Odpuzovač koček

12.8.15 08:40

Odpuzovač koček

Máte někdo zkušenosti s nějakým odpuzovačem koček? Má to smysl pořizovat? Existuje nějaký, který působí na kočky, ale na psa ne?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
1961
12.8.15 08:57

Jedině hadice s vodou :mrgreen:

• načítám...
Anonymní
12.8.15 09:00

Kočky k nám chodí na zahradu od sousedů…Já pustím občas proběhnout psa..

• Upravit
12.8.15 09:00

To abych jí nainstalovala do okna v ložnici a celou noc pouštěla vodu. Odmítám spát v tomhle počasí při zavřeném okně, jsem 32tt a celou noc jsem nespala.

• načítám...
12.8.15 09:01
@Anonymní píše:
Kočky k nám chodí na zahradu od sousedů…Já pustím občas proběhnout psa..

Náš pes je velikosti kočky, sice je prožene, ale že by v nich probouzel strach, to teda ne :mrgreen:

• načítám...
16694
12.8.15 09:35

@Špuntice1986 jako že ti lezou do okna? 8o

• načítám...
12.8.15 09:52

@Kakika jo lezou! v průběhu noci 3× a mít otevřenou ventilačku je jako mít okno zavřené! sousedova dcera se ujala opuštěných koček, protože se však neshodnou s kocourem, co ho už doma má, dala kočky tatínkovi, ten zas má psa, takže kočky musí být venku, evidentně jsou zvyklé na to být pod střechou, páč aby mi cizí kočka lezla v noci oknem do baráku, to se mi ještě nestalo…a to jsem z vesnice! od té doby, co moje mladší sestra prodělala toxoplazmózu po škrábnutí do krku, tak kočky nemusím, mám doma tříletýho atopika a brzy se nám narodí mimčo, představa, že mi ty kočky skáčou venku po kočáru mě vážně děsí!!! taky ty kočky vídám po ránu na ulici, bůhví kde se toulají…snažíme se se sousedem nějak domluvit, zatím neúspěšně

• načítám...
24798
12.8.15 09:58

@Špuntice1986 nemohla mít toxo ze škrábnutí. Musela by původce infekce sníst.

Dala bych na parapet misky s vodou/něčím pichlavým - nepříjemným na packy. Párkrát to zkusí a měly by dát pokoj. Nebo síť do okna.

• načítám...
12.8.15 10:06

@Pipet tak to prý řekli lékaři: je to vzácné, ale stává se to…řešila to teď nedávno kvůli těhotenství, je možné, že to byla jen shoda náhod…škrábanec a toxo, každopádně doktoři tenkrát řekli toto (20 let zpátky) a kočky museli pryč

síť do okna si kvůli nim pořizovat nebudeme, to pak budou sedět na parapetu a mňoukat a škrábat…a že to v noci vydržely fakt dlouho!

dnes musí manžel v jednání se sousedem trochu přitvrdit, jinak to nevidím…i těm kočkám asi nebude nejlíp, když „žebrají o střechu nad hlavou“

• načítám...
1961
12.8.15 10:18

Jo tak to mě napadá bohapustá síť do okna - a máš vyřešeno ;)

• načítám...
24798
12.8.15 10:21

Nejčastěji se toxo nakazíš ze špatně umyté zeleniny, špatně tepelně upraveného masa (hlavně králík)… Od kočky jedině orální cestou… A moc lidí asi kočičí bobky nejí.
Ale to už je asi fuk, jen že všichni jsou ve stresu z koček kvůli toxo a ony na tom skoro nemají vinu.

Jinak nevím, co by soused měl s kočkama dělat :nevim:
No a kočky určitě nežebrají o střechu nad hlavou. Spíš jsou zvědavé.

Chápu, že vám to vadí, ale tak to by jedině soused musel kočky zavřít (což si u venkovních nedovedu moc představit, určitě by se chtěly dostat ven a navíc se kolikrát někde toulají a prostě nepřijdou na zavolání - a určitě nepřijdou, až budou vědět, že budou zavřené).
Ještě mě napadá ocet a citrusy, to kočky nemají rády.

Nám se včera oknem dobýval dovnitř i náš kocourek, nikdy předtím to neudělal a má svůj „vchod“ jinde. Asi nějaké skvrny na slunci.

• načítám...
12.8.15 10:24

@puntice síť do okna není řešení, když mi budou celou noc mňoukat na okně nebo pod ním…3× v během noci v baráku, podařilo se mi jednu polít vodou, ale stejně seděli pod oknem a čekali, až okno zase otevřu a ve 2 ráno šel manžel do ložnice, okno otevřel a znovu uvnitř…vydrželi docela dlouho…vlastně celou noc…mňoukání a škrábání na všechny okna, nejvíc však v ložnici

• načítám...
12.8.15 10:32

@Pipet minimálně by si to měl s dcerou vyřešit, on sám z toho nadšený taky není, ale je velký mírumilovník, kdyby mu dcera přitáhla slona, tak si ho taky nechá, i když bude držkovat, sám říká, že je nechce, že je to starost navíc, nemohou do jeho domu kvůli psovi atd.

• načítám...
16694
12.8.15 10:52

@Špuntice1986 Já bych tedy tu síť do okna dala, klidně s velkými oky..tu proti ptákům a k posteli si připravila natlakovaný rozprašovač na vodu nastavený na úzký proud…aby byla šance k zásahu co největší. Věř mi, že se takto trefíš párkrát a kočka už to zkoušet nebude. Nepoleze tam, kam se nedostane a navíc ještě to bude spojeno s nepříjemným zásahem vodou.

• načítám...
2144
12.8.15 10:56

Já bych byla ludra, nalepila bych na lepící papír připínáčky a dala to na celý parapet. Myslím si, že tam vlezou jednou a podruhé už to nezkusí. :cert:
Sice to neřeší problém do budocna s kočkama v kočáře, ale aspoň na teď ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný