 3 dny spal a celý večer si s někým psal. Tvrdil, že tady s tím kamarádem o kterém nevěděl, že ho znám. Uklidnil mě se slovy, že jeto on a že o víkendu jdou večer na pivko. K mé smůle jsem se přes onoho kamaráda dozvěděla nemilou věc-přítel jde na pivo s onou slečnou a psal si s ní. On jede na víkend mimo město takže s ním nejde nikam. Samozřejmě jsem nemohla prásknout toho kamaráda, že to vím, ale trochu jsem začala rýpat. Aby tušil, že tušim. Potom jsem se dozvěděla od kamaráda at dělám, že nic nevím, že můj přítel ho poprosil, aby mu napsal sms že sobota platí, že něco tuším. A ted co dělat? přítel se mi tím vším celkem zprotivil a netuším co budu dělat a jak se chovat až bude on s ní zítra večer. Samozřejmě, že kamaráda prásknout nemůžu, ale zase nechci být zajednoduchou krávu, kterou kdykoliv oblbne. Třeba jdou nevinně opravdu jen na pivo, ale jde mi o to lhaní a zklamání a o to, že zrovna s ní. Kdyby mu byla ukradená a neměl nic v plánu tak neriskuje vztah :-/ a hlavně když člověk zalže jednou, udělá to znovu. Nedokážu mu nějak věřit-jestli zase zalže nebo říká pravdu.Ale zase nechci být casem třeba i za podváděnou a aby mi lhal celýživot. Díky za rady