Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Něco podobnýho udělaly Vítkovi Huggies. Přestala jsem je používat, hodně jsem větrala a mazala.
Používám jenom Pampers Premium Care a nikdy se malé nic takového neudělalo, ani loni v těch obr červencových vedrech
To nebude plenkou, ale velkým utažením a možná málo častým přebalováním (jinak by sis toho musela všimnout přece dřív, než to došlo takhle daleko.) Víc, než děláš, se asi moc nedá. Jen hlídat, aby se to případně nezanítilo. Ať se to malé brzy zhojí ![]()
To nevím, snažím se moc neutahovat, spíš naopak. A přebaluju pořád, měním plenky po každém vyčůrání, i když jsou na omak (i na váhu) skoro suché, v mokrém bych ji nenechala určitě, když to některé maminky dělají s tím, že to plenka pobere
. Toto se jí udělalo v průběhu cca 2 týdnů, takže to není, že by jednou byla v pleně déle (třeba 3 hodiny) a naráz bylo. Jen jsem doufala, že mazáním a větráním se to zlepší.
Lentilko, čím jsi mazala?
Myslím, že nic jiného, než promazávat, nepomůže. Pokud to vypadá, že se to hojí, tak by to mělo být v pořádku.
Pokud to třeba průběžně zarudává, mohla se do toho dostat kvasinka, která by zhojení mohla dost zkomplikovat. Mě se teď dost osvědčila Ondřejova mast, tan lanolin v kombinaci s levandulí má opravdu zázračné účinky, dobré je na hojení i bambucké máslo (prodávají i v DM, i s různými přídavky bylinek, my máme s rakytníkem právě na to hojení)
catie mazala jsem bepanthenem, sudocremem, infadolanem. Tak nějak jsem to střídala.
Možná, že jak je plenka volnější, dochází tam víc k tření/šoupání, nebo jak to říct. V porodne nám ukazovali, že pod správně utaženou plenku se mají vejít dva prsty. Bepanthenem bych to mazala dál. A zkusila bych z lékárny mast Calcium pantotenát, hezky promašťuje a podporuje obnovu kůže. Je to super třeba i na tvářičky do větru/mrazu, na suchou kůži kdekoli, červené záhyby pod krčkem v horku ![]()
catie píše:
To nevím, snažím se moc neutahovat, spíš naopak. A přebaluju pořád, měním plenky po každém vyčůrání, i když jsou na omak (i na váhu) skoro suché, v mokrém bych ji nenechala určitě, když to některé maminky dělají s tím, že to plenka pobere. Toto se jí udělalo v průběhu cca 2 týdnů, takže to není, že by jednou byla v pleně déle (třeba 3 hodiny) a naráz bylo. Jen jsem doufala, že mazáním a větráním se to zlepší.Lentilko, čím jsi mazala?
A nebo možná když je plenka menší, tak to může udělat takové odřeninky. Nám to u staršíí udělaly kalhotky, pak jsem si všimla že mají dost vystouplé takové ty švy na bocích a jak se ty kalhotky natáhnou, tak to udělá tohle
…jestli to není podobné s těma plenama ![]()
Dík všem za rady. Mazala jsem vším možným, hodně tou kalciovkou a už je to skoro úplně zahojené. Bylo to od těch gumiček, vyřešila jsem to tak, že jsem je prostě z plenek vystříhala ven
. Kupodivu zatím protekly jen trošku a párkrát, což se stávalo i předtím. Ony ty pampersky jsou fakt meší, i když velikostně by sedět měly - jsou do devíti kg a dcera má necelých 7
. Ale to je jedno, hlavně, že už je to dobrý ![]()
Ahoj, používám jednorázové plenky, většinou Babylove. Teď jsem ale pár týdnů měla Pampers a dceři se po nich udělaly jakoby odřeniny od gumiček. Neměl jste to někdo a co vám pomohlo? Mažu Bepanthenem, nechávám větrat bez plenky, samozřejmě ty Pampersky už nepoužívám asi týden. Ty odřeninky mezitím trošku zhnědly, ale doufala jsem, že budou zahojeny dřív.
Přikládám fotku a budu ráda za každou radu
. Je mi jí líto, nemyslím, že ji to bolí, ale asi to příjemné.
Příspěvek upraven 08.03.11 v 18:27