Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Desetiletá dcera má už pár týdnů problém s bříšky prstů na rukou, dělají se jí jakoby puchýřky jako po vylouhování ve vodě, i když se nemáchá, olupují se a na bříškách některých prstů se jí pak tvoří tmavě červená, jakoby odřená místa, fleky, které vypadají jako odřené do masa (trochu jako když se oloupe plíseň?) a jsou velmi citlivé až bolestivé.
Máte s tím někdo zkušenost? Na plíseň se mi to nezdá, jednak bývá spíš mezi prsty, jednak to nesvědí, není to lesklé apod.
Ke kožařce se chystáme samozřejmě, ale mám teď nemocného syna, tak to ještě potrvá. Zatím to promazáváme lenienskou, ale nijak zvlášť to nepomáhá.
Díky.
a jsou to jenom ty bříška prstů,nikde nic jiného?
je nějaká nemoc ruce,ústa, nohy nebo jak se to nazývá,zkus kouknout,jestli to není podobné
jinak mně nic nenapadá
snad někdo písne víc
a nebylo by foto?
tohle asi není ono,co?
http://kata-vitovi.blogspot.com/…hou-ust.html
Díky za reakce, no jak vidím ty ručičky, to má holčička vysloveně plastické jako puchýř z otlaku, vypadá to i jako naplněné tekutinou, ne, takhle to Anička nemá, ona má opravdu jen takové ty puchýřky, co se dělají na vymáchaných rukou, když děti vylezou z vody jako vodníci, jsou ploché a olupují se do ztracena, pod některými se objeví ten citlivý červený flek. Nemám tu foťák, tak bohužel nemůžu vyfotit ![]()
Dcera (9 let) to má taky, vždy zima,jaro zhoršení, je to exém, na akutní stavy jsme dostaly kortikoidy, ale stačí 3 dny zlehka mazat, jinak musíte pořád ruce promazávat 2× denně, indulonou, excipialem nebo lipobasí.
Ekzém jakého typu, je to typ atopického ekzému? Ten má totiž taky, ale vypadá jinak. Kortikoidy nedáváme, odmítám je, atop léčíme homeopaticky, celkem úspěšně.
Na takové potíže bych zkusila konopnou mast. Buď ze spec. obchodu nebo z lékárny. Je volně k dostání a u nás se s ní tyhle kožní problémy řeší skoro všechny
uklidňuje kůži, desinfikuje a upravuje ph
navíc myslím pomáhá proti bolest ![]()
http://www.atopickyekzem.cz/
našla jsem tyto stránky,jsou tam uvedeny věci které by mohly vadit a pokud máte atopák tak to bude zřejmě k tomu ![]()
a jsou to jen bříška, nemá teplotu, kašel atd. Známé holčičce se takhle přišlo na spálu… Vypadalo to jako normální nachlazení, pak se jí začali loupat ty prstíky, konkrétně špičky a měla spálu… ale to nechci strašit ![]()
je jí 6 pryč, průběh jinak úplně nenápadný, ale ATB se to přeléčit muselo…
Jsou to jen bříška prstů. Ty olupující se puchýřky má už několik týdnů, teploty nemá, takže myslím, že spála to není. Myslela jsem si, že jí chybí nějaký stopový prvek, začala jíst dýňové semínko, ale nepřestává to.
Jinak o AE víme celkem dost, i tak díky, jen mě překvapilo, že by měla AE dvojího typu, resp. vzhledu zároveň.